• Promosi Cantik Bergaya Raya Jun 2018

    Alhamdulillah, pejam celik, dah sampai ke pertengahan tahun dah kita ni. Bulan Jun yang dinanti-nantikan. Ramadhan pun dah masuk setengah bulan. Tak lama lagi, dah nak raya. Betul tak? Pasti ramai yang teruja untuk menyambut raya tahun ni. Mungkin ada di antara anda yang pertama kali beraya sebagai seorang isteri/suami, mungkin ada yang pertama kali beraya sebagai seorang parents. Sememangnya, sambutan hari raya, pasti ditunggu dan disambut meriah. Shaklee sentiasa tahu apa rakyat Malaysia perlukan untuk sentiasa sihat, cantik bergaya, terutama di pagi raya. Susulan daripada promosi berganda Mei lalu, bulan ni juga, Shaklee menawarkan offer/promosi yang istimewa untuk rakyat Malaysia. Consistent amalkannya untuk beberapa hari ni, in shaa Allah,…

  • Demam Cepat Kebah dengan Shaklee Baby Oil

    Baru-baru ni, anak-anak KakMah tiba-tiba je demam. Bila dah nak subuh, baru perasan dia demam. Badan memang panas sangat, rasa ada kot suhu 38°C ke atas. Mula-mula Aisy demam, selang 2 hari Ayra pula. Mujur tak serentak. Hari bekerja pula tu, memang risaunya lah hati. Alhamdulillah, panas badan mereka tu kejap aje. Bila siang, mereka semakin aktif dan demam kebah. CERITA AISY Malam sebelum tidur, Aisy ok je. Tak menunjukkan tanda-tanda nak demam pun sebab dia aktif macam biasa. Dalam pukul 4 pagi, KakMah terjaga dan rasa kepala dia panas sangat. Hari tu sebenarnya KakMah nak hantar Ayah ke IJN untuk routine check up. So, lepas dah hantar En Suami…

  • Ruam Halus Anak Hilang Selepas 3 Hari

    Ini kisah KakMah sendiri. Dulu, masa mula Aisy lahir, Aisy memang ada masalah kulit sikit. Mungkin sebab di awal kelahirannya, Aisy dapat infection mata. So, kulit pun sama ada masalah (ada kaitan ke?). Hehe. Sebab nak ikutkan, apa KakMah amalkan masa pregnant kan Aisy, KakMah buat benda yang sama masa pregnant kan Ayra. Syukur, setakat ni kulit Ayra ok. But, KakMah still pakai sabun mandian yang no chemical. Ezerra namanya (sambung pakai from abang Aisy punya). Bila Aisy dah besar sikit, KakMah pun try pakai sabun mandian baby biasa. Mula-mula nampak dia ok. Tapi lama kelamaan, nampak Aisy asyik menggaru aje. Kejap garu dekat belakang leher, kejap kat bahu, kejap…

  • Sabun Mandian Organic Untuk Baby – Shaklee Baby Set (NEW)

    Ramai ibu yang baru melahirkan anak risau dengan lambakan product baby di pasaran. Namun, bukan semuanya adalah 100% organic dan kebanyakannya mungkin ada bahan paraben, chemicals. Seperti jenama “J” yang terkenal, juga dikatakan mengandungi bahan yang boleh menyebabkan cancer. Wallahu’alam. Kita sebagai pengguna, terutama sebagai ibu bapa, perlulah mencari kelengkapan yang sesuai dengan kulit baby yang sensitif. Bagaimanapun, kulit baby yang baru lahir adalah sensitif pada persekitaran apatah lagi pada bahan kimia. Sebab itu ada di antara mereka yang mengalami masalah kulit kering, ruam, kulit kemerah-merahan. 20 November 2017, Shaklee melancarkan Shaklee Baby Set untuk keperluan mandian anak-anak kita, terutama baby baru lahir. Seperti product Shaklee yang lain, semestinya Shaklee…