Boleh ke Kurus Selepas Bersalin? – Video Sharing

Ramai mengeluh, risau. Bimbang berat badan semakin bertambah selepas melahirkan anak. Betul tak? Masa KakMah mula-mula disahkan hamil anak pertama dulu, KakMah tak risau sangat benda ni. Tak sedar diri sebelum ni punyalah gemuk KakMah ni. Sungguh. Boleh tengok post KakMah sebelum ni. Beza semasa belum hamil, dan selepas melahirkan 2 orang anak.

Namun Alhamdulillah. KakMah dapat menurunkan berat badan sebanyak 20kg selepas melahirkan anak pertama. 10kg lebih kurang berbanding semasa awal kehamilan. Sebab tu, kelihatan perbezaan yang sangat ketara. KakMah mula-mula tak perasan pun. Tak timbang pun berat badan KakMah berapa. Tapi bila masuk kerja, kebanyakannya tegur kata KakMah dah kurus. Bila timbang, pastu compare dengan berat asal (check dalam buku pink), baru perasan turun 20kg. Alhamdulillah. Syukur sangat.

Rezeki KakMah? Mungkin. Alhamdulillah, KakMah berjaya menurunkan berat badan selepas bersalin.

Tapi sebenarnya ramai lagi ibu-ibu di luar sana yang berjaya menurunkan berat badan selepas bersalin tau. Jom kita dengar tips daripada Puan Salwa ni. Tak banyak pun tips yang Puan Salwa ni kongsikan. Ada 4 tips penting.

Kurus Selepas Bersalin Sampai Turun 20kg! Wow! from iReach HD on Vimeo.

Dah faham?

Tips pertama: Susukan anak sepenuhnya.
Tips kedua: Amalkan pengambilan air kosong yang mencukupi.
Tips ketiga: Kawal pengambilan kalori.
Tips Keempat: Jaga pemakanan, pengambilan nutrisi mencukupi. Supaya makanan dalam badan dapat ditukarkan kepada tenaga, dan bukan lemak.

Nak cuba Set Berpantang, Set Kurus, atau pun Set Kecantikan Shaklee? Boleh hubungi KakMah untuk info lanjut.

*Disclaimer*

Promosi Cun September 2016

Pejam celik, pejam celik, dah masuk bulan September. Ingat tak satu lagu tu, “Wake me up when September ends”. Hehe. Ok, takde kena mengena pun sebenarnya. Bulan ni, kita meraikan Hari Raya Aidiladha kan? Ada sesetengah negeri atau tempat, yang meraikan Aidiladha ni dengan penuh kemeriahan, sama macam Aidilfitri. Antaranya Kelantan, Terengganu. Betul tak? Time ni juga lah kita nak berketrampilan cun melecun gitu. Kan?

So, ummi nak share dengan anda, promosi gempak Shaklee sepanjang bulan September ni. Sempat lagi nak membeli sebelum raya. Nak tahu produk apa menjadi pilihan bulan ni?

Ta-daaa!!

PROMOSI SEPTEMBER 2016

PROMOSI SEPTEMBER 2016

Haaa.. best ke best?

ESP dan juga Vitamin C. Kombinasi supplement terbaik untuk kulit kita. Tak percaya? Meh ummi share beberapa testimoni set cantik ni.

TESTIMONI SET CANTIK 02

TESTIMONI SET CANTIK 03

Lihat sendiri perbezaan kulit mereka setelah mengamalkan ESP + vitamin C terutamanya secara consistent. Ada tu, pada asalnya ambil set penyusuan, tapi tak sangka dapat kebaikan lain pula. Kulit wajah sewaktu usia dah ada anak 3, kelihatan jauh lebih muda dari zaman bujang. In shaa Allah, tiada yang mustahil dengan supplement Shaklee. Brand yang siap ada landmark study ni tau.

Untuk order dan dapatkan pek promosi ESP + Vitamin C anda ni, boleh roger ummi okeh. Nak tahu lebih lanjut tentang produk lain pun boleh. PM aje.

signature 3

*Disclaimer*

Kurangkan Masalah Jerawat, Berminyak Dengan Set Skincare Enfuselle Shaklee

Anda mempunyai masalah jerawat? Kulit pula berminyak? Bukan senang untuk memilih set skincare (set kecantikan) yang bersesuaian dengan kondisi kulit kita. Dikhuatiri jika set tersebut memberikan kesan negatif pada kulit. Tambahan pula jika terdapatnya bahan kimia dalam pencuci muka atau toner atau krim tersebut. Apa kata anda cuba set skincare Enfuselle Shaklee yang dihasilkan daripada bahan semulajadi?

Set Enfuselle, Set Kulit Berminyak, Set Kulit Berjerawat

Set ini terdiri daripada:
❂ Purifying Toner
❂ Purifying Cleansing Gel
❂ Balancing Moisturizer
❂ Eye Treatment
Bagaimana set ini membantu anda?
✿ Mengecilkan liang-liang roma
✿ Membantu mengawal kulit berminyak
✿ Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit
✿ Mencerahkan tona kulit
✿ Membantu menyegarkan dan melembutkan kulit
✿ Membantu mengurangkan garis-garis halus
✿ Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
✿ Meningkatkan kekenyalan dan keanjalan kulit
Set ini tahan lama dan berpatutan dengan harga. Cuba dulu dan rasai kesannya selepas mengamalkan set ini secara consistent. In Shaa Allah, anda akan berpuas hati.
Hubungi kami untuk dapatkan set anda atau anda boleh beli secara online.
Shop Now
———————————————————
Puan Shima (SID # 885670)
msg/whatsapp: 0196972866
pm fb: http://bit.ly/PM_Kami
Pengedar Shaklee di Seremban / Damansara

———————————————————

**Disclaimer**

Supplement Shaklee Untuk Kulit Sihat dan Cantik

Bulan Disember ni, hujung-hujung tahun ni, ramai yang pakat-pakat nak kahwin kan? Sampai la ke bulan Januari tahun depan. Berduyun-duyun kad jemputan kahwin sampai. Mesti ramai nak kan kulit yang sihat, cantik, gebu, flawless, glowing gitu. Haaaa… inilah masanya anda mendapatkan supplement Shaklee yang mantap ni.. Bulan ni promosi pulak tu..
Gambar hiasan semata-mata
Jika kulit anda tidak mempunyai masalah kulit berminyak dan berjerawat, supplement ini adalah untuk anda. Gabungan Vitamin E, Vitamin C.. Ditambah pula dengan B-Complex, ESP. In shaa Allah, hasilnya memang mengagumkan.
Bagaimana supplement ni boleh membantu?
✿ merangsang pembentukan collagen yang membantu mengurangkan kedut di muka dan menganjalkan kulit
✿ membantu mencerahkan kulit jika consistent pengambilannya
✿ membantu melambatkan penuaan
✿ membantu menyekat pembentukan pigmentasi
✿ membantu melambatkan penuaan
✿ membantu mengurangkan garis kedut, garis halus, parut
✿ membantu memulihkan tekstur kulit dan tona muka
✿ membantu memulihkan parut luka
Sebagai penambahan, anda boleh juga ambil supplement B-Complex. Kenapa?
✿ lengkap dengan segala keperluan vitamin B yang diperlukan
✿ membantu mengurangkan stress (tekanan emosi) yang membuatkan tekstur kulit kita jadi nampak tua
✿ membantu menstabilkan saraf
Hubungi kami untuk dapatkan supplement anda ini.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=1c4b086a02f46ca94fe183336887ff4e
———————————————————
Puan Shima (SID # 885670)
msg/whatsapp: 0196972866
pm fb: http://bit.ly/PM_Kami
Pengedar Shaklee di Seremban / Damansara
———————————————————

**Disclaimer**

Masalah Kulit Sunburn? Ikut Cara Saya Untuk Kurangkan Masalah Ini

Sunburn? Oh no! Paling tak suka apabila muka kena sunburn lepas berada di bawah pancaran matahari dalam suatu tempoh yang lama. Bila kulit sunburn, kulit kemerah-merahan, gatal, kering. Rasa tidak selesa tu memang sukar untuk digambarkan. Siapa yang pernah alami kulit sunburn, mesti faham apa yang saya cuba sampaikan. Kali ini, saya nak share dengan anda, bagaimana saya atasi masalah sunburn ini dalam tempoh 3 hari. Ini testimoni saya, dan saya ingin share dengan anda. (✿◠‿◠)
Cara saya amat mudah. Saya amalkan supplement dan krim malam (dalaman dan luaran). Supplement apa yang saya pakai? Krim malam apa yang saya tepek pada muka saya setiap malam? Meh saya share!
Saya memilih supplement Vitamin C!!
Kenapa vitamin C menjadi pilihan saya?
✔ kaedah sustained release nya membolehkan khasiat vitamin C menyerap ke sel badan dengan perlahan di saat badan memerlukannya
✔ vitamin C membantu mencerahkan kulit
✔ vitamin C juga membantu merangsangkan pembentukan collagen yang menganjalkan kulit dan melembutkan kulit
✔ vitamin C membantu membina sel darah merah yang sihat
✔ vitamin C juga membantu melambatkan penuaan
Saya memilih NutriWhite Overnight Renewal Whitening Cream!!
Kenapa saya memilih krim malam NutriWhite?
✔ diperbuat daripada 16 ramuan botani yang bersesuaian dengan kulit
✔ membantu memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
✔ membantu melembapkan kulit secara mendalam
✔ vitamin C di dalam krim ini membantu mengurangkan tompok hitam dan mengembalikan keserian wajah
✔ mengandungi scullcap yang membantu menghilangkan keradangan kulit
So, jom sertai saya dan ikuti tips saya! Hubungi saya untuk mendapatkan free consultation! Carilah SID yang berilmu yang boleh membantu dan guide anda.
———————————————————
Puan Shima (SID # 885670)
msg/whatsapp: 0196972866
———————————————————

**Disclaimer**