• Kulit Kembali Pulih Dari Masalah Jerawat

    Masalah jerawat boleh menyebabkan kita rasa kurang keyakinan diri, tidak yakin untuk bergaul dengan orang lain. Terutamanya jika jerawat bukan hanya sekadar seketul, dua. Ramai mengidamkan kulit bersih, cantik, dan sihat. Namun disebabkan penggunaan skincare yang tidak bersesuaian, maka masalah ini tidak berkurangan, atau menjadi semakin teruk (kulit breakout). Kulit wajah kita ni sangat sensitif. Kita perlu memastikan nutrisi dalaman kita mencukupi untuk sel kulit yang lebih sihat. Dan, adalah sangat penting untuk menggunakan skincare yang selamat, serta bebas daripada bahan kimia berbahaya. Merkuri sebagai contoh. Banyak skincare di pasaran yang claim produk mereka memberi kesan yang cepat. Tapi lama-kelamaan, kulit mereka menjadi semakin teruk dari sebelum ini. Namun, jangan…

  • Rahsia Kulit Muka Breakout Kembali Cantik

    Di pasaran tempatan sekarang, begitu banyak jenama skincare dihasilkan. Especially produk local, dihasilkan (atau dijenamakan) oleh orang Malaysia sendiri. Namun, kita sendiri tidak pasti samada skincare tersebut ada kajian dan selamat digunakan, atau sebaliknya. Dilambakkan dengan pelbagai “testimoni”, maka ramai tergoda untuk mencuba produk tersebut, tanpa berfikir samada adakah skincare ini tidak mengandungi bahan kimia? Adakah skincare ini sesuai dengan jenis kulit anda? Kulit kita ni ada pelbagai jenis. Ada yang kulit berminyak, berjerawat, ada juga yang mempunyai masalah kombinasi kulit. Jadi, penting untuk kita tahu jenis kulit muka kita supaya kita dapat memilih skincare yang bersesuaian. Pernah tak anda mengalami masalah kulit muka breakout akibat salah penggunaan skincare? Kulit…

  • Cara Mengatasi Masalah Kulit Kering

    Ramai di antara kita mengalami masalah kulit kering, terutamanya jika sentiasa berada dalam persekitaran yang sejuk seperti bilik penghawa dingin, tahap kelembapan tinggi. Keadaan seperti ini boleh menyebabkan kulit bertambah kering. Ada beberapa tips boleh dilakukan untuk mengatasi masalah kulit kering ini. Antaranya ialah minum banyak air, pakai masker, jaga pemakanan, dan pemilihan skincare yang betul. Bila sebut tentang skincare ni, KakMah harap, anda semua tidak terpedaya untuk membeli regimen skincare di pasaran hanya kerana iklan da-bomb. Tapi pastikan skincare yang anda gunakan adalah semulajadi dan selamat daripada bahan kimia berbahaya. Supaya kulit anda tidak bertambah rosak akibat penggunaan skincare yang salah. Kekurangan nutrisi di dalam badan adalah antara penyebab…

  • Kawah Jerawat Semakin Rata Dengan YOUTH

    Ramai yang ada masalah kawah jerawat yang tak mudah nak kurang, tak mudah nak hilang. Dah pelbagai skincare atau supplement amalkan, tapi masih ada masalah yang sama. Shaklee memastikan setiap product nya selamat, semulajadi, dan sentiasa berkesan. Dan disebabkan ini, Shaklee menghasilkan skincare premium YOUTH, selepas 8 tahun kajian dilakukan. Dan semestinya, skincare YOUTH ini ada patent tersendiri tau. Dah sedia untuk tengok testimoni mereka yang mempunyai masalah kawah jerawat yang ketara? Jom tengok. Subhanallah. Kesannya sangat ketara. Dalam masa yang singkat, mereka mendapat perubahan yang sangat mengagumkan. Sungguhpun begitu, YOUTH bebas daripada 1500 bahan kimia kosmetik yang berbahaya. Jadi, ianya sangat selama. YOUTH sangat berkesan kerana bahan yang digunakan…

  • Testimoni Penggunaan Youth Selepas 60 Hari

    Diam tak diam, ada di antara kami yang sudahpun menggunakan YOUTH skincare ni hampir mencecah 2 bulan, iaitu 60 hari. Semestinya, product yang bagus, semulajadi, dan dijamin berkesan ini, memberikan perubahan yang sangat positif pada mereka ini. Terdiri daripada setiap peringkat umur (20an, 30an, 40an, dan 50an). Kesan ketara kelihatan terutama dari segi tona kulit, kedutan,, fine lines, jerawat. Memang excited sangat bila lihat perubahan mereka ni. Mereka, bukan sahaja menggunakan skincare YOUTH ini. Tapi, mereka juga mengamalkan supplement Shaklee untuk melengkapkan nutrisi di dalam badan. Beauty Inside Out katanya. Sebab tu kesan cepat dan sangat ketara tau. Eh, tak sabar pula nak share. Tona kulit kelihatan lebih sekata, lebih…