Demam Kebah dengan Nutriferon

Selalunya kita mesti standby panadol, paracetamol bila dijangkiti demam, selsema kan. Pastu ubat batuk pun dah tentu-tentu standby kat rumah. Senang, bila demam ke atau batuk ke, ambil je ubat tu dulu.

Apa kata, tukar panadol/paracetamol kepada makanan tambahan (supplement) yang lebih semulajadi dan selamat diamalkan. Dan paling penting, juga dapat bantu menguatkan sistem imun kita ni. Tak percaya? Jom tengok beberapa testimoni ni.

Nutriferon untuk seisi keluarga

Nutriferon untuk seisi keluarga

 

Nutriferon Perisai Seisi Keluarga

Nutriferon Perisai Seisi Keluarga

 

Nutriferon segera bantu kebahkan demam

Nutriferon segera bantu kebahkan demam

 

Bagaimana Nutriferon membantu menguatkan sistem imun badan, sekaligus membantu kebahkan demam?

Bahan semulajadi dalam Nutriferon

Bahan semulajadi dalam Nutriferon

 

Pastikan rumah anda mempunyai stok satu kotak Nutriferon, sepertimana anda simpan stok panadol / paracetamol / ubat batuk / ubat selsema di dalam rumah. Rasakan kelainannya. Dan yang pasti, Nutriferon lebih selamat diamalkan.

Untuk info lebih lanjut, boleh contact saya segera.

signature 3

*Disclaimer*

Omega Guard Bantu Kurangkan Masalah Batuk Berkahak

Bila tak sihat, mesti rasa tak selesa kan. Terutama kalau batuk, selsema. Batuk lak ada kahak. Allah. Memang tak selesa jadinya. Nak batuk depan orang pun teragak-agak. Bising dan risau berjangkit. Kalau kita, dewasa ni, boleh lagi nak kawal. Tapi kalau budak-budak? Masa ni jugalah diorg paling rasa tak selesa. Muram dan takde mood nak bermain.

Yang mana bawah 2 tahun dan masih menyusu badan, boleh lagi nak dapat khasiat dari susu ibu. Mana dah besar sikit tu, tak kan nak bergantung pada ubat aje kan. Salah satu alternatif adalah dengan memberikan mereka supplement.

Batuk Berkahak dengan Omega Guard

Omega Guard adalah supplement minyak ikan yang kaya dengan omega-3. Ia bersifat anti radang dan membantu mencairkan kahak. Selain itu, jika diamalkan, ia dapat membantu anak-anak lebih fokus, bijak berfikir, dan aktif.

Antara testimoni yang dikongsikan oleh ibu-ibu yang memberikan Omega Guard kepada anak-anak mereka.

Batuk Berkahak Kurang

Anak Tidak Mudah Sakit

Batuk Berkahak Kurang

Jika anda ingin mendapatkan Omega Guard untuk anda atau anak-anak anda, boleh hubungi saya. In shaa Allah, saya akan bantu anda sebaiknya.

signature 3

*Disclaimer*

Kenapa Anda Perlukan Meal Shakes Shaklee?

Adakah anda mencari supplement multivitamin dalam bentuk minuman, yang bukan sahaja boleh diambil oleh dewasa, malah kanak-kanak juga boleh. Pendek kata, supplement seisi keluarga. Shaklee menghasilkan Meal Shakes yang rasanya amat digemari oleh semua peringkat umur. Terutama di bulan Ramadhan ni, memang ramai menyimpan stok Meal Shakes untuk bantu memberikan tenaga pada mereka sepanjang berpuasa. Kanak-kanak juga boleh minum dan amalkan ketika bersahur. In shaa Allah, kekal bertenaga hingga ke waktu berbuka nanti.

Seperti supplement Shaklee yang lain, dan bersesuaian dengan moto nya yang sentiasa selamat, semulajadi ni.. Meal Shakes juga dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi seperti kacang soya, buah-buahan, sayur-sayuran. Ia juga mengandungi khasiat lactalbumin iaitu sejenis organisma protein yang mudah diserap ke dalam tubuh.

Kenapa Perlukan Meal Shakes Shaklee

  • Lengkap dengan segala nutrisi diperlukan terutama oleh kanak-kanak. Mengandungi 12 jenis vitamin, mineral, zat yang diperlukan, kaya dengan khasiat protein. Serta membantu pembinaan tulang, kuku, organ yang sihat, meningkatkan sistem imunisasi.
  • Ia merupakan diet terbaik kerana membantu memberikan kesan kekenyangan yang lebih lama, dan ianya sangat mudah disediakan.
  • Kaya dengan khasiat serat yang membantu mengatasi masalah sembelit dan masalah usus yang lain.
  • Merupakan supplement anti-oksida yang kaya dengan khasiat vitamin A, C, dan E yang bertindak membantu melawan penyakit dan jangkitan.
  • Sesuai untuk kanak-kanak kerana ianya mengandungi asid folic, biotin, kalsium, dan magnesium yang membantu tumbesaran mereka.

Untuk itu, anda semua, terutama ibu-bapa, amat digalakkan untuk mencuba Meal Shakes ini dan kongsikan kebaikannya pada anak-anak anda. Dengan pola pemakanan di zaman ini, yang kebanyakannya adalah berunsurkan “makanan segera”, makanan tidak sihat… ada baiknya jika anda memberi mereka supplement seperti Meal Shakes agar kesihatan mereka lebih dijaga. In shaa Allah.

Hubungi kami jika anda ingin mendapatkan Meal Shakes anda sekarang. Terutama untuk anda atau anak-anak anda, yang mungkin mempunyai masalah seperti mudah sembelit, picky eater.

Harga satu canister hanyalah RM 113.75 sahaja, tidak termasuk postage.

signature 3

5 Tips Ukur Kaki Anak Untuk Beli Kasut Baru

Haaa… Bulan ramadhan dah kunjung tiba. Anak-anak dah mula berpuasa ke? Kalau dah, Alhamdulillah. Bolehlah reward kan mereka dengan membeli kasut baru. Orang kata, kasut raya. Kan? Sekadar untuk menaikkan semangat mereka, supaya boleh berpuasa penuh. In shaa Allah.

Nak beli kasut baru untuk anak-anak, sama juga tips nya macam kita yang dewasa ni nak mencari kasut baru. Paling penting keselesaan dan tak memudaratkan kesihatan kaki. Kalau terlalu kecil, sempit, nak jalan jauh pun sakit. Kalau terlalu besar, kejap-kejap terbuka. Oleh itu, penting untuk cari saiz dan jenis kasut yang bersesuaian dengan anak-anak. Ummi nak share serba sikit tips untuk ukur dan mencari kasut anak.

Tips Ukur Kaki Anak

  1. Pastikan anak berdiri semasa memilih kasut
    • Macam kita juga, bila nak tahu saiz kasut, penting untuk berdiri. Pastikan tapak kaki rata dengan lantai. Anak perlu berdiri tegak untuk elakkan “ralat”. Pastikan juga ibu jari kakinya lurus.
    • Sebaiknya, galakkan anak memakai stokin semasa mencuba kasut baru. Ini untuk memastikan kasut yang dibeli tidak terlalu kecil, dan masih mempunyai ruang untuk keselesaan anak.
  2. Gunakan pembaris untuk ukur kaki
    • Ukur kedua-dua kaki anak menggunakan pembaris. Ukur dari hujung tumit yang menyentuh lantai, hingga ke hujung ibu jari kaki mereka. Anda boleh menambahkan 1/4 inci atau 1/2 inci dalam ukuran kerana anak cepat membesar.
  3. Pastikan ada ruang antara ibu jari kaki dan hujung kasut
    • Untuk memastikan anak lebih selesa, pastikan anak mencuba kasut tersebut dengan memakainya. Dalam posisi berdiri, anda tekan di bahagian ibu jari kaki anak, dan pastikan masih ada ruang di antara hujung ibu jari kaki dengan kasut. Ini dapat menambahkan lagi keselesaan si pemakai. Nak berlari pun, tak ada masalah nanti.
  4. Pastikan anak “mencuba” dahulu
    • Boleh minta anak buat “catwalk”. Ini salah satu cara untuk anak mencuba dahulu kasut itu dan menilai sendiri keselesaan kasut tersebut. Pastikan kasut tidak terlalu besar hingga mudah tumitnya terkeluar semasa berjalan. Dan pastikan tidak terlalu kecil hingga anak rasa sakit terutama di hujung jari dan atas tumit.
  5. Pastikan criteria memilih kasut ini diikuti
    • Pilih kasut yang fleksibel.
    • Pilih kasut yang lebarannya besar untuk memberi ruang kepada tumbesaran kaki anak. Tulang kaki anak sangat lembut, terutama jika mereka berusia 4 tahun ke bawah.
    • Pilih kasut daripada material yang boleh menyerap peluh seperti kanvas, kain. Ini membolehkan peredaran udara yang lebih baik untuk kaki anak.
    • Pilih kasut yang tapaknya ada bunga yang baik untuk mengelakkan anak daripada tergelincir, terutama apabila berjalan di waktu hujan.

 

Ok, selamat membeli kasut baru untuk anak-anak anda. Pasti mereka tidak sabar untuk memilih kasut kesukaan mereka. Tambahan pula, sekarang ni pelbagai design dan corak ada. Corak animasi, kartun. Jangan nanti mereka rambang mata, ibu ayah pening kepala. Hehe. Happy shopping!

signature 3

Antara Babywearing dan Stroller – Mana Lagi Baik?

Ramai bertanya pada ummi, mana lagi better; babywearing atau stroller? Kendong atau biarkan baby dalam stroller. Bermacam pendapat dan pandangan dari ibu-ibu juga si bapa. Pelbagai persepsi kita dengar tentang 2 cara ini. Sebenarnya, ikut keselesaan, kehendak, dan keperluan masing-masing. Ummi hanya ingin berkongsi pandangan ummi tentang mengendong dan juga memasukkan bayi ke dalam stroller. Apa yang ummi lihat, dan apa perbezaannya yang ummi rasakan. Terpulang pada anda samada ingin terima, atau mencuba sendiri.

BabyWearing vs Stroller

Secara umumnya, kedua-duanya ada kebaikan dan keistimewaan tersendiri. Jom kita tengok satu-satu.

Kebaikan Babywearing

  • Mudah nak shopping (tak perlu risau keberadaan anak)
  • Tangan si pemakai (babywearer) lepas dan boleh buat kerja lain
  • Memberi keselesaan pada baby sebab baby dekat dengan jantung kita
  • Mengeratkan hubungan si pemakai dan baby
  • Baby lebih selesa dan mudah tidur
  • Mudah disimpan
  • Harga berpatutan (bergantung pada brand, jenis)

Kebaikan Stroller

  • Tak perlu nak dukung baby
  • Boleh dijadikan tempat simpan barang (beg baby, barang shopping..) Hehe
  • Pergerakan baby lebih senang terutama yang dah pandai bermain
  • Baby selesa untuk tidur dalam posisi baring
  • Boleh letak aksesori / mainan pada stroller untuk tarik perhatian anak
  • Ada yang ringan, user-friendly (kena banyak survey sebelum buat pilihan)

 

Kedua-duanya ada kebaikan tersendiri. Cuma, ummi lebih prefer babywearing disebabkan beberapa sebab seperti:

  • Jika travel alone, lebih mudah nak kawal anak sebab anak dalam kendongan
  • Agak sukar untuk handle stroller (nak buka, simpan). Tambah pula kalau terbeli yang agak berat
  • Baby kelihatan amat selesa bila ber-babywearing. Nak tidur pun senang.
  • Tak perlu bimbang sebab anak sentiasa dalam pangkuan
  • Kalau anak dah pandai jalan, sesekali boleh lepaskan dia untuk berjalan. Selalunya ummi buat macam ni, bila abah nya ada. Kalau ummi seorang, ummi akan kendong dari keluar kereta sampai masuk kereta semula.

 

Jadi, terpulang pada anda nak cuba mana satu. Untuk anak pertama, kebiasaannya, memang akan memilih stroller. Stroller masih boleh digunakan terutama untuk newborn. Tapi babywearing juga ada yang bersesuaian untuk newborn seperti ringsling, mei tai, dan sebagainya. Boleh rujuk post ni untuk tahu carrier yang sesuai mengikut umur anak.

Kat mana nak beli carrier yang baru?

Boleh cuba websites ni:

BabyPot

Snuggbaby

Jumpsac

NeezaNeedles

dan banyak lagi websites. Boleh juga sewa atau beli second hand melalui group FSOT di FB.

Ok, selamat memilih ibu semua. Pilihan di tangan anda. Good luck!

signature 3