• Promosi Shaklee Januari 2019

    Ada yang penggemar ESP? Istimewa pada semua penggemar ESP Shaklee, sebab bulan Januari 2019 ini, Shaklee menawarkan offer (promosi) menarik untuk pembelian ESP. Jadi, bolehlah anda semua grab offer ni cepat dan boleh buat bekalan selama berbulan-bulan. Sangat jimat dan menguntungkan sebab offer ESP ni memang jarang-jarang ada tau. Beli 7 Botol, Tapi Bayar 6 Botol Aje! Haa. Ini serius tau, bukan main-main. Kalau anda ingin mendapatkan 7 botol ESP untuk bekalan hampir 6-12 bulan, anda boleh terus grab offer “Buy 7@6”. Sebab, anda hanya perlu bayar untuk 6 botol sahaja. Bahasa lainnya beli 6 botol dapatlah extra lagi 1 botol ESP. Berbaloi kan? Istimewanya lagi bila anda beli set…

  • ESP Shaklee Memenuhi Nutrisi Protein

    Salah satu nutrisi yang sangat penting untuk kita amalkan setiap hari adalah protein. Ini kerana pengambilan protein membantu menghasilkan sel baru, oleh itu sel yang telah mati dan lama lebih mudah disingkirkan. Rambut dan kuku juga dihasilkan daripada jumlah protein mencukupi. Badan kita menggunakan nutrisi protein untuk melindungi serta memperbaiki tisu dalaman kita. Macam-macam lagi khasiat dan kegunaan protein dalam diet harian kita ni. Protein ni ialah “macronutrient”, bermakna badan kita perlu sejumlah besar protein diperlukan setiap hari. Dan menariknya lagi, badan kita tidak menghasilkan atau menyimpan protein. Oleh itu, adalah sangat penting untuk kita pastikan ada nutrisi protein dalam diet seharian kita. Adakah anda tahu, apabila badan kita kekurangan…

  • Promosi JOM Shaklee Untuk Keahlian Percuma

    Tahu tak, Shaklee buat promosi kaw-kaw punya sempena tahun baru ni. Dan, istimewanya lagi sebab promosi ni extended sampai penghujung Februari 2019. Anda boleh mendapatkan keahlian percuma, postage percuma, serta dapat cashback bonus sebanyak 5%. Menariknya lagi, anda boleh mendapatkan Starter Set Shaklee dengan harga less 10%, lebih murah berbanding harga ahli. Sangat berbaloi okeh sebab murah. Offer ni hanya untuk new membership sahaja. Rugi sangat kalau anda tak dapatkan offer ni tau. Wellness Starter Pack Harga asal for non member RM926.25 Harga promosi RM666.90 Jimat sebanyak RM259.35 Dapat FREE Pill Box yang sangat exclusive FREE membership (jimat RM65) FREE postage (jimat RM10) Boleh dapatkan 2 lagi starter pack dengan…

  • Ambil Tahu: PCOS

    Biasa dengar tentang PCOS? Di kalangan wanita, PCOS ini adalah sesuatu masalah berkaitan hormon level yang sering kita dengar. Mereka yang mengalami masalah PCOS mempunyai kebarangkalian untuk sukar hamil, ini kerana mereka mengalami masalah hormon imbalance (hormon lelaki lebih daripada sepatutnya). PCOS atau Polycystic Ovary Syndrome menyerang bahagian ovari wanita, iaitu organ pembiakan yang menghasilkan hormon estrogen dan progesterone, iaitu hormon yang mengawal kitaran haid kita. Dan tahukah anda, ovari juga menghasilkan hormon lelaki iaitu androgen, tetapi dalam jumlah yang sedikit. PCOS merupakan “sindrom”, iaitu gejala yang mempengaruhi sistem ovari dan ovulasi wanita. 3 ciri utamanya ialah terdapat cyst di ovari, hormon lelaki lebih dari normal, dan period cycle yang…

  • Punca Letih dan Mengantuk. Bagaimana Atasi?

    Pernah tak kita mengalami masalah rasa terlalu penat, mengantuk. Padahal tidur cukup dah 8-10 jam setiap malam. Rasanya malam takde la kena berjaga atau tidur tak lena. Kebiasaannya kalau wanita, terutama baru ada baby tu, fahamlah kenapa letih. Sebab setiap 2 jam mesti kena bangun nak menyusukan anak. Betul? Tapi yang bujang, lelaki, kenapa masih rasa keletihan dan mengantuk yang melampau di siang hari? Kadang tu sampai tertidur kat meja di ofis sebab mengantuk sangat. Tengah khusyuk buat kerja pun, boleh rasa letih teramat sangat. Kenapa begitu? Adakah ia kebetulan atau ada sebab kesihatan tertentu yang anda tidak tahu? Sebab 1: Tak cukup tidur Dewasa memerlukan sekurang-kurangnya 7-8 jam tidur…