• 5 Sebab Puasa tu Sangat Bermanfaat

    Puasa ni, selain daripada kewajipan kita sebagai umat Islam untuk menunaikan ibadah puasa ni, tapi sebenarnya, puasa ni ada lebih banyak manfaat, terutama dari segi kesihatan. Sebab itu, ada juga non-muslim yang cuba untuk berpuasa, terutama mereka yang nak badan rasa lebih ringan, bertenaga. But of course, cara mereka berpuasa lain daripada umat Islam berpuasa. Apabila seseorang itu telah baligh, maka wajiblah baginya untuk berpuasa di bulan Ramadhan. Umur seseorang itu untuk baligh, berbeza-beza. Sebab itu, ada juga ibu bapa yang mengajar anak mereka untuk berpuasa pada usia yang awal. Seperti 4, 5, 6 tahun. Pada permulaan tu, dah semestinya, banyak karenah mereka. Dan kita sebagai ibu bapa pun, jangan…

  • 5 Sebab Kenapa Kena Ambil Collagen

    Badan kita sebenarnya memerlukan pelbagai nutrisi untuk sentiasa sihat, kuat. Ini untuk memastikan kita sentiasa bertenaga, tidak lesu, mampu untuk menjalani rutin harian dengan penuh semangat, dedikasi. Nutrisi ini bukan hanya untuk dilihat dari luaran atau fizikal sahaja, tapi juga dalaman kita. Kita nak pastikan sel kita sihat, mampu melawan sel-sel jahat daripada menyerang badan kita. Antara nutrisi yang dimaksudkan ialah paling asas sekali iaitu protein, zat besi, kalsium, vitamin C, pelbagai jenis vitamin B, dan banyak lagi. Tahu tak, collagen juga merupakan antara nutrisi yang badan kita perlukan. Ramai orang beranggapan, collagen bersamaan dengan kecantikan. Tapi, tahu tak, collagen sebenarnya memberi khasiat lebih daripada kecantikan. Cuba kita lihat bayi…

  • Promosi Cantik Bergaya Raya Jun 2018

    Alhamdulillah, pejam celik, dah sampai ke pertengahan tahun dah kita ni. Bulan Jun yang dinanti-nantikan. Ramadhan pun dah masuk setengah bulan. Tak lama lagi, dah nak raya. Betul tak? Pasti ramai yang teruja untuk menyambut raya tahun ni. Mungkin ada di antara anda yang pertama kali beraya sebagai seorang isteri/suami, mungkin ada yang pertama kali beraya sebagai seorang parents. Sememangnya, sambutan hari raya, pasti ditunggu dan disambut meriah. Shaklee sentiasa tahu apa rakyat Malaysia perlukan untuk sentiasa sihat, cantik bergaya, terutama di pagi raya. Susulan daripada promosi berganda Mei lalu, bulan ni juga, Shaklee menawarkan offer/promosi yang istimewa untuk rakyat Malaysia. Consistent amalkannya untuk beberapa hari ni, in shaa Allah,…

  • Testimoni Penggunaan Youth Selepas 60 Hari

    Diam tak diam, ada di antara kami yang sudahpun menggunakan YOUTH skincare ni hampir mencecah 2 bulan, iaitu 60 hari. Semestinya, product yang bagus, semulajadi, dan dijamin berkesan ini, memberikan perubahan yang sangat positif pada mereka ini. Terdiri daripada setiap peringkat umur (20an, 30an, 40an, dan 50an). Kesan ketara kelihatan terutama dari segi tona kulit, kedutan,, fine lines, jerawat. Memang excited sangat bila lihat perubahan mereka ni. Mereka, bukan sahaja menggunakan skincare YOUTH ini. Tapi, mereka juga mengamalkan supplement Shaklee untuk melengkapkan nutrisi di dalam badan. Beauty Inside Out katanya. Sebab tu kesan cepat dan sangat ketara tau. Eh, tak sabar pula nak share. Tona kulit kelihatan lebih sekata, lebih…

  • New Shaklee Skincare, YOUTH

    Anda nak tak, skincare yang 100% vegan, bebas daripada 1,500 bahan kimia berbahaya, sesuai diamalkan untuk semua jenis kulit, 100% terbukti berkesan, 2/3 daripada mereka mengalami penurunan skin-age sehingga 10 tahun lebih muda. Paling penting sekali, skincare ni dihasilkan setelah 8 tahun kajian dilakukan. Bukan calang-calang skincare, bukannya timbang kilo belakang rumah, bukannya ciplak product lain. Dan, skincare ni sendiri ada 8 patents/patents-pending, bermakna tiada syarikat skincare lain yang boleh tiru formula Shaklee ni. Kherlassss kau. Excited tak? Skincare ni memang dah jadi satu fenomena terutama di kalangan pengedar Shaklee (SID). Leaders berpeluang untuk mendapatkan product ini sebulan lebih awal daripada launching. Supaya, kami semua boleh menjadi testimoni bergerak untuk…