• Promosi Vivix 11-15 May 2018

    Istimewa kepada anda yang sedang berfikir apakah hadiah yang terbaik untuk anda berikan pada insan yang tersayang. Selain daripada “benda”, apa kata jika anda hadiahkan mereka supplement botanikal yang sangat hebat dan sedap ni, untuk kesihatan ibu bapa anda. In Shaa Allah, bila mereka sihat, mereka akan bertambah bertenaga, happy dan boleh melakukan amal ibadah dengan baik. Hanya dari 11 sehingga 15 Mei 2018 sahaja, promosi sangat terhad sempena Parents’ Day. Dapatkan minuman botanikal hebat ini sebanyak 2 botol dan dapatkan discount sehingga 5%. Sangat jimat. Paling penting, inilah hadiah terbaik untuk ibu bapa anda. Free Membership Free Postage Cashback bonus ± RM35   Kenapa Vivix? Vivix dihasilkan daripada 4…

  • Masalah Eczema – Simptom dan Tips Mengurangkan

    Selalu kan dengar tentang masalah eczema ni? Eczema adalah masalah berkaitan dengan kulit, dimana kulit keradangan dan iritasi. Kulit menjadi kering, kemerahan, gatal-gatal, ada juga yang seakan kulit pecah. Masalah eczema ni boleh terjadi di mana-mana bahagian badan. Ada beberapa jenis eczema tapi yang paling biasa terjadi ialah atopic dermatitis atau atopic eczema. Atopic bermaksud penyakit yang boleh diwarisi dan boleh mencetuskan alahan lain seperti asma, demam. Ada beberapa situasi yang boleh trigger eczema ni untuk terjadi seperti stress, panas, berpeluh, kulit kering, terlalu sejuk, atau mungkin terdedah kepada persekitaran yang boleh mengakibatkan iritasi seperti kayu, kain synthetic, sabun. Ketahui Simptom Eczema Kulit kering, gatal, kelihatan seperti kulit tebal dan…

  • Sakit Akibat Gout Semakin Berkurangan dengan Shaklee

    Gout sebenarnya antara penyakit yang selalu kita dengar. Seringkali ia terjadi di kalangan kaum lelaki berusia antara 30 hingga 60 tahun. Manakala ianya jarang terjadi pada kaum wanita sebelum masuk peringkat menopause. Tahu tak apa itu Gout dan bagaimana ianya boleh terjadi, terutama jika anda tidak mengawal pemakanan seimbang sejak dari awal lagi? Gout merupakan sejenis penyakit sendi atau athritis yang berpunca daripada asid uric yang berlebihan dan ianya terkumpul di dalam sendi kita. Pada keadaan individu yang normal, ginjal akan menapi asid uric dan mengeluarkannya melalui tubuh badan kita iaitu peluh. Sekiranya terdapat kumpulan asid uric yang berlebihan, maka ianya akan membentuk kristal dan terperangkap di dalam sendi. Gout…

  • 7 Makanan Yang Perlu Dielakkan Oleh Pesakit Diabetes

    Menurut sumber Berita Harian online yang bertarikh 15 November 2017 yang lalu, Kementerian Kesihatan Malaysia menganggarkan lebih 3.6 juta rakyat Malaysia menghidapi masalah diabetes, iaitu kandungan gula di dalam darah adalah tinggi (juga dikenali sebagai kencing manis). Lebih memeranjatkan lagi ialah, separuh daripada bilangan tersebut, iaitu 1.8 juta rakyat Malaysia masih belum di-diagnosed kerana masih masih menjalani ujian saringan. Selain itu, 1.78 juta penghidap diabetes di Malaysia adalah kaum wanita. Adalah penting untuk kita menjaga pemakanan seharian, agar dapat mengelakkan daripada risiko penyakit ini. Amalkan pemakanan yang sihat dan seimbang, juga lakukan senaman ringan setiap hari untuk lebih sihat, cerdas, dan cergas. Bagi mereka yang telah di-diagnosed menghidap masalah diabetes…

  • Promosi Si Merah Vivix Disember 2017

    Shaklee ni pandai tau. Awal tahun dah buat promosi ni, hujung tahun pun sama juga nak buat promosi yang sama, sempena penutup 2017. Hebat kan? Si Merah Vivix, sememangnya menjadi pujaan hati ramai orang. Sebab itu, Vivix berada di ranking pertama dalam senarai Top Seller Products di Malaysia. Hebat kan? Sungguhpun harganya mencecah RM475 sebotol for non-member, tapi tetap ramai yang mengamalkan Vivix dalam diet seharian. Sebab, kesan anti oksidannya yang jauh lebih baik berbanding product lain di pasaran, terutama product tempatan. Dan, semestinya, Vivix dihasilkan dari hasil kajian yang sangat terperinci. Kerana Shaklee sentiasa ingin memastikan product nya selamat diamalkan, dihasilkan secara semulajadi, dan paling penting, berkesan. Vivix dihasilkan…