• Promosi Set Kulit Cantik Februari 2018

    KakMah nak update uolls tentang promosi bulan Februari 2018. Well, sepertimana semua pun mungkin dah perasan, Shaklee bakal launch skincare terbaru mereka, iaitu YOUTH Skincare. In Shaa Allah, bulan March nanti. Bersempena dengan launching tersebut, Shaklee bagi chance pada mereka yang inginkan kulit sihat, cantik, berseri, gebu, mulus untuk dapatkan supplement kecantikan supaya anda mendapat double effect terutama selepas menggunakan YOUTH nanti. Cantik dalaman dan luaran. Dapatkan 4 kotak Collagen Powder bersama dengan 1 botol Vitamin C dengan penjimatan lebih 10%. Kenapa lebih? Sebab anda juga layak untuk mendapat FREE membership dan membuat pembelian pada harga ahli (lebih murah 10-20% dari RP). Kenapa Collagen? Badan kita ni sebenarnya memang dah…

  • Kulit Berjerawat Semakin Hilang Dan Pudar – Testimoni

    Wanita terutamanya, ada hormon tertentu yang kadangnya tidak stabil. Jika dulu, mungkin kulit putih bersih, tulus murni. Tapi bila dah masuk ke suatu alam yang lain seperti alam pembelajaran, dengan terdedahnya kepada radikal bebas seperti stress, maka hormon pun mulalah berubah. Jerawat pun mula menjengah tak kira masa. Dah tu, sukar pula nak surut dan hilang parutnya. Pernah alami masalah sedemikian? Begitu juga dengan Puan Sya Madeena yang mula mengalami masalah kulit iaitu jerawat yang teruk apabila masuk alam universiti. Pernah mencuba produk yang mengandungi chemical, hasilnya memang cepat tapi kemudiannya bertambah teruk. Akhirnya, tekad untuk consistent mengamalkan supplement Shaklee dan terus jatuh cinta. Jom kita ikuti kisah Puan Sya…

  • Kulit Kembali Berseri dengan The Radiant 4

    Dilema sangat apabila kulit bermasalah sangat kan? Terutama masalah kulit kusam, jeragat, berminyak, berjerawat. Dah cuba pelbagai skincare, tapi masih tak berkurangan. Malah, ada kes dimana tersalah pilih skincare, ada bahan kimia, kulit jadi lebih teruk. Macam-macam product yang terdapat di pasaran sekarang ni. Bagaikan cendawan tumbuh. Dalam masa 1-2 jam tengok tv, pelbagai iklan product baru keluar. Hehe. Tapi KakMah masih setia memilih product Shaklee. Sebab KakMah yakin product Shaklee adalah selamat, semulajadi, berkesan. Alhamdulillah, setakat KakMah tulis ni tahun 2017, KakMah dah amalkan supplement Shaklee selama 5 tahun. Tadi cerita pasal masalah kulit kan? Hehe. Ok, KakMah nak share sedikit a successful story yang juga mengalami masalah kulit…

  • Apa Perbezaan ESP dan Collagen?

    Ramai bertanya, “apa beza ESP dengan Collagen eh?”. “Patut ambil ESP je ke, collagen je”. “Kalau ambil ESP je pun ok kan?”. Ramai keliru dan tertanya-tanya, supplement mana satu bersesuaian dengan masalah mereka, terutama jika melibatkan masalah kulit. Sebab sebenarnya, kedua-dua supplement ni adalah berkhasiat protein. Tapi, protein yang macam mana? Dan semestinya, kita amat memerlukan protein ni kan? COLLAGEN Collagen Shaklee dihasilkan daripada sisik ikan merah laut dalam. Tahu tak, stuktur molekul dalam Collagen Shaklee adalah sangat kecil dan mudah diserap dalam badan. Sebab itu, ia sangat berkesan. Collagen merupakan protein istimewa yang terhasil daripada rangkaian asid amino tertentu, dengan nisbah tertentu. Asid amino yang membentuk collagen ialah proline,…

  • Pentingkah Collagen untuk Sendi (Lutut)

    Umum tahu, masalah sendi ni adalah satu kebiasaan terutama di kalangan orang tua dan wanita. Namun ramai juga di awal peringkat usia (30 atau 40-an) telah mula merasakan masalah kesihatan sendi terutama di bahagian lutut. Bahasa saintifik untuk masalah sendi ini ialah Osteoathritis. Sendi mula rasa keradangan, kalsium berkurangan, menyebabkan lutut atau sendi lain rasa sakit. Pergerakan menjadi terbatas. Yang umat Islam, sukar untuk solat dengan betul. Terpaksa solat duduk. Masalah lutut ini menyebabkan sukar untuk membengkokkan lutut seperti mereka yang lain. Sakitnya, Allah saja yang tahu.   Collagen merupakan komponen terbesar untuk menghubungkan tisu-tisu dalam badan. Ia juga penting untuk kulit, saraf. Lebih kurang 30% daripada protein dalam badan…