• Promosi Si Merah Vivix Disember 2017

    Shaklee ni pandai tau. Awal tahun dah buat promosi ni, hujung tahun pun sama juga nak buat promosi yang sama, sempena penutup 2017. Hebat kan? Si Merah Vivix, sememangnya menjadi pujaan hati ramai orang. Sebab itu, Vivix berada di ranking pertama dalam senarai Top Seller Products di Malaysia. Hebat kan? Sungguhpun harganya mencecah RM475 sebotol for non-member, tapi tetap ramai yang mengamalkan Vivix dalam diet seharian. Sebab, kesan anti oksidannya yang jauh lebih baik berbanding product lain di pasaran, terutama product tempatan. Dan, semestinya, Vivix dihasilkan dari hasil kajian yang sangat terperinci. Kerana Shaklee sentiasa ingin memastikan product nya selamat diamalkan, dihasilkan secara semulajadi, dan paling penting, berkesan. Vivix dihasilkan…

  • Infographic: Kenapa Vivix Bagus Untuk Kesihatan Sendi

    Kita memerlukan sendi yang sihat supaya pergerakan kita lancar dan mudah. Namun semakin kita meningkat usia, kesihatan sendi kita boleh berkurangan sekiranya nutrisi di dalam badan tidak mencukupi, atau radikal bebas menyerang bahagian dalaman kita. Sememangnya kita sentiasa terdedah dengan serangan radikal bebas. Stress (tekanan) juga adalah salah satu radikal bebas (tahu tak?). Pengambilan resveratrol yang consistent dapat membantu meningkatkan kesihatan sendi kita. Bagaimana? KakMah share kan infographic untuk anda. Berminat untuk mendapatkan Vivix untuk anda atau orang tua anda? Boleh hubungi KakMah sekarang. Pembelian 2 botol membolehkan anda mendapat keahlian Shaklee secara percuma. Dan anda layak juga mendapatkan bonus sehingga RM35. Info lanjut, hubungi KakMah. *Disclaimer*

  • Sakit Lutut Berkurangan dengan Vivix

    Orang tua berisiko mengalami masalah sakit lutut sekiranya di usia mudanya kurang pengambilan kalsium, omega-3. Kebiasaannya, wanita lebih ramai mengalami masalah sakit lutut berbanding lelaki. Ini kerana wanita lebih mudah kekurangan nutrisi. Namun, abam-abam sado jangan ambil enteng pula ya. Pengambilan supplement/susu yang kaya dengan khasiat kalsium, magnesium, vitamin D, omega-3 adalah baik untuk sendi, tulang yang sihat. Resveratrol juga dikatakan baik untuk kesihatan sendiĀ  kita. Terdapat kajian yang membuktikan resveratrol dapat membantu menguatkan sendi, mengurangkan kesan keradangan pada sendi. Sebab itu, selain OsteMatrix, Omega Guard, dan Collagen Powder, ramai pengamal supplement Shaklee memilih Vivix sebagai supplement (makanan tambahan) untuk menguatkan kesihatan sendi mereka. Alhamdulillah, dengan izin Allah, pengambilan supplement…

  • 7 Sebab Kenapa Resveratrol Bagus Untuk Sendi (Joints)

    Sendi adalah salah satu komponen penting pada bahagian “joints” kita seperti di lutut. Namun, ramai yang mengalami masalah sakit lutut, walaupun di usia mudanya. Kesihatan sendi perlu dijaga sejak dari awal lagi. Pengambilan kalsium, omega-3 adalah salah satu ikhtiar dan merupakan nutrisi diperlukan untuk kesihatan sendi dan tulang yang sihat dan kuat. Adakah anda tahu, bahawa, resveratrol juga dapat membantu menguatkan sendi dan meningkatkan kesihatan sendi. Apa itu Resveratrol? Resveratrol merupakan sebatian polifenol semulajadi yang dihasilkan oleh tumbuh-tumbuhan untuk melindungi diri mereka daripada dirosakkan oleh pathogens (sejenis agent yang menyebarkan penyakit). Apabila ia dijadikan sebagai supplement dan diamalkan oleh kita, resveratrol bertindak sebagai anti oksidan dan dapat membantu melindungi sel…

  • Keputihan Semasa Hamil – Mungkin GBS

    Keputihan bukan hanya berlaku pada wanita bujang, anak dara. Keputihan juga boleh berlaku sekiranya anda sedang hamil. Seperti sebelumnya, ibu perlu perhatikan jenis keputihan yang ibu alami. Sekiranya keputihan tersebut putih, tidak likat, hanya berbau sedikit sahaja, itu dipanggil Leukorrhea, dan ia adalah normal. Sekiranya keputihan yang ibu alami adalah pekat, berwarna sedikit kehijauan atau kekuningan, berbau sangat tidak menyenangkan, ini adalah sesuatu yang tidak normal. Namun begitu, untuk setiap jenis keputihan yang ibu alami, jangan rahsiakan daripada doktor. Adalah penting untuk beritahu doktor atau jururawat yang merawat, agar rawatan atau ujian susulan boleh dilakukan. Pernah dengar tentang GBS? GBS ialah “Group B Streptococcus”, iaitu sejenis bakteria yang tinggal di…