Jerawat,  Masalah Kulit,  Penjagaan Kulit,  Regimen YOUTH,  Set Kecantikan,  Testimoni YOUTH,  YOUTH Skincare

Kulit Kembali Pulih Dari Masalah Jerawat

Masalah jerawat boleh menyebabkan kita rasa kurang keyakinan diri, tidak yakin untuk bergaul dengan orang lain. Terutamanya jika jerawat bukan hanya sekadar seketul, dua. Ramai mengidamkan kulit bersih, cantik, dan sihat. Namun disebabkan penggunaan skincare yang tidak bersesuaian, maka masalah ini tidak berkurangan, atau menjadi semakin teruk (kulit breakout).

Kulit wajah kita ni sangat sensitif. Kita perlu memastikan nutrisi dalaman kita mencukupi untuk sel kulit yang lebih sihat. Dan, adalah sangat penting untuk menggunakan skincare yang selamat, serta bebas daripada bahan kimia berbahaya. Merkuri sebagai contoh. Banyak skincare di pasaran yang claim produk mereka memberi kesan yang cepat. Tapi lama-kelamaan, kulit mereka menjadi semakin teruk dari sebelum ini.

Namun, jangan gundah kerana Shaklee dapat membantu anda. Produk Shaklee dihasilkan selepas beberapa tahun kajian, dan dibuktikan selamat diamalkan dalam Landmark Study.

Puan Yaya mengalami masalah jerawat yang teruk selepas menggunakan skincare yang salah. Baru pakai 2 hari, kulitnya naik jerawat yang banyak. Bila berhenti, kulit menjadi semakin teruk. Sehinggakan beliau memang rasa malu dan segan untuk berjumpa orang. Dah lah masa raya pula tu.

Disebabkan dalam masa yang sama, beliau mengalami masalah batuk kronik sehinggakan tak boleh bernafas dengan betul, beliau mula mengamalkan beberapa jenis supplement Shaklee seperti vitamin C, alfalfa complex, garlic complex, ESP, serta supplement anti-oksidan dan anti-aging yang tinggi iaitu Vivix.

Alhamdulillah, selepas mengamalkan supplement tersebut untuk beberapa minggu, batuknya semakin berkurangan. Dan bonus, kulitnya juga semakin bersih dan bebas jerawat bernanah. Beliau terus consistent mengamalkannya sehingga hilang kesan jerawat.

Bila skincare YOUTH mula launching di Malaysia, beliau terus grab Full Set iaitu YOUTH Intensive Treatment and Repair Set.

Baca sendiri kisah beliau di post asal di page Supermom Shaklee Story.

Jika anda juga mengalami masalah yang sama, ikhtiar dengan mengamalkan produk Shaklee. Supplement untuk dalaman, manakala YOUTH skincare untuk luaran. Kombinasi supplement dan skincare ini memberikan kesan lebih positif dan cepat untuk kulit anda. Kerana sesetengah item dalam YOUTH skincare seperti YOUTH Activating Serum membantu mengaktifkan collagen dalam badan anda.

Hubungi KakMah untuk mendapatkan konsultasi berkenaan masalah kulit anda, serta cadangan produk yang bersesuaian.

Daftar sebagai ahli Shaklee dengan hanya RM75 untuk penjimatan harga kesemua produk Shaklee (sehingga 10-20%). Anda juga layak untuk mendapatkan FREE membership (tnc applies).

*Disclaimer*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *