Kesihatan Tulang,  OsteMatrix

Nutrisi Untuk Tulang Sihat

Bila berbicara tentang kesihatan tulang, ramai yang beranggapan kita hanya memerlukan kalsium untuk mendapatkan tulang yang sihat dan kuat. Tapi tahu atau tidak, sebenarnya, ia lebih daripada itu. Tulang yang sihat memerlukan nutrisi yang lebih banyak dari yang kita selalu dengar.

Sebab itu pentingnya diet seimbang ataupun makanan tambahan diperlukan setiap hari, untuk memastikan kita mendapat kesemua nutrisi yang diperlukan untuk kesihatan diri. Dah tentu, bukan hanya untuk tulang sihat, malah juga untuk keseluruhan kesihatan kita.

Setuju?

Sudah semestinya, kalsium adalah nutrisi terbesar yang diperlukan untuk tulang yang kuat dan sihat. Kita memerlukan sekurang-kurangnya 1,000 mg kalsium setiap hari. Namun kita juga memerlukan vitamin D dan juga minimum 300 mg magnesium setiap hari untuk membantu penyerapan kalsium ke dalam tulang dengan lebih efisien. Selain itu, kita juga memerlukan boron, manganese, copper, zinc untuk membantu mengaktifkan enzim yang menguatkan tulang, menyokong proses metabolik tulang yang kuat.

Jadi, bagaimana kita ingin memastikan kita mendapat nutrisi ini secukupnya untuk tulang yang sihat?

Anda memerlukan OsteMatrix Shaklee. OsteMatrix lengkap dengan kesemua nutrisi yang diperlukan ini untuk membantu anda mendapatkan tulang yang sihat. Tablet ini sangat mudah ditelan kerana strukturnya licin dan bentuknya juga kecil.

Hubungi KakMah untuk mendapatkan supplement kalsium anda hari ini juga.

*Disclaimer*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *