ESP,  Ibu Hamil,  Kehamilan,  Perkembangan Bayi,  Set Hamil,  Tenaga

Perlu ke Protein Semasa Hamil?

Bila KakMah cadangkan ESP pada mereka yang sedang hamil, ramai ragu-ragu. Boleh ke minum ESP semasa hamil? Haih. Kenapa tak boleh pula, dik? ESP ni kan sumber protein daripada soya. Protein merupakan salah satu nutrisi yang diperlukan semasa hamil. Malah, ada sukatan yang perlu dicapai setiap hari untuk mencukupkan nutrisi protein dalam badan kita seharian. So, ESP adalah salah satu ikhtiar kita untuk mendapatkan nutrisi mencukupi semasa hamil.

Tapi sebenarnya KakMah nak cerita sikit kenapa protein ni sangat berguna, penting, banyak khasiat untuk ibu-ibu yang sedang hamil.

Kenapa Perlu Protein Semasa Hamil?

Amino acid yang membentuk protein di dalam badan kita adalah untuk membentuk blok tumbesaran dalam sel badan anda dan juga paling penting untuk bayi dalam kandungan anda juga. Penting untuk mendapatkan protein sepanjang kehamilan, terutamanya apabila usia kandungan mencecah trimester kedua. Pengambilan protein perlu diteruskan sehingga ke waktu bersalin. Ini kerana bayi dalam kandungan membesar dengan cepat. Begitu juga dengan payudara dan organ anda juga perlu bersedia untuk menampung perkembangan bayi.

Berapa Banyak Protein Diperlukan?

Ideally, antara 40-70 grams sehari, bergantung kepada berat badan anda. Berapa berat badan anda (in kg) darabkan dengan 1.5, itulah jumlah protein yang anda perlukan setiap hari.

Simptom Kekurangan Protein.

Jika anda mengalami masalah penurunan berat badan, otot berasa letih, kerap terkena jangkitan kuman, masalah “fluid retention” yang teruk (iaitu bengkak di kaki, muka, tangan), itu bermakna anda kekurangan sumber protein dalam badan anda.

Pastikan ESP adalah satu supplement yang anda amalkan semasa hamil. Pengambilan ESP boleh dimulakan sejak dari anda ikhtiar untuk hamil, sehinggalah selepas bersalin. Kerana pada ketika anda menyusukan anak anda, anda masih memerlukan sumber protein secukupnya.

In fact, protein adalah salah satu nutrisi yang kita semua perlukan. Sebab tu, walaupun diet, pengambilan protein tetap ada. Tapi, dalam portion yang bersesuaian.

Jika ibu ingin mendapatkan ESP Shaklee ini, ibu boleh order melalui e-sell online KakMah. Pembelian secara online boleh menggunakan credit card atau debit card. Sangat mudah dan cepat. Penghantaran terus dari Shaklee ke alamat anda. Packaging juga sangat baik untuk pastikan produk nya selamat sampai ke tangan customer.

Inginkan penjimatan lebih 10-20% daripada harga pasaran, ibu boleh hubungi KakMah untuk daftar sebagai ahli Shaklee. Yuran pendaftaran hanya RM75 sahaja. Pelbagai benefit yang ibu boleh dapat, terutama jika ibu dapat mencapai target minimum diperlukan. Itu pun jika ibu serius untuk berbisnes dengan Shaklee, KakMah pasti guide anda.

Eh! Bukan kata jadi ahli memang kena buat bisnes. Tak semestinya. Penjimatan sehingga 20% tu, memang automatic ahli Shaklee akan dapat.

Hubungi KakMah untuk keterangan lanjut.

*Disclaimer*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *