• Jika Saya Seorang Pemimpin Negara, Apa Saya Ingin Buat? – Challenge Day 10

    Sekiranya saya seorang pimpin, apa yang saya ingin buat (lakukan)? Okeh.. Saya ni tak ada la aura pemimpin.. tetapi saya pernah lah jadi pengawas sekolah (ada kaitan ke? hehe)..  Pemimpin Negara bukanlah suatu tugas yang mudah.. perlu berani untuk berdepan dengan segala kemungkinan.. perlu membuat keputusan untuk masa depan negara.. Bukan senang nak jadi Pemimpin Negara.. tengok sahajalah pemimpin kita sekarang.. pelbagai masalah perlu ditempuh dan diatasi.. Pemimpin Negara, juga seorang insan biasa.. Tak boleh nak “please everyone”.. ada je kekurangan di sana sini.. Namun begitu, percayalah! Pasti akan ada yang menyokong.. In Shaa ALLAH..  Ok, berbalik kepada apa yang ingin saya lakukan sekiranya saya seorang Pemimpin Negara.. Saya ingin…

  • Adegan Filem Atau Rancangan Yang Tidak Dilupakan – Challenge Day 6

    Bismillahirrahmanirrahim…. okeh.. masih lagi menyahut cabaran Master Azrin Mohd untuk 30 days entry challenge… dan hari ini merupakan hari ke-6.. pertama kali saya baca topik ni, terus saya garu kepala.. “Alamak! Apa nak tulis ni?”… hahaha.. Seriously, tak ada pun adegan filem atau apa-apa rancangan pun yang tersimpan dalam kepala saya ni… BUT….. Buat masa sekarang ni, saya layan dua benda ni…   Hehe… saya memang peminat korea sejak dari zaman belajar lagi… start tengok Running Man, bila rumah dah ada Astro Beyond.. terus layan.. memang lawak, gelak berdekah-dekah…  The Inheritors… cerita terbaru Lee Min Ho.. Ya, saya antara peminat Lee Min Ho masa zaman belajar.. time tu cerita Boys…

  • 5 Lagu Kegemaran Kami – Challenge Day 5

    Masih meneruskan cabaran 30 hari oleh Master Azrin.. dan topik kali ini ialah “Your top 5 songs of all time”.. Lima lagu kegemaran sepanjang masa… Hurmm… Topik ni agak susah sikit sebab kami ni mood berubah-ubah.. Tak ada lagu yang melekat dalam kepala kami.. hehe… tapi kalau nak mengimbau lagu cintan-cintun kami tu, rasanya ada.. ^^ TOP 5 SONGS AT ALL TIME ➀ My Baby You – Marc Anthony➁ Sedetik Lebih – Anuar Zain Setelah 10 minit berfikir, rasanya 2 lagu ni aje yang menjadi kesukaan kami dari dulu sampai sekarang.. hehe… Nanti kalau ada yang teringat, kami akan update lagi ya! (>‿◠)✌  

  • Kasih Sayang Mak Ayah, Mama Abah – Challenge Day 4

    Kejayaan kami adalah juga berkat daripada doa dan sokongan kedua ibu bapa kami. Tanpa mereka, tanpa restu mereka, maka kami tidak berada di sini.. Syukur, Alhamdulillah… Kami bersyukur kerana mereka, kami dilahirkan.. dan kerana mereka juga, kami dijodohkan…  Mak Ayah…. panggilan saya kepada kedua orang tua saya… Mama Abah….. panggilan suami saya kepada kedua orang tuanya… Walau apa pun panggilan kita terhadap kedua orang tua kita, mereka tetap seorang ibu dan ayah yang telah melahirkan kita ke dunia ini dan membesarkan kita sehingga menjadi orang yang berjaya. (╥﹏╥) Di sebelah suami ialah Mak Ayah saya, dan di sebelah saya ialah Mama Abah suami Mak dan Mama merupakan seorang surirumah sepenuh…

  • Kami Peminat Barangan Apple – Challenge Day 3

    Hari ini merupakan cabaran untuk hari ke-3 updating blog daripada Master Azrin Mohd.  (•◡•) /Dan cabaran tersebut berbunyi ….. “A place or thing that you are in love with.” atau dalam bahasa Melayu nya “Tempat atau Benda yang kamu suka”.. APPLE… merupakan salah satu produk electronic yang amat kami gemari.. Sebenarnya, kami ni peminat gadget.. dan gadget apple menjadi salah satu pilihan kami… ini bermula daripada suami.. first, suami beli IPad 2.. disusuli dengan saya yang membeli IPhone 4S… Maka, bermulalah minat dan keinginan kami pada gadget keluaran APPLE… Ya, kami tahu.. APPLE merupakan suatu produk yang agak mahal tetapi berkualiti.. Ia amat digemari oleh ramai orang, sehinggakan mereka…