• Berat Turun 16kg Dengan Mengamalkan 4 Tips Bersama Shaklee

    Ramai ingin menurunkan berat badan. Ada yang ingin menurunkan berat badan dengan mengamalkan senaman, kawal pemakanan, tanpa mengamalkan supplement/vitamin. Ada juga yang membeli product yang diperkatakan dapat menurunkan berat badan dalam masa yang singkat (persoalannya: selamatkah?). Ada juga yang berjaya menurunkan berat badan dengan mengamalkan supplement serta consistent mengamalkannya, disamping melakukan senaman, kawal pemakanan. Pilihan anda bagaimana? Ramai pengguna bijak yang memilih mengamalkan supplement Shaklee, disamping tetap menjaga pemakanan, melakukan senaman ringan. Ini adalah cara yang sangat tepat, kerana pengambilan supplement semata-mata tidak menjamin penurunan berat badan yang efektif. Sebab tu ramai salahkan supplement, bila dah makan tapi berat tak turun-turun. Bertambah lapar lagi adalah kan. Hehe. Itu sebenarnya, anda…

  • Boleh ke Kurus Selepas Bersalin? – Video Sharing

    Ramai mengeluh, risau. Bimbang berat badan semakin bertambah selepas melahirkan anak. Betul tak? Masa KakMah mula-mula disahkan hamil anak pertama dulu, KakMah tak risau sangat benda ni. Tak sedar diri sebelum ni punyalah gemuk KakMah ni. Sungguh. Boleh tengok post KakMah sebelum ni. Beza semasa belum hamil, dan selepas melahirkan 2 orang anak. Namun Alhamdulillah. KakMah dapat menurunkan berat badan sebanyak 20kg selepas melahirkan anak pertama. 10kg lebih kurang berbanding semasa awal kehamilan. Sebab tu, kelihatan perbezaan yang sangat ketara. KakMah mula-mula tak perasan pun. Tak timbang pun berat badan KakMah berapa. Tapi bila masuk kerja, kebanyakannya tegur kata KakMah dah kurus. Bila timbang, pastu compare dengan berat asal (check…

  • Berat Naik Lepas Bersalin?

    Ramai ibu yang runsing dan risau akan kenaikan berat badan semasa hamil. Ada yang naik 10kg, ada yang naik 20kg. Tapi, boleh ke berat tu turun semula ke berat asal selepas bersalin nanti? Wanita sememangnya sangat menjaga berat badan. Kalau boleh, tak mahu makin berat selepas bersalin. Nak maintain macam anak dara or better than that kan? Betul ke Berat Susah Turun Lepas Bersalin? Sebenarnya, salah satu tips untuk mudah turun berat badan selepas bersalin adalah dengan menyusukan baby. Sebab setiap kali anda menyusukan baby, samada direct feeding atau pam, anda sebenarnya membakar sangat banyak kalori. Sebab tu kalau anda perasan, masa menyusu, kita rasa mengantuk sangat. Macam ada setan yang…

  • Anda Perlukan Cinch Shake Jika Nak Kurangkan Berat Badan

    Pernah tak anda lihat orang yang berjaya mengurangkan berat badan mereka, tetapi badan mereka menggeleber, tak fit, tak cantik. Ini kerana lemak di dalam badan mereka dibakar tetapi tidak digantikan dengan otot yang sihat. Sebab itu, anda perlukan Cinch Shake Mix daripada Shaklee untuk menyokong proses diet anda. Nak tahu apa kenapa anda perlukan Cinch Shake? Keistimewaan Cinch Shake Mix Shaklee Bagaimana Cinch Shake dikatakan berkesan untuk membantu menurunkan berat badan? ☕ Ia diformulasikan untuk mengekalkan jisim otot tanpa lemak ☕ Kaya dengan kandungan leucine ☕ Ia membantu mengawal rasa lapar ☕ Membantu memberikan tenaga walaupun berdiet (mengamalkan menu sihat) ☕ Membantu menyokong proses meningkatkan metabolisme tubuh Oleh itu, jika…

  • 5 Tips Kurangkan Berat Badan Tanpa Perlu Berlapar

    Hari ni saya nak share dengan anda 5 tips penting untuk mengurangkan berat badan tanpa perlu berasa lapar. Sebenarnya, diet yang sampai tak makan, pantang nasi adalah antara contoh diet yang tidak betul. Anda perlukan diet yang seimbang. Dapatkan lebih banyak tips daripada pakar diet Kevin Zahri (kevinzahri.com). Okeh.. Meh saya share 5 tips mudah yang dapat membantu anda mengurangkan berat badan. Cuba amalkan secara consistent. You gonna like it. ^^ Lebihkan sayuran dalam makanan sekurang-kurangnya 3 jenis sayuran. Sayuran tinggi kandungan serat, so membantu anda untuk rasa lebih kenyang. Sebaiknya masak sayuran janganlah ada bahan berlemak (masak guna santan contohnya) sebab akan mengurangkan khasiat sayuran itu.  Semua pun tahu,…