• Perokok Tegar Akhirnya Berjaya Berhenti Merokok

    Tahu tak merokok ni membahayakan kesihatan? Bukan sahaja untuk anda, si perokok aktif. Tapi juga sangat berbahaya untuk perokok pasif, iaitu orang di sekeliling perokok yang hanya menghidu asap rokok anda itu. Dan tahu tak lagi, perokok pasif berisiko lebih tinggi untuk mengalami masalah kesihatan berbanding perokok itu sendiri. Kesiankan? Terutama bayi yang masih kecil, isteri tersayang, anak-anak yang semakin membesar, parents. Mereka tak bersalah pun, malah mereka “redha” dan terima je suami merokok, tapi akibatnya, mereka lebih berisiko. Ops! Tapi sekarang, perempuan pun ada yang merokok kan? Allahuakbar. Ini lagi membimbangkan, terutama jika mereka dah kahwin, ingin/sedang hamil. Kesan Akibat Merokok (Perokok Aktif) Boleh mengakibatkan mati pucuk Hubungan seks…

  • Rahsia Kulit Muka Breakout Kembali Cantik

    Di pasaran tempatan sekarang, begitu banyak jenama skincare dihasilkan. Especially produk local, dihasilkan (atau dijenamakan) oleh orang Malaysia sendiri. Namun, kita sendiri tidak pasti samada skincare tersebut ada kajian dan selamat digunakan, atau sebaliknya. Dilambakkan dengan pelbagai “testimoni”, maka ramai tergoda untuk mencuba produk tersebut, tanpa berfikir samada adakah skincare ini tidak mengandungi bahan kimia? Adakah skincare ini sesuai dengan jenis kulit anda? Kulit kita ni ada pelbagai jenis. Ada yang kulit berminyak, berjerawat, ada juga yang mempunyai masalah kombinasi kulit. Jadi, penting untuk kita tahu jenis kulit muka kita supaya kita dapat memilih skincare yang bersesuaian. Pernah tak anda mengalami masalah kulit muka breakout akibat salah penggunaan skincare? Kulit…

  • Ambil Tahu Tentang Fibroid

    Sejak kebelakangan ini kita sering dengar tentang masalah fibroid kan? Fibroid atau Leiomyomata adalah satu jenis ketumbuhan pada tisu otot rahim, namun ia bukan dikategorikan sebagai cancer. Saiz fibroid seseorang adalah berbeza, ada yang kecil dan ada juga yang besar. Dan ia juga boleh menjadi lebih daripada satu fibroid. Kira-kira 70-80% wanita adalah berpotensi mendapat fibroid, dan 30% daripadanya adalah wanita yang berusia kurang daripada 35 tahun. Tahu tak ada 4 jenis fibroid yang anda perlu tahu. Intramural – membesar di dinding uterus dan juga merupakan jenis fibroid yang sering terjadi Subserosal – tumbuh di luar kawasan uterus tetapi boleh menyebabkan kesakitan kerana saiz dan tekanannya pada organ lain Submusocal…

  • Promosi Shaklee Ogos 2018

    Mesti tak sabar nak tahu apa promosi bulan Ogos tahun 2018 ni kan? Sempena bulan kemerdekaan ni, macam-macam offer yang Shaklee berikan untuk anda semua, yang sememangnya pengguna tegar Shaklee. Pada yang baru nak mencuba-cuba pun, inilah masanya untuk anda dapatkan supplement Shaklee ni. Tak lupa juga, YOUTH masih maintain promotion bulan ni. Tapi kali ni dengan PWP yang lebih comel, canggih. Bulan ni sangat menarik sebab supplement # 1 di Malaysia iaitu Vivix Shaklee juga ada offer best dan sangat berbaloi tau. Tak lupa juga, skincare Shaklee yang menjadi idaman ramai tu, pun ada offer PWP. Memandangkan beberapa bulan ni, ramai ibu-ibu baru lepas bersalin, kita juga ada offer…

  • Hyperthyroid Semakin Stabil Dengan Vivix

    Thyroid terletak di antara tulang selangka dan bahagian bawah leher kita. Ia merupakan kelenjar yang berbentuk seperti kupu-kupu yang mengawal kepantasan jantung anda berdegup dan betapa cepat badan kita membakar kalori. Thyroid juga mengeluarkan hormon untuk membantu mengawal kadar metabolisma anda. Jika anda mengalami masalah hyperthyroid, itu bermakna thyroid anda bertindak terlalu aktif dan mengeluarkan terlalu banyak hormon dipanggil thyroxine. Hal ini boleh menyebabkan kadar metabolisma anda semakin tinggi dan ini boleh menyebabkan beberapa simptom kesihatan yang kurang menyenangkan. Bagaimana untuk tahu samada anda mungkin mengalami masalah hyperthyroid? Rasa cemas, cepat marah Mengalami perubahan mood mendadak Rasa sangat letih dan lemah Terlalu peka kepada haba Hilang berat badan dengan tiba-tiba…