Chewable Vita-C,  Vitamin,  Vitamin C

Infographic: Khasiat Vitamin C Shaklee

Vitamin C adalah salah satu vitamin penting yang larut air serta mempunyai pelbagai fungsi dan khasiat kepada tubuh badan kita. Ia juga mempunyai fungsi sebagai anti-oksidan yang baik. Mungkin ada di antara anda yang tidak tahu. Tubuh badan kita tidak dapat menghasilkan vitamin C, apatah lagi untuk menyimpan vitamin C dalam badan. Oleh itu, pengambilan vitamin C setiap hari sangat perlu samada melalui pemakanan atau pengambilan makanan tambahan (supplement).

Sekurang-kurangnya 100-500 mg vitamin C diperlukan untuk badan yang lebih sihat, kesihatan yang lebih baik, serta kulit yang lebih sihat. Vitamin C dari Shaklee, iaitu Sustained Release Vita-C Plus adalah istemewa dan sangat berbeza berbanding produk lain di pasaran.

  • Ia adalah produk semulajadi yang diperolehi dan dihasilkan daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah perut sensitif.
  • Ia mempunyai pelepasan berperingkat dimana ia melepaskan 500mg vitamin C dalam masa 5 jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurangkan pembaziran. Dan, ini adalah bersamaan dengan 1½ biji oren yang dimakan setiap jam selama 5 jam.
  • Ia juga diperkayakan dengan bioflavanoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C untuk meningkatkan lagi keberkesanannya.

Ketahui 10 Khasiat Vitamin C Shaklee

Dapatkan Vitamin C Shaklee ini dari KakMah hari ini juga.

Untuk lebih penjimatan, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan hanya bermodalkan RM75 sahaja. Harga ahli kurang 10-20% daripada harga pasaran. Jimat dan sangat menguntungkan, terutama jika anda ingin mulakan karier bisnes anda dengan kami.

Oh! Jika anda rasa anda tak boleh telan tablet, anda juga boleh dapatkan khasiat vitamin C dengan mengamalkan Chewable-C Plus.

*Disclaimer*

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *