Kenapa Supplement Shaklee Berbeza dengan Jenama Lain?

Shaklee sebenarnya dah lama sangat menapak di Malaysia ni. Sejak dari zaman mak-mak kita lagi, around 90-an. Cuma, disebabkan kesedaran masyarakat zaman sekarang ni dan juga kerana penularan di media sosial, Shaklee semakin famous di mata masyarakat Malaysia sejak kebelakangan ini. Tahu tak, mana yang tahu, kenal, dan amalkan Shaklee sejak dari dulu lagi, dah berapa tahun mereka amalkan supplement Shaklee? Boleh dikatakan hampir mencecah lebih dari 30 tahun. Kalau lahir anak, memang dah besar panjang dah. Kenapa mereka ni sangat setia mengamalkan supplement Shaklee dan bukan jenama lain? Kenapa ada yang try-and-error supplement brand lain tapi still consume semula Shaklee dan consistent sampai sekarang?

Pernah dengar tentang Landmark Study?

Landmark Study ni lah salah satu sebab kenapa Shaklee ni sangat berbeza dengan supplement jenama lain. Sebab syarikat lain belum ada yang buat landmark study ni. Melalui landmark study ni lah membuktikan bahawa supplement Shaklee selamat diamalkan walaupun untuk jangkamasa yang panjang. Ini ialah antara sebab utama yang perlu anda fikirkan kenapa ramai yang setia dengan produk Shaklee ni.

Sebab lain? Jom tonton video ni dulu.

Secara ringkas, KakMah rungkaikan sedikit perbezaan Shaklee dan jenama lain di pasaran antarabangsa.

  1. Produk Shaklee dihasilkan melalui kajian saintifik secara mendalam, bukannya timbang kati belakang rumah aje. Lebih 100,000 ujian kualiti diadakan setiap tahun untuk memastikan produk Shaklee yang dihasilkan sentiasa SELAMAT.
  2. Pihak Shaklee bukan senang-senang nak campurkan bahan terbaru dalam sesuatu produk. Segala bahan semulajadi yang digunakan tu disaring sebanyak 350 kali untuk pastikan tiada bahan kimia, pesticides, bahan pencemaran.
  3. Sebanyak 125 kajian saintifik diterbitkan. Bukan calang-calang produk Shaklee dihasilkan. Setiap produk ada kajian tersendiri. Contoh seperti Nutriferon. 40 tahun tau kajian dijalankan sebelum terhasilnya nutriferon tu. Produk jenama lain?
  4. Produk Shaklee ber-patent. Patent ni bermaksud hakcipta terpelihara. Orang lain tak boleh ciplak. Shaklee mempunyai 71 produk patent dan patent-pending.
  5. Produk Shaklee bukan sahaja diamalkan oleh orang biasa-biasa aje tau. Begitu ramai tokoh antarabangsa yang turut mengamalkan supplement Shaklee bertahun lamanya. Salah satunya ialah angkasawan NASA iaitu si kembar Mark and Scott Kelly. Para athlete pun ramai sangat amalkan supplement Shaklee. Antaranya para athlete di Sukan Olimpik 2016 di Rio. Kebanyakan penerima medal adalah athlete yang consume Shaklee.

Angkasawan NASA

 

Athlete Shaklee di Olimpic Rio 2016

 

Kalau tak nak gak faham apa KakMah dok celoteh dalam ni, boleh buka website Shaklee sendiri. Shaklee is 100% proven safe. Dan berkali-kali kami katakan yang ini dibuktikan melalui clinical studies. Berbanding dengan omongan orang lain yang hanya berlandaskan Uncle Google.

Dah faham kenapa Shaklee berbeza dengan jenama lain?

Jadi? Apa lagi yang meragukan anda?

Jangan fikir lagi dan amalkan supplement Shaklee dengan yakin. Hubungi KakMah untuk info lanjut dan untuk order supplement anda.

Berhenti Merokok dengan Cepat, Senang

Ramai yang ingin berhenti merokok, tapi tak tahu apa cara paling mudah untuk merokok. Untuk suami-suami terutamanya, anda diwajibkan berhenti merokok jika anda sayangkan isteri anda, anak-anak anda. Tahu kan, perokok sekunder berisiko lebih tinggi untuk mengalami komplikasi akibat asap rokok, berbanding dengan perokok tegar itu sendiri. Jadi, jangan pentingkan diri sendiri. Sayangi keluarga anda, ikhtiar untuk berhenti merokok.

Jom kita dengar sharing istimewa daripada Encik ni. Berbelas tahun merokok, akhirnya terasa “bosan” dan “penat” untuk merokok. Lantas, ikhtiar dengan mengamalkan Vivix Shaklee. Pada saat video ini dibuat, beliau telah berhenti merokok selama 1 tahun.

Berhenti Merokok Dengan Cepat untuk Selama-Lamanya from iReach HD on Vimeo.

Nak tahu macam mana Vivix membantu perokok berhenti merokok, boleh click LINK INI.

So, dah decide nak berhenti? Hubungi Kak Mah untuk order Vivix.

Berhenti Merokok dengan Resveratrol

Adakah anda seorang perokok tegar? Adakah anda pernah terfikir untuk berhenti merokok tapi tak tahu cara paling baik untuk berhenti? Konon tekad nak berhenti, tapi bila disogok dengan rokok, kalah juga akhirnya kan. Adakah anda telah berkeluarga? Adakah anda sayangkan pasangan dan anak-anak anda?

Pelbagai persoalan timbul apabila seseorang itu merokok. Tak fikir keluarga ke? Tak nak berhenti ke? Ada sesetengah orang tu nak berhenti, tapi bak kata pepatah, angat-angat tahi ayam. Kata je lebih, buatnya idok. Sudahnya sampai bila pun tak berjaya nak berhenti merokok. Kak Mah nak share salah satu ikhtiar yang anda boleh ambil untuk bantu anda berhenti merokok dengan cara selamat, dengan izin Allah.

Pernah dengar tentang Resveratrol dan Polifenol? Ia mengandungi khasiat anti oksidan yang sangat kuat, meresap hingga ke peringkat sel dan DNA badan kita ni. Vivix daripada Shaklee adalah supplement yang terbaik yang mengandungi kedua khasiat nutrisi tersebut. Dan ya, ramai berjaya berhenti merokok selepas amalkan vivix. Ada yang sedar, ada yang tak sedar boleh berhenti merokok dengan vivix.

Bagaimana Vixix dapat membantu individu berhenti merokok?

  • Nikotin menyebabkan rasa ketagihan merokok. Vivix membantu membuang nikotin daripada dalam darah, otak, dan juga organ lain. Bila nikotin mula kehilangan dan tak ada, maka rasa ketagihan untuk merokok pun turut sama hilang.
  • Mereka yang suka merokok ni, katanya, bila time rokok, seakan ada satu “feel” yang tidak dapat digambarkan tu. Sebab tu, jadi tak keruan bila tak hisap rokok. Macam mana kuat pun kononnya nak tahan, tapi hati tu mesti kuat suruh hisap rokok juga kan untuk dapatkan balik “feel” tu. Well, vivix dapat membantu mengurangkan “feel” tu. Jadi, takde lah si dia mencari rokok lagi.
  • Ramai bimbang tentang simptom withdrawal bila berhenti merokok kan? Simptom ni boleh sampai tahap sangat teruk sehinggakan ada yang badannya seakan “terkejut” sebab selama ni terlalu bergantung dengan nikotin. Sebab tu tak jadi nak berhenti. Betul kan? Dengan pengambilan vivix, vivix dapat membantu mengurangkan simptom withdrawal dan kejutan tu.

Well, perlu diingatkan yang vivix ni adalah supplement. Dimana kesannya mungkin mengambil masa. Jika anda benar-benar tekad dan nekad nak berhenti, maka janganlah berputus asa dan teruskan consume vivix ni. Lagipun elok untuk kesihatan lain juga seperti untuk kolesterol, darah tinggi, kawal gula dalam darah, jantung, dan lain-lain lagi.

Ada ke testimoni mereka yang berjaya berhenti merokok dengan vivix? Meh Kak Mah share sikit antara testimoni yang telahpun berjaya.

Untuk info lanjut dan untuk dapatkan vivix ni, boleh hubungi Kak Mah ya.

Apa Itu Resveratrol?

Pernah dengar tentang resveratrol? Adakah anda tahu apakah yang dimaksudkan dengan Resveratrol?

RESVERATROL

Tahu tak dalam vivix terdapat khasiat komponen resveratrol yang 10 kali lebih berkesan daripada resveratrol biasa kerana digabungkan dengan polifenol untuk membantu menghasilkan sel yang sihat sehingga ke peringkat DNA.

Resveratrol merupakan sejenis sebatian polifenol yang yang mengandungi anti oksidan yang sangat tinggi. Resveratrol adalah bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan untuk melindungi diri dari jangkitan kuman, kulat, tekanan, sinar UV, dan banyak lagi. Polifenol adalah daripada kumpulan phytonutrien yang juga terdapat secara semulajadi dalam tumbuhan. Polifenol juga kaya dengan anti oksidan dan melindungi sel daripada rosak secara efektif.

Antara tumbuhan yang mengandungi resveratrol yang tinggi adalah anggur muscadine, raspberi. Resveratrol telah dibuktikan dalam pelbagai kajian, dapat membantu melindungi sel, menyihatkan sel, awet muda, dan banyak lagi.

jadi, kenapa VIVIX?

Vivix dihasilkan daripada anggur muscadine, japanese knotweed, elderberry, dan purple carrot. Disebabkan itu,  vivix supplement anti oksidan yang sangat hebat. Tahukah anda, 1 sudu vivix bersamaan dengan khasiat resveratrol dalam 100 gelas wine.

Hebat kan?

Jom sama-sama amalkan 1 sudu vivix setiap hari untuk kesihatan yang lebih baik.

roger ummi untuk order vivix anda hari ini juga.

Promosi Vivix Sangat Jimat

Ummi sangkakan dah update tentang promosi bulan awal tahun (Januari 2017). Rupanya belum lagi ya? Hehe. Maaf. Biasalah, sibuk melayan karenah anak-anak, disamping bisnes Shaklee yang semakin maju ni. Alhamdulillah.

Ni ummi nak share, bulan ni promosi super tonic anti oxidant, anti aging, anti cancer shaklee iaitu VIVIX. Ya, pembelian vivix bulan ni membantu anda untuk lebih jimat dan berpeluang dapat cashback bonus yang banyak. Pada yang belum pernah mencuba vivix, inilah masanya.

Promosi Januari 2017

 

Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan botol vivix anda hari ini juga. Grab promosi ini dan nantikan 15 Februari untuk anda dapatkan cashback bonus anda tu.

Nak tahu kenapa vivix ni best?

Click link ini untuk tahu apa istimewanya vivix.

Click link ini untuk tahu kaitan vivix dan DNA kita.

Info lanjut, boleh roger Ummi okeh.