ESP,  Tenaga

ESP Shaklee Memenuhi Nutrisi Protein

Salah satu nutrisi yang sangat penting untuk kita amalkan setiap hari adalah protein. Ini kerana pengambilan protein membantu menghasilkan sel baru, oleh itu sel yang telah mati dan lama lebih mudah disingkirkan. Rambut dan kuku juga dihasilkan daripada jumlah protein mencukupi. Badan kita menggunakan nutrisi protein untuk melindungi serta memperbaiki tisu dalaman kita.

Macam-macam lagi khasiat dan kegunaan protein dalam diet harian kita ni. Protein ni ialah “macronutrient”, bermakna badan kita perlu sejumlah besar protein diperlukan setiap hari. Dan menariknya lagi, badan kita tidak menghasilkan atau menyimpan protein. Oleh itu, adalah sangat penting untuk kita pastikan ada nutrisi protein dalam diet seharian kita.

Adakah anda tahu, apabila badan kita kekurangan protein mencukupi, ia boleh mengakibatkan kesan atau simptom pada tubuh badan kita. Cuba semak! Sekiranya anda mengalami simptom-simptom ini, bermakna diet harian anda tidak mengandungi protein secukupnya.

Jika protein tidak dapat disimpan atau dihasilkan sendiri oleh tubuh badan kita, ini bermakna kita perlu menambahkan protein dalam pemakanan harian kita. Atau, cara paling mudah adalah dengan mengamalkan supplement.

Bagaimana ingin memilih serbuk protein terbaik?

Bagaimana nak mendapatkan serbuk protein yang menepati ciri ini?

Mudah sahaja, Shaklee menghasilkan ESP iaitu Energizing Soy Protein sebagai supplement yang membantu melengkapkan nutrisi protein dalam badan anda. ESP sesuai diamalkan oleh semua golongan, samada lelaki atau wanita. Ibu hamil, ibu menyusu terutamanya, kerana mereka berkongsi nutrisi dengan bayi mereka.

Apakah antara kebaikan dan khasiat pengambilan protein ESP dalam diet harian anda?

What will be your “Extra Super Power”?

Ibu Hamil / Ibu Menyusu

 • Protein memainkan peranan penting untuk membantu pertumbuhan tisu dan organ bayi yang sihat kerana protein adalah seperti blok yang membina badan yang kuat.
 • Membantu ibu untuk rasa lebih bertenaga dan sihat. Ini kerana ibu hamil memerlukan 20-25% kalori harian yang datang dari sumber protein.
 • Protein soya berasaskan tumbuhan mempunyai kualiti yang dapat memenuhi keperluan protein ibu menyusu, dan ia juga sangat diperlukan untuk membantu penghasilan susu mencukupi.

Bina Otot Kuat

 • Merangsang proses pembentukan otot.
 • Mengandungi kesemua 9 asid amino lengkap yang diperlukan, dan dapat membantu menguatkan jisim otot jika consistent pengambilan selama 30 hari.
 • Membantu mengurangkan lemak badan.
 • Membantu rasa kenyang lebih lama.

Tenaga Berpanjangan

 • Protein soya mengandungi GI rendah yang dapat memberikan kadar gula dalam darah yang rendah, serta dapat membantu mengekalkan tenaga serta rasa kenyang lebih lama.
 • Pengambilan protein soya serta senaman yang consistent setiap hari membantu mengekalkan kekuatan otot.
 • Ia juga membantu meningkatkan stamina.

Kulit & Rambut Sihat

 • Protein soya merangsang pengeluaran asid hialuronik, iaitu membantu hidratkan kulit. Ia membantu mengikat dan mengekalkan air dalam sel-sel kulit.
 • Protein soya juga mengandungi isoflavones secara semulajadi yang bantu menghalang proses degradasi (pengurangan) kolagen serta elastin. Justeru, ia membantu mengurangkan kedutan dan memperbaiki keseluruhan penampilan kulit.
 • Protein soya membantu meningkatkan tekstur kulit serta mengurangkan pigmentasi. Jadi, kulit lebih licin dan tona kulit lebih sekata.

Hubungi KakMah untuk mendapatkan ESP anda dan amalkan secara consistent untuk mendapatkan kesan positif.

Inginkan lebih penjimatan, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan Yuran sebanyak RM65 atau anda juga boleh mendapatkan FREE membership. Anda boleh mendapatkan produk Shaklee dengan harga kurang 10-20% daripada harga pasaran. Anda juga berpeluang mendapatkan cashback bonus setiap bulan!

Hubungi KakMah segera.

*Disclaimer*

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *