Anti Penuaan,  Collagen Powder,  ESP,  Kecantikan,  Masalah Kulit,  Panduan Kesihatan,  Penjagaan Kulit,  Regimen YOUTH,  Set Kecantikan,  Tenaga,  Testimoni YOUTH,  Vita-E Complex,  Vitamin,  Vitamin C,  YOUTH Skincare

Cara Mengatasi Masalah Kulit Kering

Ramai di antara kita mengalami masalah kulit kering, terutamanya jika sentiasa berada dalam persekitaran yang sejuk seperti bilik penghawa dingin, tahap kelembapan tinggi. Keadaan seperti ini boleh menyebabkan kulit bertambah kering.

Ada beberapa tips boleh dilakukan untuk mengatasi masalah kulit kering ini. Antaranya ialah minum banyak air, pakai masker, jaga pemakanan, dan pemilihan skincare yang betul. Bila sebut tentang skincare ni, KakMah harap, anda semua tidak terpedaya untuk membeli regimen skincare di pasaran hanya kerana iklan da-bomb. Tapi pastikan skincare yang anda gunakan adalah semulajadi dan selamat daripada bahan kimia berbahaya. Supaya kulit anda tidak bertambah rosak akibat penggunaan skincare yang salah.

Kekurangan nutrisi di dalam badan adalah antara penyebab kulit menjadi mudah untuk kering. Sel dalaman kita memerlukan “makanan” supaya dapat menghasilkan sel yang sihat, serta dapat melawan serangan radikal bebas yang sentiasa ada pada persekitaran kita seperti cuaca, debu, dan stress. Oleh itu, anda perlu memastikan bahawa anda mengamalkan pemakanan sihat agar nutrisi mencukupi untuk keperluan sel badan anda.

Supplement Shaklee boleh membantu anda menambahkan dan mencukupkan nutrisi yang diperlukan dalam badan anda.

ENERGIZING SOY PROTEIN

Nutrisi protein diperlukan untuk menggantikan sel kulit yang telah rosak. Protein juga dapat meningkatkan kadar kolagen dalam badan anda, dan ini boleh membantu mencerahkan dan menganjalkan kulit.

SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS

Ramai salah faham vitamin c untuk demam, selsema. Sebab vitamin c membantu meningkatkan sistem imunisasi. Tapi, dalam masa yang sama, vitamin c juga membantu memelihara sel kulit daripada rosak.

VITA-E COMPLEX

Vitamin E adalah sangat kaya dengan antioksida. Membantu melembapkan kulit, melindungi sel kulit daripada rosak.

COLLAGEN POWDER

Kolagen adalah nutrisi yang diperlukan bersama dengan protein untuk menghasilkan sel kulit yang sihat. Kekurangan kolagen boleh menyebabkan kulit tidak anjal, bermasalah.

YOUTH SkincareTM

Perkenalkan juga YOUTH Skincare yang terbaru daripada Shaklee. Dihasilkan selepas 8 tahun kajian dijalankan untuk memastikan produknya benar-benar berkesan. Selain daripada itu, YOUTH dihasilkan 100% daripada bahan tumbuhan, bebas daripada 1,500 bahan kimia berbahaya.

YOUTH Skincare juga memberikan kesan positif kepada 100% pengguna skincare ini. Dan 2/3 daripada wanita yang memakainya mengalami penurunan skin-age 10 tahun lebih muda daripada usia asal. Penggunaan bahan premium seperti Muscadine Grape, Lotus Japonicus, Schisandra Chinesis, dan Apple Stem Cells adalah antara bahan botanikal yang sangat power. Sebab itu, kesannya cepat walaupun bahannya organik. Of course, organik yang bermutu tinggi.

Ramai yang juga mengalami masalah kulit kering seperti anda, mengalami perubahan ketara selepas menggunakan skincare YOUTH ini. Ternyata, memberi impak yang sangat besar pada perubahan diri mereka.

Berminat untuk dapatkan produk supplement dan YOUTH Skincare anda, anda boleh hubungi KakMah untuk keterangan lanjut dan untuk order barangan anda.

Penggunaan skincare bersama dengan supplement memberikan kesan lebih cepat. Kerana apabila sel dalaman anda kuat, luaran juga mendapat kesan lebih baik dengan menggunakan skincare YOUTH ini. So, the best is, kena ambil supplement dan YOUTH.

Apa-apa pun, boleh hubungi KakMah. Kita sembang dulu okeh.

*Disclaimer*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *