Haid,  Pengambilan Supplement,  Period,  PMS

Jangan Biarkan PMS / Senggugut Mengganggu Anda Dan Atasi Dengan Supplement Shaklee

Perempuan / wanita seringkali dikaitkan dengan PMS. Kebiasaannya, PMS ni terjadi atau menyerang 2,3 hari sebelum waktu period bermula. Symptom PMS ni ada pelbagai. Ada yang mengidam, tumbuh jerawat, mood berubah, atau pun sakit-sakit belakang. Yang paling sering kita dengar adalah senggugut. Jangan biarkan senggugut ini mengganggu anda, mengganggu kerja harian anda. Cuba atasinya dengan supplement Shaklee. In shaa Allah, pengambilan secara consistent akan membantu anda mengurangkan masalah ini.

Pengambilan supplement adalah salah satu cara untuk mengurangkan PMS atau senggugut. Selain dari ini, anda juga boleh mengamalkan senaman ringan, makan makanan tinggi karbohidrat dan vitamin B, kurangkan makanan bergaram, manis, caffeine.
Mengikut kajian, pengambilan supplement yang bersesuaian dapat mengurangkan masalah anda ini. Antara supplement bersesuaian dengan anda ialah:
⚘ Folic Acid (400 mcg)
⚘ Magnesium (400 mg)
⚘ Vitamin E (400 IU)
⚘ Kalsium (1,000 – 1,300 mg)
⚘ Vitamin B6 (50 – 100 mg)
Dan supplement Shaklee yang kami cadangkan ini sememangnya bersesuaian mengikut saranan yang diberikan. Cuba dulu, dan anda pasti dapat merasakan perbezaannya.
Hubungi kami sekarang! Free consultation menanti anda.
———————————————————
Puan Shima (SID # 885670)
msg/whatsapp: 0196972866
———————————————————

**Disclaimer**

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *