• Tips Mengatasi Masalah Kulit Berminyak

    Kulit berminyak adalah antara masalah kulit yang sering kita dengar. Disebabkan keadaan cuaca dan persekitaran di Malaysia ni, kulit kita boleh menjadi semakin berminyak, berkilat. Terutama jika kita tidak menjaga dan mengawal faktor lain seperti pemakanan. Ini terjadi disebabkan kelenjar sebum menjadi terlampau aktif dan mengeluarkan sebum berlebihan. Belum campur lagi dengan masalah kulit yang lain seperti jerawat, bintik hitam, bintik putih, liang pori yang besar atau tersumbat, dan macam-macam lagi. Jangan bimbang sekiranya anda mempunyai masalah kulit berminyak. Ini kerana kulit berminyak boleh diatasi jika kena dengan gayanya. Dengan petua dan tips yang betul, bukan sahaja kulit boleh menjadi tidak berminyak, malah juga boleh menjadi semakin sihat, berseri, gebu,…

  • YOUTH Skincare Beri Kesan Cepat Walaupun Organic

    Memang viral sangat sekarang ni, YOUTH skincare terbaru daripada Shaklee, seakan memberikan harapan baru kepada mereka yang selama ini mempunyai masalah kulit. Samada kulit berjerawat, berminyak, kusam, jeragat. YOUTH memberi kesan seawal 7 hari, bergantung kepada masalah atau rutin harian mereka. Ini benar, bukan rekaan. Bagaimana skincare yang organic, semulajadi seperti YOUTH Shaklee ini dapat memberikan kesan yang sangat cepat? Dalam tempoh kurang daripada 30 hari, ada yang liang pori semakin mengecil, kulit sunburn bertambah cerah dan sihat, kawah jerawat semakin rata, masalah jeragat semakin pudar. Kesan yang secepat ini adalah disebabkan oleh kandungan di dalam YOUTH. MUSCADINE GRAPE Familiar dengan bahan ini? Bahan ini juga terkandung di dalam supplement…

  • Testimoni Penggunaan Youth Selepas 60 Hari

    Diam tak diam, ada di antara kami yang sudahpun menggunakan YOUTH skincare ni hampir mencecah 2 bulan, iaitu 60 hari. Semestinya, product yang bagus, semulajadi, dan dijamin berkesan ini, memberikan perubahan yang sangat positif pada mereka ini. Terdiri daripada setiap peringkat umur (20an, 30an, 40an, dan 50an). Kesan ketara kelihatan terutama dari segi tona kulit, kedutan,, fine lines, jerawat. Memang excited sangat bila lihat perubahan mereka ni. Mereka, bukan sahaja menggunakan skincare YOUTH ini. Tapi, mereka juga mengamalkan supplement Shaklee untuk melengkapkan nutrisi di dalam badan. Beauty Inside Out katanya. Sebab tu kesan cepat dan sangat ketara tau. Eh, tak sabar pula nak share. Tona kulit kelihatan lebih sekata, lebih…

  • New Shaklee Skincare, YOUTH

    Anda nak tak, skincare yang 100% vegan, bebas daripada 1,500 bahan kimia berbahaya, sesuai diamalkan untuk semua jenis kulit, 100% terbukti berkesan, 2/3 daripada mereka mengalami penurunan skin-age sehingga 10 tahun lebih muda. Paling penting sekali, skincare ni dihasilkan setelah 8 tahun kajian dilakukan. Bukan calang-calang skincare, bukannya timbang kilo belakang rumah, bukannya ciplak product lain. Dan, skincare ni sendiri ada 8 patents/patents-pending, bermakna tiada syarikat skincare lain yang boleh tiru formula Shaklee ni. Kherlassss kau. Excited tak? Skincare ni memang dah jadi satu fenomena terutama di kalangan pengedar Shaklee (SID). Leaders berpeluang untuk mendapatkan product ini sebulan lebih awal daripada launching. Supaya, kami semua boleh menjadi testimoni bergerak untuk…