• YOUTH Skincare Beri Kesan Cepat Walaupun Organic

    Memang viral sangat sekarang ni, YOUTH skincare terbaru daripada Shaklee, seakan memberikan harapan baru kepada mereka yang selama ini mempunyai masalah kulit. Samada kulit berjerawat, berminyak, kusam, jeragat. YOUTH memberi kesan seawal 7 hari, bergantung kepada masalah atau rutin harian mereka. Ini benar, bukan rekaan. Bagaimana skincare yang organic, semulajadi seperti YOUTH Shaklee ini dapat memberikan kesan yang sangat cepat? Dalam tempoh kurang daripada 30 hari, ada yang liang pori semakin mengecil, kulit sunburn bertambah cerah dan sihat, kawah jerawat semakin rata, masalah jeragat semakin pudar. Kesan yang secepat ini adalah disebabkan oleh kandungan di dalam YOUTH. MUSCADINE GRAPE Familiar dengan bahan ini? Bahan ini juga terkandung di dalam supplement…

  • Resveratrol Untuk Kulit Yang Sihat

    Tahu tak apa itu Resveratrol? Resveratrol adalah salah satu nutrisi yang terdapat di dalam supplement Shaklee yang paling mantap iaitu, VIVIX. Kehadiran resveratrol di dalam vivix menjadikannya supplement anti-aging, anti-oxidant yang paling berkesan. Sebab tu, ramai yang mencari vivix untuk kesihatan kulit mereka kerana kandungan resveratrol bersama dengan polifenol, memberikan khasiat terbaik untuk menyihatkan sel kulit. Resveratrol dikenali sebagai anti-oksidan semulajadi yang terdapat di dalam jumlah yang tinggi di kalangan buah-buahan tertentu, antaranya ialah anggur. Sebab itu, Vivix dihasilkan daripada bahan yang sememangnya tinggi khasiat resveratrol seperti Anggur Muscadine (sebiji harga mencecah RM100 tau), Purple Carrot, Elderberry, dan Japanese Knotweed. Bagaimana Resveratrol membantu Menyihatkan Kulit? Kulit kita memerlukan khasiat collagen…

  • Kulit Berjerawat Semakin Hilang Dan Pudar – Testimoni

    Wanita terutamanya, ada hormon tertentu yang kadangnya tidak stabil. Jika dulu, mungkin kulit putih bersih, tulus murni. Tapi bila dah masuk ke suatu alam yang lain seperti alam pembelajaran, dengan terdedahnya kepada radikal bebas seperti stress, maka hormon pun mulalah berubah. Jerawat pun mula menjengah tak kira masa. Dah tu, sukar pula nak surut dan hilang parutnya. Pernah alami masalah sedemikian? Begitu juga dengan Puan Sya Madeena yang mula mengalami masalah kulit iaitu jerawat yang teruk apabila masuk alam universiti. Pernah mencuba produk yang mengandungi chemical, hasilnya memang cepat tapi kemudiannya bertambah teruk. Akhirnya, tekad untuk consistent mengamalkan supplement Shaklee dan terus jatuh cinta. Jom kita ikuti kisah Puan Sya…

  • Kulit Kembali Berseri dengan The Radiant 4

    Dilema sangat apabila kulit bermasalah sangat kan? Terutama masalah kulit kusam, jeragat, berminyak, berjerawat. Dah cuba pelbagai skincare, tapi masih tak berkurangan. Malah, ada kes dimana tersalah pilih skincare, ada bahan kimia, kulit jadi lebih teruk. Macam-macam product yang terdapat di pasaran sekarang ni. Bagaikan cendawan tumbuh. Dalam masa 1-2 jam tengok tv, pelbagai iklan product baru keluar. Hehe. Tapi KakMah masih setia memilih product Shaklee. Sebab KakMah yakin product Shaklee adalah selamat, semulajadi, berkesan. Alhamdulillah, setakat KakMah tulis ni tahun 2017, KakMah dah amalkan supplement Shaklee selama 5 tahun. Tadi cerita pasal masalah kulit kan? Hehe. Ok, KakMah nak share sedikit a successful story yang juga mengalami masalah kulit…