Apa Perbezaan ESP dan Collagen?

Ramai bertanya, “apa beza ESP dengan Collagen eh?”. “Patut ambil ESP je ke, collagen je”. “Kalau ambil ESP je pun ok kan?”. Ramai keliru dan tertanya-tanya, supplement mana satu bersesuaian dengan masalah mereka, terutama jika melibatkan masalah kulit. Sebab sebenarnya, kedua-dua supplement ni adalah berkhasiat protein. Tapi, protein yang macam mana? Dan semestinya, kita amat memerlukan protein ni kan?

COLLAGEN
Collagen Shaklee dihasilkan daripada sisik ikan merah laut dalam. Tahu tak, stuktur molekul dalam Collagen Shaklee adalah sangat kecil dan mudah diserap dalam badan. Sebab itu, ia sangat berkesan. Collagen merupakan protein istimewa yang terhasil daripada rangkaian asid amino tertentu, dengan nisbah tertentu. Asid amino yang membentuk collagen ialah proline, glycine, hydroxyproline, dan arginine. Ia juga dihasilkan daripada hidrogen, karbon, dan oksigen. 30% protein dalam badan kita adalah collagen. Dan tahukah anda bahawa ada bahagian tertentu dalam badan yang tinggi kandungan collagen seperti kuku, rambut, kulit, mata, otot, dan sendi.

Jadi, cuba fikir. Perlukan collagen?

ESP
ESP ialah nama singkatan bagi Energizing Soy Protein. Ianya dihasilkan daripada soya non-GMO yang juga merupakan sumber protein terbaik. Protein ini membekalkan asid amino dalam keseluruhan badan dan membantu menggalakkan pertumbuhan sel yang sihat.

Jadi, perlukah ESP? Fikirkan.

Jika digabungkan collagen dan ESP? Macam mana?

COLLAGEN DAN ESP

Ia diibaratkan macam kita nak bina satu rumah (badan) yang kukuh (read: sihat). Kalau kita nak bina rumah, mesti tak nak rumah tu senang roboh kan? Sebab rumah ni adalah tempat perlindungan kita. Samalah macam badan kita juga. Bayangkan asid amino dalam ESP adalah batu bata, manakala collagen adalah simennya. Bila digabungkan, betapa kukuhnya “rumah” tu. Sebab, masing-masing melengkapi antara satu sama lain.

Dah faham kenapa perlunya ESP dan Collagen Shaklee?

Tambahkan pula, collagen asal dalam badan kita ni semakin berkurangan, terutama apabila usia menginjak ke umur 30 tahun. Nak tahu time bila collagen kita sangat tinggi dalam badan? Bila time baby. Cuba usap kulit baby. Licin, gebu, mulus je kan? Anda sekarang?

So, jangan berlengah. Cepat dapatkan ESP dan Collagen Shaklee dari Kak Mah.

Promosi Cun September 2016

Pejam celik, pejam celik, dah masuk bulan September. Ingat tak satu lagu tu, “Wake me up when September ends”. Hehe. Ok, takde kena mengena pun sebenarnya. Bulan ni, kita meraikan Hari Raya Aidiladha kan? Ada sesetengah negeri atau tempat, yang meraikan Aidiladha ni dengan penuh kemeriahan, sama macam Aidilfitri. Antaranya Kelantan, Terengganu. Betul tak? Time ni juga lah kita nak berketrampilan cun melecun gitu. Kan?

So, ummi nak share dengan anda, promosi gempak Shaklee sepanjang bulan September ni. Sempat lagi nak membeli sebelum raya. Nak tahu produk apa menjadi pilihan bulan ni?

Ta-daaa!!

PROMOSI SEPTEMBER 2016

PROMOSI SEPTEMBER 2016

Haaa.. best ke best?

ESP dan juga Vitamin C. Kombinasi supplement terbaik untuk kulit kita. Tak percaya? Meh ummi share beberapa testimoni set cantik ni.

TESTIMONI SET CANTIK 02

TESTIMONI SET CANTIK 03

Lihat sendiri perbezaan kulit mereka setelah mengamalkan ESP + vitamin C terutamanya secara consistent. Ada tu, pada asalnya ambil set penyusuan, tapi tak sangka dapat kebaikan lain pula. Kulit wajah sewaktu usia dah ada anak 3, kelihatan jauh lebih muda dari zaman bujang. In shaa Allah, tiada yang mustahil dengan supplement Shaklee. Brand yang siap ada landmark study ni tau.

Untuk order dan dapatkan pek promosi ESP + Vitamin C anda ni, boleh roger ummi okeh. Nak tahu lebih lanjut tentang produk lain pun boleh. PM aje.

signature 3

*Disclaimer*

Promosi Aidilfitri Pula (Julai 2016) – Vivix dan Vitalea for Children

Salam Aidilfitri, dan Maaf Zahir Batin dari Ummi sekeluarga.

Maaf atas kelewatan ucapan Aidilfitri dari kami. Al-maklumlah, sibuk berhari raya, melaksanakan urusan keluarga, dan sebagainya. Tapi apa pun, semoga anda semua bergumbira di hari raya ini.

Ummi nak kongsikan promosi bulan Julai tahun ini. Pasti ramai yang dah tahu, tapi tak salah kalau Ummi nak kongsikan juga di blog Ummi ni. Kan? So, here we go.

Promosi Julai 2016

Promosi Julai 2016

Nak tahu apa kebaikan dan khasiat Vivix dan Vitalea Kanak-kanak ni, boleh click link di bawah ni. Dan retail price untuk setiap supplement adalah seperti berikut:

Vivix – RM 475

Vitalea for Children – RM 111

Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan promosi ni terutama si Vivix tu. Pelbagai kebaikan dan khasiat dalam satu botol Vivix. Sesuai diamalkan oleh semua, tak kira lelaki atau wanita.

Nak tahu lebih lanjut, hubungi Ummi.

signature 3

Apa Itu Paraben? Bahaya ke?

Paraben.. Orang selalu sebut tentang paraben.. Selalunya terdapat dalam kosmetik, barangan kecantikan. Tujuannya untuk mengekalkan tahap kualiti kosmetik tu, dan untuk mengelakkan daripada pelbagai microorganisma. Dalam erti kata lain, untuk mengelakkan daripada cepat rosak.

Bahaya Paraben

Paraben ni adalah satu terms chemical yang merupakan bahan pengawet yang membantu mengekalkan bahan tersebut daripada tercemar oleh micro-organisma. Kebiasaannya, beberapa jenis paraben akan dicampur dan dimasukkan ke dalam sesuatu produk.

Antara produk kosmetik yang terdapat paraben ni ialah makeup, toner, moisturizer, barangan penjagaan rambut. Kalau tengok kt ingredients (bahan-bahan) tu, nanti ada la methylparaben, propylparaben, butylparaben, atau benzylparaben.. Haa.. kan dah keluar bahasa kimia.. Hehe.

Bahaya atau tak paraben ni, masih belum dapat ditentukan. Sumber dari website FDA, penyelidikan terakhir pada tahun 2004, menunjukkan adanya paraben dalam kanser payudara. Ini kerana adanya paraben yang bersifat seakan-akan estrogen (tetapi lemah), dan ini mempengaruhi estrogen pada kanser payudara. Namun begitu, kajian ini masih belum dapat disimpulkan bahawa paraben itu penyebab kanser.

Jadi, sehingga ke hari ini, menurut FDA, paraben tu masih selamat digunakan asalkan peratusan paraben dalam bahan kosmetik itu tidak tinggi. FDA masih lagi meneruskan pemerhatian dan menyelidik kesan paraben pada badan manusia.

sumber: FDA website

Food and Drugs Association