Anti-Oksidan,  CoQ-trol Plus,  Kesihatan Jantung,  Omega Guard,  Panduan Kesihatan,  Phytocol-ST,  Vivix

Punca Anda Sesak Nafas

Perasan tak, ada masanya, tiba-tiba kita rasa bagaikan sukar untuk bernafas. Seakan seperti tercungap atau sangat memerlukan oksigen ketika itu. Padahal waktu itu, mungkin kita sedang bekerja, sedang berehat. Apatah lagi jika kita sedang melakukan senaman. Tidak kiralah samada jogging ke, melompat ke, atau berjalan laju sekalipun.

Kebiasaannya mungkin tiada masalah, tapi ada satu masa dimana kita rasa bagaikan ingin merayu untuk menarik nafas. Kenapa agaknya?

Jangan abaikan masalah ini kerana ia boleh berkaitan dengan saluran darah dalaman kita, dimana oksigen tidak dapat sampai dengan secukupnya ke bahagian penting.

1. Asma

Mungkin disebabkan faktor luaran, habuk, asap, sedang bersenam, udara sejuk, stress menyebabkan anda diserang asma.

2. Alergik

Apabila anda alergik terhadap sesuatu dan anda tersentuh atau terminum/makan, maka ia menyebabkan anda sukar untuk bernafas.

3. Kebimbangan

Bila anda rasa takut, bimbang, risau akan sesuatu, ia boleh menyebabkan anda rasa sukar untuk bernafas.

4. Karbon Monoksida

Salah satu gas yang terdapat di persekitaran kita daripada asap rokok, pengering baju, pemanas air. Jika anda terhidu terlalu banyak gas ini, boleh mengakibatkan pernafasan anda terganggu.

5. Demam

Bila ada virus menyerang, mengakibatkan anda mengalami masalah “runny nose”, selsema, demam. Ia boleh menyebabkan paru-paru terjejas dan boleh menjadi batuk berterusan.

6. Pulmonary Embolism

Darah beku yang menghalang aliran darah, menjadikan anda sukar untuk bernafas. Sesetengah orang sehingga berlaku batuk berdarah. Segera ke hospital sekiranya ini terjadi kerana ia sangat membahayakan.

7. Sleep Apnea

Pernafasan terhenti seketika semasa kita tidur, tanpa kita sedari. Kita akan rasa letih, emosi tak stabil keesokannya. Juga boleh menyebabkan anda mengalami masalah tekanan darah tinggi.

8. COPD

Masalah kronik di bahagian bronkitis atau emphysema. Antara puncanya ialah merokok.

9. Anemia

Apabila badan kita tidak mempunyai sel darah merah mencukupi, maka tisu dalaman kita ini tidak mendapat oksigen mencukupi. Ini boleh menyebabkan anda rasa penat, letih, serta sesak nafas.

10. Kegagalan Jantung

Bila jantung tidak sekuat dulu, maka ia tidak dapat pam darah seperti sebelum ini. Oleh itu, sukar untuk mendapatkan oksigen ke bahagian diperlukan.

 

Sekiranya, anda mengalami simptom ini, anda perlu segera berjumpa dengan pakar, terutama jika anda mempunyai masalah Sleep Apnea, COPD, kegagalan jantung. Kerana ia bukan sahaja boleh menyebabkan anda sukar untuk bernafas, malah boleh menjadi sebagai punca kepada masalah komplikasi kesihatan yang lain.

Anda juga boleh mengamalkan supplement Shaklee sebagai salah satu ikhtiar untuk bantu anda mengurangkan risiko dan simptom kepada masalah sesak nafas ini.

CoQ-Trol Plus

  • Membantu dan memberikan tenaga untuk menguatkan otot jantung.
  • Membantu melindungi saluran darah daripada rosak akibat molekul kolesterol yang telah teroksida. Ia juga membantu melancarkan peredaran darah.
  • Kajian menunjukkan pengambilan CoQ10 dalam diet harian membantu meningkatkan jumlah darah yang di pam ke jantung. Oleh itu, ia dapat meningkatkan keseluruhan tahap kesihatan jantung.

Omega Guard

  • Kaya dengan Omega-3 yang anti radang, membantu untuk melindungi salur darah daripada pembentukan plaque. Ini dapat membantu mengurangkan risiko atherosclerosis, iaitu menyempitkan salur darah, punca berlakunya risiko sakit jantung.
  • Kajian juga menunjukkan pengambilan Omega-3 dapat membantu mengurangkan kadar triglycerides (lemak dalam darah) dan menstabilkan tekanan darah ke tahap yang lebih sihat.

Phytocol-ST

  • Membantu melindungi salur darah daripada kolesterol merbahaya.
  • Salur darah yang bebas daripada kolesterol menggalakkan peredaran darah yang lebih stabil ke keseluruhan badan terutama jantung. Oksigen dapat di pam dengan baik untuk membantu menyihatkan jantung.

Vivix

  • Supplement anti oksidan yang kaya dengan khasiat polifenol dan resveratrol, dapat membantu menguatkan kesihatan jantung dengan baik.
  • Membantu melancarkan fungsi sel dalaman agar dapat “bekerja” di tahap optimum untuk mengurangkan risiko masalah jantung.

 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan produk ini, anda boleh hubungi KakMah segera.

Pembelian lebih RM800 membolehkan anda untuk mendapatkan keahlian Shaklee secara percuma. Anda jimat RM75 untuk yuran pendaftaran. Anda juga layak untuk mendapatkan cashback bonus yang berbaloi. Nak tahu bagaimana? Hubungi KakMah.

*Disclaimer*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *