• Skincare Basic: YOUTH™ Starter Set

    YOUTH™ Skincare adalah rangkaian regimen skincare yang semakin mendapat nama bukan sahaja di seluruh Malaysia, bahkan di serata dunia. YOUTH™ diyakini dapat memberikan 100% kesan positif kepada sesiapa sahaja yang mengamalkan regimen skincare ini secara consistent. Hasilnya, kulit lebih berseri, lebih sihat, tampak lebih muda daripada usia sebenar. YOUTH™ setanding dengan rangkaian skincare lain yang telah lama berada di pasaran seperti S**I, M*** K**, dan banyak lagi. Apa yang membezakan YOUTH™ skincare ialah, ianya dihasilkan selepas 8 tahun kajian dan terdapat 8 patent/pending, dimana tiada rangkaian skincare lain yang boleh menduplikasi formula yang digunakan Shaklee untuk menghasilkan YOUTH™ skincare ini. Ramai yang ingin mencuba. Kalau boleh, memang nak terus beli…

  • Promosi Shaklee November 2018

    Welcome November. Pejam celik dah hampir kita ke penghujung 2018 kan. Seperti biasa, KakMah nak update tentang promosi bulan November 2018 ini. Ada pelbagai produk untuk anda grab promosi, dan paling penting, anda boleh berjimat. Suka kan? Promosi Omega Guard Supplement minyak ikan yang kaya dengan omega-3, EPA, DHA. Perbezaannya dengan jenama lain di pasaran ialah ianya diekstrak daripada ikan laut air sejuk seperti sardin, mackerel di perairan Jepun. Ketumpatan lebih 3 kali ganda berbanding hati minyak ikan. Dan paling penting, ia menggunakan kaedah ultratulen ber-gred pharmaceutical yang berteknologi tinggi. Untuk itu, ia memberikan ketulenan khasiat minyak ikan yang optimum. Omega Guard sesuai diamalkan oleh Ibu hamil, Ibu menyusu, kanak-kanak,…

  • Kulit Kembali Pulih Dari Masalah Jerawat

    Masalah jerawat boleh menyebabkan kita rasa kurang keyakinan diri, tidak yakin untuk bergaul dengan orang lain. Terutamanya jika jerawat bukan hanya sekadar seketul, dua. Ramai mengidamkan kulit bersih, cantik, dan sihat. Namun disebabkan penggunaan skincare yang tidak bersesuaian, maka masalah ini tidak berkurangan, atau menjadi semakin teruk (kulit breakout). Kulit wajah kita ni sangat sensitif. Kita perlu memastikan nutrisi dalaman kita mencukupi untuk sel kulit yang lebih sihat. Dan, adalah sangat penting untuk menggunakan skincare yang selamat, serta bebas daripada bahan kimia berbahaya. Merkuri sebagai contoh. Banyak skincare di pasaran yang claim produk mereka memberi kesan yang cepat. Tapi lama-kelamaan, kulit mereka menjadi semakin teruk dari sebelum ini. Namun, jangan…

  • 10 Tips Elak Jerawat

    Jerawat! Mesti gundah gulana bila bangun pagi, tiba-tiba ada pula jerawat seketul dua yang “singgah” kat kulit wajah kita yang comel ni kan? Bertambah stress bila parut jerawat yang sebelum ni pun, belum lagi pudar, dah tumbuh pula jerawat baru. Biasa kita dengar, bila hormon tak stabil iaitu masa nak datang haid, masa tu lah jerawat tumbuh. Tapi tu pun kadang tu seketul je. Namun, ada juga sesetengah orang yang mengalami masalah jerawat yang kritikal. Kebiasaannya, masalah jerawat yang serius terjadi apabila kulit breakout akibat tidak sesuai dengan sesetengah produk skincare yang digunakan. Apabila skincare tersebut mengandungi bahan kimia, sel kulit menjadi tidak sihat dan lama-kelamaan boleh rosak. Antara faktor…

  • 5 Steps Untuk Kenal Jenis Kulit Wajah

    Ada kalanya, bila kita nak cari skincare ataupun supplement yang sangat sesuai dengan kulit kita, kita tak tahu macam mana nak beritahu pada consultant atau distributor atau salesgirl tentang masalah kulit yang kita alami. Kulit wajah kita ni ada pelbagai kategori / jenis kulit. Penting untuk kita tahu sendiri jenis kulit kita supaya mudah untuk kita mencari produk bersesuaian. Paling biasa kita dengar ialah kulit kering, kulit berminyak, atau pun kombinasi kulit kering+berminyak. Bagaimana kita nak tahu jenis kulit kita ni macam mana? KakMah nak share dengan anda 5 steps untuk anda kenal pasti jenis kulit wajah anda. Step ini anda boleh buat di rumah, senang sahaja. Step 1: Cuci…