• Boleh ke Kurus Selepas Bersalin? – Video Sharing

    Ramai mengeluh, risau. Bimbang berat badan semakin bertambah selepas melahirkan anak. Betul tak? Masa KakMah mula-mula disahkan hamil anak pertama dulu, KakMah tak risau sangat benda ni. Tak sedar diri sebelum ni punyalah gemuk KakMah ni. Sungguh. Boleh tengok post KakMah sebelum ni. Beza semasa belum hamil, dan selepas melahirkan 2 orang anak. Namun Alhamdulillah. KakMah dapat menurunkan berat badan sebanyak 20kg selepas melahirkan anak pertama. 10kg lebih kurang berbanding semasa awal kehamilan. Sebab tu, kelihatan perbezaan yang sangat ketara. KakMah mula-mula tak perasan pun. Tak timbang pun berat badan KakMah berapa. Tapi bila masuk kerja, kebanyakannya tegur kata KakMah dah kurus. Bila timbang, pastu compare dengan berat asal (check…

  • Berat Naik Lepas Bersalin?

    Ramai ibu yang runsing dan risau akan kenaikan berat badan semasa hamil. Ada yang naik 10kg, ada yang naik 20kg.┬áTapi, boleh ke berat tu turun semula ke berat asal selepas bersalin nanti? Wanita sememangnya sangat menjaga berat badan. Kalau boleh, tak mahu makin berat selepas bersalin. Nak maintain macam anak dara or better than that kan? Betul ke Berat Susah Turun Lepas Bersalin? Sebenarnya, salah satu tips untuk mudah turun berat badan selepas bersalin adalah dengan menyusukan baby. Sebab setiap kali anda menyusukan baby, samada direct feeding atau pam, anda sebenarnya membakar sangat banyak kalori. Sebab tu kalau anda perasan, masa menyusu, kita rasa mengantuk sangat. Macam ada setan yang…

  • Berat Badan Turun dengan Omega Guard (Testimoni)

    Omega Guard adalah supplement minyak ikan yang terbaik. Dihasilkan daripada hati minyak ikan, bukan lemak ikan tau. Dan ianya 3x lebih tumpat. Tahu tak bahawa minyak ikan dapat membantu menurunkan berat badan. Sebab apa? Kandungan asid lemak omega-3 dalam minyak ikan membantu meningkatkan aliran darah ke otot semasa bersenam. Selain itu, ia juga dapat membantu merangsang enzim yang berperanan dalam menyingkirkan lemak agar lemak dapat dimanfaatkan untuk penghasilan tenaga. Oleh itu, pengambilan supplement minyak ikan adalah salah satu alternatif terbaik dan efektif untuk membantu menurunkan berat badan. Dan lebih baik, jika disenambungkan dengan bersenam. Tak percaya? Jom kita tengok 2 testimoni ni. Haaa… Percaya ke percaya? Hehe. Kalau consistent dan…

  • Testimoni Kurus Dengan Supplement Shaklee

    Alhamdulillah, ramai yang menampakkan perubahan positif setelah consume supplement Shaklee sepanjang proses penurunan berat badan mereka. Kenapa mereka memilih Shaklee? Kerana supplement Shaklee diyakini halal, semulajadi, dan selamat untuk diamalkan. In Shaa Allah.. Supplement Shaklee untuk kurus terdiri daripada 3 proses utama iaitu bakar lemak, detox, dan protein. Kita ikuti dulu testimoni pengguna Shaklee yang mengamalkan supplement Shaklee untuk kurus (kurangkan berat badan). Pengambilan supplement adalah berlainan dengan ubat-ubatan. Mana-mana supplement pun, akan mengambil masa yang lama untuk menampakkan perubahan. Namun begitu, bergantung kepada tahap badan seseorang individu itu. Dan juga bergantung kepada disiplin seseorang itu. Jadi jangan pelik kalau ada yang cepat nampak kesan, ada yang lambat. Ini kerana…