Anti-Oksidan,  Merokok,  Panduan Kesihatan,  Testimoni Merokok,  Testimoni Supplement,  Testimoni Vivix,  Vivix

Perokok Tegar Akhirnya Berjaya Berhenti Merokok

Tahu tak merokok ni membahayakan kesihatan? Bukan sahaja untuk anda, si perokok aktif. Tapi juga sangat berbahaya untuk perokok pasif, iaitu orang di sekeliling perokok yang hanya menghidu asap rokok anda itu. Dan tahu tak lagi, perokok pasif berisiko lebih tinggi untuk mengalami masalah kesihatan berbanding perokok itu sendiri.

Kesiankan? Terutama bayi yang masih kecil, isteri tersayang, anak-anak yang semakin membesar, parents. Mereka tak bersalah pun, malah mereka “redha” dan terima je suami merokok, tapi akibatnya, mereka lebih berisiko.

Ops! Tapi sekarang, perempuan pun ada yang merokok kan? Allahuakbar. Ini lagi membimbangkan, terutama jika mereka dah kahwin, ingin/sedang hamil.

Kesan Akibat Merokok (Perokok Aktif)

 • Boleh mengakibatkan mati pucuk
 • Hubungan seks boleh terganggu
 • Boleh mengakibatkan strok
 • Boleh menyebabkan anda mengalami serangan Jantung
 • Juga boleh mengakibatkan kanser paru-paru, mulut

Kesan Akibat Rokok (Perokok Pasif)

 • Risiko mengalami masalah jantung / kanser paru-paru lebih tinggi sebanyak 20-30%
 • Jika pasangan (isteri) hamil, risiko pada bayi dalam kandungan (berat badan rendah, lahir dengan keadaan tidak sempurna, atau gugur)
 • Risiko untuk anak mengalami masalah berkaitan saluran pernafasan (asma, lelah)

Perokok Berbelas Tahun Akhirnya Berhenti Merokok

Ya, tidak mustahil untuk seorang perokok tegar, untuk berhenti merokok jika mereka benar-benar ingin berhenti merokok. Mereka perlu kuatkan semangat, ikhtiar, dan sentiasa positif bahawa mereka boleh berhenti merokok.

Dan, jika anda inginkan cara yang mudah dan senang untuk berhenti merokok, KakMah ingin kongsikan caranya.

Khasiat anti-oksidan yang tinggi dalam polifenol dan resveratrol (sebahagian daripada polifenol), membantu seseorang itu untuk mengawal/menghalang diri mereka dari keinginan untuk merokok. Bagaimana ia berlaku?

 • Seseorang itu ketagih merokok akibat nikotin dalam badan mereka. Polifenol ini membantu membuang nikotin daripada dalam darah, otak, dan juga organ lain. Apabila nikotin telah berkurangan/tiada dalam badan, maka keinginan untuk merokok juga semakin hilang.
 • Kebiasannya, perokok seakan ada satu “feel” yang membuatkan mereka payah sangat nak berhenti merokok. Kadang tu cuba nak stop sendiri, tapi tak boleh nak tahan lama sebab rasa “gian” nak rasa “feel” tu. Khasiat polifenol dan resveratrol ini membantu mengurangkan rasa “feel” tersebut semasa merokok. Jadi, slowly mereka boleh bertahan tanpa rokok.
 • Ada yang takut nak berhenti disebabkan oleh withdrawal simptom. Badan seakan “terkejut” dengan perubahan, sebab selalu bergantung pada nikotin sebelum ini. Dengan pengambilan khasiat polifenol ini, ia membantu anda untuk mengawal withdrawal simptom ini.

Berhenti Merokok Dengan Vivix

Berhenti Merokok Dengan Cepat untuk Selama-Lamanya from iReach HD on Vimeo

Vivix adalah supplement anti oksidan yang juga tinggi dengan khasiat polifenol, resveratrol. Ia bertindak dengan membantu memperbaharui sel, melindungi sel, memberi tenaga kepada sel untuk bekerja dengan lebih baik.

Untuk itu, tidak mustahil untuk anda berjaya berhenti merokok dengan mengamalkan Vivix secara consistent.

Hubungi KakMah untuk mendapatkan Vivix anda hari ini juga. Pembelian 2 botol Vivix, membolehkan anda mendapat FREE membership (jimat RM75) dan pembelian terus pada harga ahli (less 10-20%). Info lanjut, hubungi KakMah.

*Disclaimer*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *