• Ambil Tahu Tentang Migraine

    Ramai orang salah faham antara migraine dan juga masalah sakit kepala yang biasa terjadi. Sakit kepala ni ada pelbagai jenis. Dan migraine ni juga adalah salah satu jenis sakit kepala, dimana pesakit rasa sakit berdenyut di satu bahagian kepala sahaja. Rasa sakit yang dialami adalah lebih lama dari biasa. Jika tidak dirawat, sakit migraine boleh berlarutan selama 4 jam sehingga 3 hari. Rutin harian juga boleh terganggu apabila migraine menyerang. Antara simptom pesakit migraine ialah sakit di bahagian kepala berhampiran dengan dahi, mata. Apabila migraine menyerang, seseorang itu boleh menjadi terlalu sensitif terhadap cahaya, bunyi, atau aktiviti ringan seperti menaiki tangga. Ada juga yang mengalami loya, muntah, atau masalah penglihatan.…

  • Apa Nutrisi Diperlukan Oleh Ibu Hamil?

    Tahniah! Anda hamil. Alhamdulillah. Berita ni adalah sesuatu yang sangat mengujakan dan menggembirakan untuk semua wanita yang bergelar isteri. Betul tak? Bila lambat datang haid, emosi ting tong, mudah letih, itu petanda anda mungkin hamil. Lepas tu dengan rasa teruja, anda pergi ke farmasi, beli pregnancy test kit dan buat ujian sendiri. Khennn? Ini normal untuk semua. Bukan anda je, so jangan rasa malu atau pelik. Hehe. Kehamilan memang best. Banyak manfaat seorang ibu yang sedang hamil. Berjuang selama 9 bulan 10 hari untuk memastikan bayi di dalam kandungan sihat, membesar dengan baik, dan selamat dilahirkan di dunia ini. Dan dalam tempoh kehamilan inilah si ibu perlu memastikan pemakanan sehariannya…

  • Result Full Blood Test Mengejutkan

    Baru-baru ni, kat ofis KakMah ada buat ujian saringan darah. Untuk check tahap kesihatan melalui ujian darah. Selain daripada check benda asas berkaitan dengan darah kita seperti hemoglobin, total red/white blood cells, platelet, ada juga ujian lain untuk check tahap kesihatan hati, buah pinggang, gout, kencing manis, cholesterol, thyroid, rheumatoid athritis factor, hepatitis B, h.pylori. Sepanjang KakMah kerja kat sana, memang selalu ofis ni buat Ujian Saringan Darah gini. Tapi, of course kena bayar sendiri. Hehe. Sebelum ni KakMah tak terfikir pun untuk buat, tapi sebab KakMah fikir, KakMah perlu tahu tahap kesihatan KakMah, terutama selepas 6 tahun mengamalkan supplement Shaklee ni. KakMah buat tambahan test untuk check existence of…

  • Masalah Migrain Sejak Berusia 18 Tahun Tiada Lagi

    Masalah Migrain bukan calang-calang sebenarnya. Rasa sakit di bahagian kepala yang melampau, sehingga boleh mengganggu rutin harian kita. Ada orang, rasa macam biasa-biasa je sakit kepala tu. Tapi jika ia menyerang dengan terlalu kerap, dan tahap kesakitannya sehingga boleh buat kita menangis, ada baiknya anda segera rujuk pada pakar untuk dapatkan pemeriksaan lanjut. Boleh ke masalah Migraine ini hilang dan tidak berulang lagi? Ikuti perkongsian daripada Puan Nurul Atikah Bt Mohd Khalid, yang mengalami masalah migraine sejak berusia 18 tahun lagi. Alhamdulillah, sejak beliau mula mengenali Shaklee dan mengamalkan 2 supplement ini secara consistent, masalah migraine beliau tidak lagi berulang. 2 supplement yang menjadi sahabat baik beliau sehingga sekarang ialah…

  • Promosi Si Merah Vivix Disember 2017

    Shaklee ni pandai tau. Awal tahun dah buat promosi ni, hujung tahun pun sama juga nak buat promosi yang sama, sempena penutup 2017. Hebat kan? Si Merah Vivix, sememangnya menjadi pujaan hati ramai orang. Sebab itu, Vivix berada di ranking pertama dalam senarai Top Seller Products di Malaysia. Hebat kan? Sungguhpun harganya mencecah RM475 sebotol for non-member, tapi tetap ramai yang mengamalkan Vivix dalam diet seharian. Sebab, kesan anti oksidannya yang jauh lebih baik berbanding product lain di pasaran, terutama product tempatan. Dan, semestinya, Vivix dihasilkan dari hasil kajian yang sangat terperinci. Kerana Shaklee sentiasa ingin memastikan product nya selamat diamalkan, dihasilkan secara semulajadi, dan paling penting, berkesan. Vivix dihasilkan…