Breastfeeding,  Ibu Hamil,  Kehamilan,  Kesihatan Jantung,  Kesuburan,  Omega Guard,  Panduan Kesihatan,  Panduan Penyusuan

Khasiat Omega 3 Untuk Kehamilan

Seorang ibu yang hamil memerlukan pelbagai nutrisi supaya kandungan sihat, ibu sendiri sihat dan kuat untuk “membawa” bayi di dalam kandungan. Bukan mudah, tapi ianya adalah tidak mustahil jika badan kita ni cukup dengan nutrisi yang dapat membantu ibu untuk lebih kuat, bertenaga, dan sihat. Bayangkan, apabila kandungan berusia 7, 8, dan 9 bulan. Berat bayi waktu itu boleh mencecah 3kg atau lebih. Jika nutrisi ibu tak cukup, nanti mulalah sakit pinggang, sakit badan, kaki cramp, dan macam-macam lagi.

Salah satu nutrisi yang seorang ibu hamil perlukan ialah Omega-3 – EPA, dan DHA.

Khasiat Omega-3 ini adalah sangat digalakkan untuk mula diamalkan sejak merancang kehamilan lagi. Kedua-dua suami dan isteri perlu mengamalkan Omega-3 untuk membantu meningkatkan lagi tahap kesuburan mereka, serta untuk meningkatkan lagi peluang untuk hamil.

Pengambilan Omega-3 ini diteruskan sepanjang kehamilan sehinggalah ke tempoh selepas bersalin dan sepanjang menyusukan bayi anda. Ini kerana pada waktu ini, khasiat Omega-3 ini bukan sahaja diserap oleh ibu, malah bayi juga dapat menyerap khasiat nutrisi Omega-3 yang mereka perlukan untuk perkembangan minda mereka.

Bayi anda mendapat khasiat daripada pemakanan / diet anda. Oleh itu, pastikan anda mengamalkan diet seimbang yang kaya dengan nutrisi diperlukan. Pengambilan supplement Omega-3 adalah sangat digalakkan untuk menambah nutrisi dalam badan kita, kerana dari pemakanan sahaja, anda mungkin tidak dapat memenuhi keperluan nutrisi yang diperlukan.

Bagaimana untuk mendapatkan supplement Omega-3 yang terbaik?

Omega Guard daripada Shaklee dapat memberikan khasiat Omega-3 yang mencukupi untuk Ibu dan juga bayi di dalam kandungan. Cara penghasilannya memastikan penulenan Omega-3 dihasilkan dengan baik.

Dapatkan Omega Guard anda dengan KakMah hari ini juga.

Inginkan lebih penjimatan, daftar sebagai ahli Shaklee dengan kami. Yuran keahlian hanyalah RM75 sahaja.

Maklumat lanjut, boleh hubungi KakMah.

*Disclaimer*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *