• Apa Perbezaan ESP dan Collagen?

    Ramai bertanya, “apa beza ESP dengan Collagen eh?”. “Patut ambil ESP je ke, collagen je”. “Kalau ambil ESP je pun ok kan?”. Ramai keliru dan tertanya-tanya, supplement mana satu bersesuaian dengan masalah mereka, terutama jika melibatkan masalah kulit. Sebab sebenarnya, kedua-dua supplement ni adalah berkhasiat protein. Tapi, protein yang macam mana? Dan semestinya, kita amat memerlukan protein ni kan? COLLAGEN Collagen Shaklee dihasilkan daripada sisik ikan merah laut dalam. Tahu tak, stuktur molekul dalam Collagen Shaklee adalah sangat kecil dan mudah diserap dalam badan. Sebab itu, ia sangat berkesan. Collagen merupakan protein istimewa yang terhasil daripada rangkaian asid amino tertentu, dengan nisbah tertentu. Asid amino yang membentuk collagen ialah proline,…

  • Pentingkah Collagen untuk Sendi (Lutut)

    Umum tahu, masalah sendi ni adalah satu kebiasaan terutama di kalangan orang tua dan wanita. Namun ramai juga di awal peringkat usia (30 atau 40-an) telah mula merasakan masalah kesihatan sendi terutama di bahagian lutut. Bahasa saintifik untuk masalah sendi ini ialah Osteoathritis. Sendi mula rasa keradangan, kalsium berkurangan, menyebabkan lutut atau sendi lain rasa sakit. Pergerakan menjadi terbatas. Yang umat Islam, sukar untuk solat dengan betul. Terpaksa solat duduk. Masalah lutut ini menyebabkan sukar untuk membengkokkan lutut seperti mereka yang lain. Sakitnya, Allah saja yang tahu.   Collagen merupakan komponen terbesar untuk menghubungkan tisu-tisu dalam badan. Ia juga penting untuk kulit, saraf. Lebih kurang 30% daripada protein dalam badan…

  • Promosi Collagen Disember Ini

    Shaklee ni macam tahu-tahu je bila masuk bulan Disember, ramai yang nak mendirikan rumahtangga. Bila dah nak sampai hari bersejarah ni, of course la bakal pengantin nak kulit berseri, glowing, anjal gitu. Kan? Sebab tu la Shaklee berikan promosi yang sangat best ni.   SHAKLEE COLLAGEN POWDER Beli 2, less 5% • RM566.20 atau Beli 6, free 1 • RM1,788 boleh dapat FREE membership (jimat RM68.90) terus dapat beli dengan harga ahli (discount 10-20%) cashback bonus RM114 free postage (jimat RM10.60) atau, uolls boleh register membership shaklee, dan dapatkan promosi carotomax buy 1+1 dengan setiap belian barang bernilai 150 uv. promotion ni hanya terhad untuk ahli shaklee sahaja. Orait. Nak…

  • Promosi Sihat, Cantik, Berseri Bersama Shaklee

    Mesti ramai yang telah pun tahu, bulan Disember 2014 ini adalah promosi untuk sihat, cantik, berseri bersama dengan Shaklee.. Mana tidaknya, 3 supplement hebat ada promosi berganda, khas untuk rakyat Malaysia yang inginkan kulit sihat dan berseri selalu. Jadi, ingin kami share dengan anda sekali lagi, ada 3 PROMOSI HEBAT!!! Tunggu apa lagi.. Anda juga berpeluang untuk mendapatkan FREE MEMBERSHIP melalui pembelian promosi ini. Bagaimana? Boleh PM kami, dan kami akan kongsikan caranya. ——————————————————— Puan Shima (SID # 885670) msg/whatsapp: 0196972866 pm fb: http://bit.ly/PM_KamiPengedar Shaklee di Seremban / Damansara ——————————————————— **Disclaimer**

  • Promosi Tergempar Shaklee – Collagen Powder

    Shaklee mengeluarkan notis tergempar! Shaklee Collagen Powder (SCP) akan diberhentikan jualannya buat seketika (selama 9-12 bulan) kerana SCP akan di re-formula kan. Oleh itu, Shaklee memerlukan masa untuk mendapatkan kelulusan KKM. Sementara ingin mendapat kelulusan tersebut, maka SCP tidak dijual pada 2015. So, untuk memastikan pengguna Shaklee masih boleh menikmati khasiat collagen ini, Shaklee menawarkan satu promosi tergempar!! Hanya sehingga 31 Disember 2014 ini, beli 3 kotak Shaklee Collagen Powder, anda akan mendapat benefit berikut: ✎ FREE 1 kotak SCP (worth RM298) ✎ FREE keahlian Shaklee (jimat RM65) ✎ Diskaun 20% kerana mendaftar sebagai ahli Pssss: Dengar cerita SCP telah mula kehabisan stok! Aik, belum apa-apa, dah habis stok ke?…