• Rahsia Kulit Muka Breakout Kembali Cantik

    Di pasaran tempatan sekarang, begitu banyak jenama skincare dihasilkan. Especially produk local, dihasilkan (atau dijenamakan) oleh orang Malaysia sendiri. Namun, kita sendiri tidak pasti samada skincare tersebut ada kajian dan selamat digunakan, atau sebaliknya. Dilambakkan dengan pelbagai “testimoni”, maka ramai tergoda untuk mencuba produk tersebut, tanpa berfikir samada adakah skincare ini tidak mengandungi bahan kimia? Adakah skincare ini sesuai dengan jenis kulit anda? Kulit kita ni ada pelbagai jenis. Ada yang kulit berminyak, berjerawat, ada juga yang mempunyai masalah kombinasi kulit. Jadi, penting untuk kita tahu jenis kulit muka kita supaya kita dapat memilih skincare yang bersesuaian. Pernah tak anda mengalami masalah kulit muka breakout akibat salah penggunaan skincare? Kulit…

  • Promosi Shaklee September 2018

    Ogos 2018 telah melabuhkan tirainya, dan kini bermulalah September 2018. Bulan kelahiran anak KakMah yang kedua. Alhamdulillah. Kejap je, dah nak masuk usia 2 tahun dah anak KakMah ni. Syukur, Allah permudahkan. So, sempena bulan September ni, Shaklee menawarkan promosi yang sangat istimewa kepada semua orang yang inginkan kesihatan tulang yang optimum. Di kalangan rakyat Malaysia ni, semakin ramai kekurangan kalsium. Akibatnya masalah osteoporosis, osteoathritis, dan masalah lain pun mula timbul. Kadang-kadang tu, bila KakMah teman mak check-up di HUKM bahagian orthopedic, KakMah lihat ramai sangat orang yang ada masalah berkaitan tulang. Orang zaman dulu, kuat sangat bekerja. Mereka amat membanting tulang 4 kerat mereka untuk bekerja. Yang mana kerja…

  • 5 Steps Untuk Kenal Jenis Kulit Wajah

    Ada kalanya, bila kita nak cari skincare ataupun supplement yang sangat sesuai dengan kulit kita, kita tak tahu macam mana nak beritahu pada consultant atau distributor atau salesgirl tentang masalah kulit yang kita alami. Kulit wajah kita ni ada pelbagai kategori / jenis kulit. Penting untuk kita tahu sendiri jenis kulit kita supaya mudah untuk kita mencari produk bersesuaian. Paling biasa kita dengar ialah kulit kering, kulit berminyak, atau pun kombinasi kulit kering+berminyak. Bagaimana kita nak tahu jenis kulit kita ni macam mana? KakMah nak share dengan anda 5 steps untuk anda kenal pasti jenis kulit wajah anda. Step ini anda boleh buat di rumah, senang sahaja. Step 1: Cuci…

  • Promosi Shaklee Ogos 2018

    Mesti tak sabar nak tahu apa promosi bulan Ogos tahun 2018 ni kan? Sempena bulan kemerdekaan ni, macam-macam offer yang Shaklee berikan untuk anda semua, yang sememangnya pengguna tegar Shaklee. Pada yang baru nak mencuba-cuba pun, inilah masanya untuk anda dapatkan supplement Shaklee ni. Tak lupa juga, YOUTH masih maintain promotion bulan ni. Tapi kali ni dengan PWP yang lebih comel, canggih. Bulan ni sangat menarik sebab supplement # 1 di Malaysia iaitu Vivix Shaklee juga ada offer best dan sangat berbaloi tau. Tak lupa juga, skincare Shaklee yang menjadi idaman ramai tu, pun ada offer PWP. Memandangkan beberapa bulan ni, ramai ibu-ibu baru lepas bersalin, kita juga ada offer…

  • Cara Mengatasi Masalah Kulit Kering

    Ramai di antara kita mengalami masalah kulit kering, terutamanya jika sentiasa berada dalam persekitaran yang sejuk seperti bilik penghawa dingin, tahap kelembapan tinggi. Keadaan seperti ini boleh menyebabkan kulit bertambah kering. Ada beberapa tips boleh dilakukan untuk mengatasi masalah kulit kering ini. Antaranya ialah minum banyak air, pakai masker, jaga pemakanan, dan pemilihan skincare yang betul. Bila sebut tentang skincare ni, KakMah harap, anda semua tidak terpedaya untuk membeli regimen skincare di pasaran hanya kerana iklan da-bomb. Tapi pastikan skincare yang anda gunakan adalah semulajadi dan selamat daripada bahan kimia berbahaya. Supaya kulit anda tidak bertambah rosak akibat penggunaan skincare yang salah. Kekurangan nutrisi di dalam badan adalah antara penyebab…