Breastfeeding,  Kesihatan Tulang,  OsteMatrix,  Osteoporosis,  Panduan Kesihatan,  Pengambilan Kalsium,  Pengambilan Supplement

Supplement Kalsium Dalam Bentuk Tablet (OsteMatrix)

Pengambilan kalsium dalam diet harian adalah sangat penting untuk tulang, sendi, saraf, juga untuk peredaran darah yang baik ke seluruh salur darah dalam badan kita ni. Akan tetapi, masih ramai yang tidak sedar akan kepentingan kalsium ni. Namun sebenarnya, secara tidak sedar juga, semakin banyak tanda-tanda kekurangan kalsium mula muncul dalam diri. Contoh seperti lenguh-lenguh badan, sakit pinggang, kemurungan, stress.

Mungkin kerana mereka beranggapan, nak dapatkan khasiat kalsium ni daripada susu sahaja. Tapi, banyak lagi sumber kalsium yang kita boleh dapat seperti brocolli, bayam, telur, tempeh, dan banyak lagi. Masalahnya di sini ialah, mampukah kita untuk mengamalkan pemakanan tersebut setiap hari?

Tahu tak, berapa kandungan kalsium yang kita perlukan setiap hari? Idealnya, dewasa memerlukan 1,000 mg kalsium setiap hari.

Semakin meningkat usia, semakin banyak keperluan kalsium yang kita perlukan. Ibu hamil dan menyusu memerlukan lebih kalsium berbanding wanita biasa.

Jika anda lihat carta pemakanan itu, mampukah anda makan 3/4 mug brocolli, 1 cawan tempeh, 1 tin sardin setiap hari? Boleh jadi muak juga kan? So, anda boleh top up keperluan kalsium anda dengan mengamalkan supplement Shaklee. Iaitu ESP dan juga OsteMatrix.

OsteMatrix adalah supplement kalsium berbentuk tablet yang sangat mudah untuk ditelan. Strukturnya agak licin dan saiz nya juga kecil. So, tidak ada alasan lagi untuk anda mencukupkan keperluan kalsium dalam badan anda, terutamanya jika anda bukan seorang penggemar susu (seperti KakMah).

Mengapa OsteMatrix berbeza dengan produk lain?

 • Ia dirumus khas dengan formula daripada mineral dan garam mineral semulajadi.
 • Lengkap dengan vitamin D dan magnesium yang membantu penyerapan kalsium ke dalam bahagian diperlukan dengan lebih efisien.
 • Juga mengandungi fosforus, zinc, manganese, boron.

Bagaimana memilih supplement kalsium yang terbaik?

 • Pilih produk yang juga mengandungi vitamin D dan magnesium.
 • Elakkan produk yang dihasilkan daripada tulang dan dolomite untuk mengelakkan keracunan plumbum.
 • Elakkan produk yang dihasilkan dengan melalui proses yang boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat yang tercemar

Khasiat dan Kebaikan OsteMatrix?

 • Membantu menguatkan tulang
 • Mengimbangi tekanan darah
 • Membantu mengurangkan masalah migraine
 • Memperbaiki mood swings (mengawal emosi)
 • Merangsang pembuangan dengan lancar
 • Mengurangkan kekejangan otot/sendi
 • Mengurangkan masalah senggugut

KakMah sangat sukakan OsteMatrix sebab ia amat membantu KakMah untuk mendapatkan tidur yang lena setiap malam walaupun selalu terjaga. Bila bangun pagi, rasa badan lebih segar. Dan, paling best pembuangan sangat lancar di waktu pagi. Masalah cramp kaki juga jarang berlaku ketika hamil.

Jika anda mempunyai tanda-tanda kekurangan kalsium, anda perlu mulakan pengambilan kalsium setiap hari. Let’s start with OsteMatrix. Harga hanyalah RM61.25 sahaja sebotol. Sangat worth it. Setiap botol mengandungi 120 biji, untuk pengambilan average 1 bulan.

Untuk lebih penjimatan, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee, dengan hanya bermodalkan RM75 sahaja. Nak buat bisnes atau tidak, terpulang atau tak. Yang penting, keep on sharing the benefits of the products. Sebab supplement atau skincare Shaklee, sememangnya terbaik.

Hubungi KakMah untuk mendapatkan OsteMatrix anda sekarang juga.

*Disclaimer*

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *