• Promosi ESP April 2018

    Siapa kata bulan April 2018 ni tak ada promosi? Ada tau. Tapi khas untuk SID. Bermakna untuk mereka yang telah pun mendaftar keahlian Shaklee dan masih lagi aktif keahliannya. Boleh check dengan upline masing-masing sekiranya keahlian anda masih ada atau tak. Kalau dah expired, boleh renew. Kalau status appeal, boleh lagi nak renew. Tapi kalau dah keluar daripada GE upline, silalah register balik dan bayar yuran keahlian RM68.90. Hehe. Sebab tu untungnya jadi ahli Shaklee. Walaupun anda hanya nak makan sendiri. Means tak nak buat bisnes Shaklee ni. Still boleh juga. Siapa kata join ahli untuk buat bisnes je. Kan? Keputusan dan pilihan di tangan anda. Tapi jika anda nak…

  • Apa Nutrisi Diperlukan Oleh Ibu Hamil?

    Tahniah! Anda hamil. Alhamdulillah. Berita ni adalah sesuatu yang sangat mengujakan dan menggembirakan untuk semua wanita yang bergelar isteri. Betul tak? Bila lambat datang haid, emosi ting tong, mudah letih, itu petanda anda mungkin hamil. Lepas tu dengan rasa teruja, anda pergi ke farmasi, beli pregnancy test kit dan buat ujian sendiri. Khennn? Ini normal untuk semua. Bukan anda je, so jangan rasa malu atau pelik. Hehe. Kehamilan memang best. Banyak manfaat seorang ibu yang sedang hamil. Berjuang selama 9 bulan 10 hari untuk memastikan bayi di dalam kandungan sihat, membesar dengan baik, dan selamat dilahirkan di dunia ini. Dan dalam tempoh kehamilan inilah si ibu perlu memastikan pemakanan sehariannya…

  • Bila Masa Sesuai Minum ESP?

    Ramai orang sukakan ESP ni, sampaikan kalau boleh setiap masa pun nak minum ESP. Sebab ESP ni mengenyangkan dan banyak khasiat lain terutama untuk kulit, masalah gastric, untuk ibu hamil, ibu menyusukan. Sehari boleh ambil sehingga 25g untuk kesan optimum. ESP merupakan protein soya yang sangat berkhasiat. Semua golongan tidak kira tua atau muda, lelaki atau perempuan, perlukan nutrisi protein. Dan sememangnya protein soya adalah antara terbaik untuk badan kita ni. Siapa memerlukan protein ni? Body builders Bakal ibu (wanita hamil) Ibu menyusu Mereka di pertengahan usia Mereka yang sedang diet / mengawal berat badan Mereka yang sukakan manisan So, bila kalanya masa sesuai untuk minum ESP? Jawapannya ialah, bila-bila!…

  • Tips Memilih Serbuk Protein Terbaik untuk Diet Harian

    Setiap hari kita memerlukan nutrisi protein dalam diet harian kita. Ayam, ikan, daging adalah antara sumber protein yang paling penting sekali. Betul kan? Dalam masa yang sama, kita juga memerlukan nutrisi protein soya. Berlambak supplement protein di pasaran, terutama protein soya. Kita sebagai consumer (pengguna) perlu arif dan tahu bagaimana untuk memilih protein soya yang terbaik untuk diet harian kita. Supaya kesihatan kita tidak terjejas, malah bertambah baik lagi. In Shaa Allah. KakMah nak kongsikan beberapa tips untuk anda, supaya dapat anda menitikberatkan semasa pembelian serbuk protein di pasaran. Kita inginkan hasil yang terbaik, semestinya kita perlukan bahan terbaik. Dan, nak tahu tak apa serbuk protein soya terbaik yang boleh…

  • Keputihan Semasa Hamil – Mungkin GBS

    Keputihan bukan hanya berlaku pada wanita bujang, anak dara. Keputihan juga boleh berlaku sekiranya anda sedang hamil. Seperti sebelumnya, ibu perlu perhatikan jenis keputihan yang ibu alami. Sekiranya keputihan tersebut putih, tidak likat, hanya berbau sedikit sahaja, itu dipanggil Leukorrhea, dan ia adalah normal. Sekiranya keputihan yang ibu alami adalah pekat, berwarna sedikit kehijauan atau kekuningan, berbau sangat tidak menyenangkan, ini adalah sesuatu yang tidak normal. Namun begitu, untuk setiap jenis keputihan yang ibu alami, jangan rahsiakan daripada doktor. Adalah penting untuk beritahu doktor atau jururawat yang merawat, agar rawatan atau ujian susulan boleh dilakukan. Pernah dengar tentang GBS? GBS ialah “Group B Streptococcus”, iaitu sejenis bakteria yang tinggal di…