• Promosi Raya 2019

    Alhamdulillah, raya sudah. Maaf KakMah lambat pula update apa promosi bulan ni. Hehe. Busy sikit, disebabkan pelbagai peristiwa yang berlaku dalam hidup kami. Kehilangan Ayah tersayang pada hari Jumaat terakhir dalam bulan Ramadhan, 31 Mei 2019. Sangat terkesan kehilangan itu. Al-Fatihah untuk arwah Ayah. Ok, tak nak cerita panjang. Sebab uolls mesti dah tak sabar nak tahu apa promosi sepanjang bulan Jun ni kan. Bulan kelahiran KakMah tau. Hehe. Selain promosi sepanjang bulan, promosi Flash Sales pun ada. Hanya untuk 8 hari sahaja, bermula 19 Jun sehingga 26 Jun. So, wajib grab ni sebab sangat murah. Promosi Omega Guard & Zinc Plus Bila dah raya ni, confirm lah semua pun…

  • Promosi Ramadhan 2019

    Alhamdulillah, bertemu kita di bulan Mei 2019. In Shaa Allah, Ramadhan bakal menjelma. Kita start puasa 6 Mei kan? Mudahan kita semua dikurniakan kesihatan yang baik, dipermudahkan segala urusan untuk beribadah di bulan Ramadhan nanti. Jom kejar pahala bersama. Oleh itu, untuk kita kekal cergas dan cerdas, adalah sangat penting untuk kita mengamalkan pemakanan sihat, diet seimbang. Paling penting, kena banyak minum air supaya kekal hidrasi. Maklumlah, cuaca panas sekarang ni. Kadang tu terasa bahang nya juga kan. So, kena start amalkan supplement dan gunakan skincare yang terbukti berkesan supaya lebih nampak gorgeous masa raya nanti. Nak ke nak? Shaklee ada promosi best sangat untuk anda sempena Ramadhan ni. Nak…

  • Promosi Shaklee Januari 2019

    Ada yang penggemar ESP? Istimewa pada semua penggemar ESP Shaklee, sebab bulan Januari 2019 ini, Shaklee menawarkan offer (promosi) menarik untuk pembelian ESP. Jadi, bolehlah anda semua grab offer ni cepat dan boleh buat bekalan selama berbulan-bulan. Sangat jimat dan menguntungkan sebab offer ESP ni memang jarang-jarang ada tau. Beli 7 Botol, Tapi Bayar 6 Botol Aje! Haa. Ini serius tau, bukan main-main. Kalau anda ingin mendapatkan 7 botol ESP untuk bekalan hampir 6-12 bulan, anda boleh terus grab offer “Buy 7@6”. Sebab, anda hanya perlu bayar untuk 6 botol sahaja. Bahasa lainnya beli 6 botol dapatlah extra lagi 1 botol ESP. Berbaloi kan? Istimewanya lagi bila anda beli set…

  • ESP Shaklee Memenuhi Nutrisi Protein

    Salah satu nutrisi yang sangat penting untuk kita amalkan setiap hari adalah protein. Ini kerana pengambilan protein membantu menghasilkan sel baru, oleh itu sel yang telah mati dan lama lebih mudah disingkirkan. Rambut dan kuku juga dihasilkan daripada jumlah protein mencukupi. Badan kita menggunakan nutrisi protein untuk melindungi serta memperbaiki tisu dalaman kita. Macam-macam lagi khasiat dan kegunaan protein dalam diet harian kita ni. Protein ni ialah “macronutrient”, bermakna badan kita perlu sejumlah besar protein diperlukan setiap hari. Dan menariknya lagi, badan kita tidak menghasilkan atau menyimpan protein. Oleh itu, adalah sangat penting untuk kita pastikan ada nutrisi protein dalam diet seharian kita. Adakah anda tahu, apabila badan kita kekurangan…

  • Ambil Tahu: Alopecia Areata

    Pernah tak dengar tentang masalah tompokan pada bahagian rambut? Mungkin pada mulanya kita rasa ianya adalah sesuatu masalah yang tidak serius, tapi sebenarnya anda perlu ambil perhatian sangat penting sekiranya anda menyedari ada tompokan pada rambut, iaitu botak di sesetengah bahagian rambut sahaja, dan kelihatan seperti separa botak. Simptom ini menunjukkan anda mungkin mengalami masalah Alopecia Areata. Apa Itu Alopecia Areata? Ia merupakan satu jenis penyakit yang menyebabkan keguguran rambut dalam bentuk tompokan kecil, yang mungkin ada kalanya kita tidak sedar atau tidak dapat dikesan. Namun, semakin lama tompokan ini akan kelihatan semakin ketara sebab ia boleh “bersambung”. Penyakit ini berlaku disebabkan sistem imun dalam badan kita menyerang folikel rambut…