Chewable Vita-C,  Vitamin,  Vitamin C

Infographic: Kesan Kekurangan Vitamin C

Mungkin ramai yang tidak tahu betapa pentingnya nutrisi vitamin C yang mencukupi dalam badan kita. Ramai juga yang ambil tak endah tentang pengambilan vitamin C dalam diet/pemakanan harian. Tapi sebenarnya, simptom akibat kekurangan vitamin C ini adalah benda yang biasa berlaku tanpa kita sedar.

Seorang dewasa yang sihat dan ingin menghalang daripada mudah dijangkiti penyakit, memerlukan lebih kurang 500mg vitamin C setiap hari. Ini bersamaan dengan lebih 5 biji oren setiap hari. Sememangnya, ada banyak lagi makanan tinggi vitamin C selain daripada oren. Namun, ia mungkin masih tidak dapat menampung keperluan harian kita.

Tambahan pula, badan kita ni tak boleh nak simpan atau menghasilkan vitamin C sendiri, so kita perlukan sumber vitamin C daripada pemakanan harian.

Kesan Kekurangan Vitamin C

Tahu tak, apakah antara simptom yang menunjukkan anda sebenarnya kekurangan vitamin C dalam badan anda?

Bila kita semak semula, simptom ni nampak sangat normal, biasa terjadi. Tapi kita tidak sedar bahawa kita sebenarnya kekurangan vitamin C dalam badan.

Perasan tak, bila ada orang di sekeliling kita, terutamanya di pejabat atau rumah, mengalami selsema, kita mudah berjangkit.

 

Perasan tak, bila kita jumpa rakan sebaya kita, lepas tu ambil gambar sama-sama. Samada selfie atau group photo. Tapi kenapa kita nampak lebih tua ya?

 

Perasan tak, dalam hal yang remeh dan simple pun, kita cepat sangat naik angin, stress, marah.

 

Jika anda mula ada simptom ni, maka pastikan anda mengamalkan vitamin C mencukupi dalam diet harian anda.

Pastikan anda mengamalkan Sustained Release Vita-C Plus daripada Shaklee setiap hari. Satu biji lengkap dan cukup dengan nutrisi vitamin C diperlukan iaitu 500mg. Tak perlu pening kepala untuk makan sehingga lebih 5 biji oren setiap hari.

Sebotol mengandungi 180 biji dan boleh bertahan antara 3-6 bulan. Harga hanyalah RM97.50 sahaja. Murah sangat berbanding supplement vitamin C lain yang berada di pasaran bukan? Sebiji berharga 55 sen sahaja. Pelaburan berbaloi.

Ingin lebih penjimatan, daftar sebagai ahli Shaklee. Yuran hanyalah RM75 sahaja. Anda boleh menikmati discount harga ahli sehingga 10-20% untuk setiap produk Shaklee.

Hubungi KakMah sekarang untuk mendapatkan vitamin C Shaklee anda.

*Disclaimer*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *