Kesihatan Wanita,  Kesuburan,  Wanita

Jenis Keputihan – Kurangkan Masalah Keputihan Dengan Supplement Shaklee

Keputihan ialah satu lendiran berwarna putih, krim, atau kelabu yang keluar daripada saluran faraj wanita. Ianya boleh menjadi satu masalah kepada wanita sekiranya tidak dirawat sejak dari awal. Namun begitu, ada jenis keputihan yang boleh dianggap normal dan ada juga jenis keputihan yang perlu diambil serius dan dirawat dengan segera. Masalah ini boleh mengganggu hubungan anda bersama suami kerana ia mendatangkan ketidakselesaan, selain boleh mengganggu tahap kesuburan anda.

Ketahui jenis-jenis keputihan yang sering dialami:

⓵ Keputihan fisiologis iaitu keputihan yang normal yang berwarna putih atau krim, lendirannya cair dan tidak melekat. Ianya tidak berbau dan tidak menyebabkan kegatalan pada faraj. Keputihan ini tidak perlu dirawat.
⓶ Keputihan patologis ialah keputihan berwarna kuning, kelabu, atau hijau, lendirannya juga kental dan melekat. Ia boleh menyebabkan faraj berbau dan gatal. Keputihan jenis ini perlu dirawat dengan segera.

Apakah supplement Shaklee yang bersesuaian untuk membantu mengurangkan keputihan?

Alfalfa Complex dan Garlic adalah dua supplement yang membantu mengurangkan masalah keputihan anda. Ianya bersesuaian untuk anda yang tidak hamil. Sekiranya anda hamil, hubungi kami agar kami dapat mencadangkan supplement bersesuaian untuk anda.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *