• Penyakit Bell’s Palsy – Ketahui Simptomnya

    Pernah dengar tentang penyakit Bell’s Palsy? Siapa pernah tengok drama “Aku Bukan Bimbo” lakonan Shaheizy Sam tu, mesti perasan ada satu plot dimana, Dani Ikram (lakonan Shaheizy) ada menghadapi satu penyakit. Ummi tak tengok sangat cerita ni. Tapi ada satu episod tu, Elsuraya tu baru tahu tentang penyakit Dani ni. Eh. Terlajak pula cerita tentang drama tu ya. Nak tahu lebih lanjut, p tonton sendiri. Ummi tak layan drama ni. Hehe.. Ok2, berbalik kepada penyakit dalam drama tu. Haaa.. Itulah dia penyakit yang dikenali sebagai Bell’s Palsy. Ada orang beranggapan, Bell’s Palsy adalah Stroke. Tapi betul ke Bell’s Palsy tu Stroke? Sama ke simptom dia? Sama ke kesan dia? Ummi…

  • Promosi Aidilfitri Pula (Julai 2016) – Vivix dan Vitalea for Children

    Salam Aidilfitri, dan Maaf Zahir Batin dari Ummi sekeluarga. Maaf atas kelewatan ucapan Aidilfitri dari kami. Al-maklumlah, sibuk berhari raya, melaksanakan urusan keluarga, dan sebagainya. Tapi apa pun, semoga anda semua bergumbira di hari raya ini. Ummi nak kongsikan promosi bulan Julai tahun ini. Pasti ramai yang dah tahu, tapi tak salah kalau Ummi nak kongsikan juga di blog Ummi ni. Kan? So, here we go. Nak tahu apa kebaikan dan khasiat Vivix dan Vitalea Kanak-kanak ni, boleh click link di bawah ni. Dan retail price untuk setiap supplement adalah seperti berikut: Vivix – RM 475 Vitalea for Children – RM 111 Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan promosi ni terutama…

  • Vivix Bantu Kurangkan Masalah Diabetes, SLE, Masalah Buah Pinggang (Testimoni)

    Vivix adalah supplement yang mengandungi resveratrol yang bersifat anti-oksida, anti-keradangan, dan anti-kanser. Ianya dihasilkan daripada tumbuhan yang anti-oksida, mempunyai khasiat vitamin tertentu seperti vitamin A. Antara tumbuhan yang digunakan untuk menghasilkan vivix ialah Muscadine Grape, Purple Carrot, Elderberry, dan Polygonum Cuspidatum. Sebelum ummi terangkan lebih panjang lagi tentang khasiat tumbuhan ni, jom tengok testimoni daripada pengguna tegar Vivix.   Bagaimana dan apa khasiat tumbuhan yang terkandung dalam Vivix? Muscadine Grape Bertindak dan membantu dalam anti-penuaan Mempunyai ciri melawan tindak balas kimia yang menjadi penyebab kanser, bersifat anti-virus dan anti-bakteria Purple Carrot Membantu mengurangkan masalah diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan caffeine berlebihan Bertindak anti-oksida, anti-radang, anti-mikrobial, anti-carcinogen Membantu mengurangkan risiko penyakit…

  • Kenapa Ramai Orang Cari Vivix Walaupun Mahal? 12 Sebab.

    Ramai orang kata Vivix ni mahal. Memanglah, sebotol RM475. Tapi, masih ramai orang nak kan vivix. Masih ramai orang mencari vivix dan beli berkali-kali. Sebab khasiat vivix ni, buat ramai orang jatuh cinta. Vivix merupakan sejenis supplement cecair yang pekat, terhasil daripada bahan muscadine grape serta beberapa tumbuhan lain. Vivix merupakan supplement anti-oksida, anti-inflamasi, dan anti-kanser. 12 sebab kenapa ramai orang membeli Vivix berkali-kali. Nak tahu apa lagi kelebihan dan juga khasiat di sebalik setiap bahan yang digunakan untuk menghasilkan Vivix Shaklee ni, click LINK ini. Nak kan harga lebih murah? Boleh. Jom join ahli. Ada dua cara, samada bayar yuran pendaftaran, atau beli 2 vivix untuk dapatkan free membership.…

  • Vivix Supplement Kurangkan Diabetes (Testimoni)

    ❁ APA ITU VIVIX? ❁ Vivix merupakan sejenis supplement yang berbentuk cecair yang pekat yang terhasil daripada muscadine grape serta beberapa tumbuhan lain yang banyak khasiatnya. Dan di dalam Vivix, terkandung satu ramuan yang dikenali sebagai resveratrol yang bersifat anti oksida, anti infammation, dan anti kanser. ❁ APA BAHAN TERDAPAT DALAM VIVIX? ❁ ⚘ Muscadine Grape ⚘ Purple Carrot ⚘ Elderberry ⚘ Polygonum Cuspidatum *Lebih penerangan tentang bahan tersebut di link ini ➲ http://bit.ly/17cmV1H* ❁ APA ITU RESVERATROL? ❁ Ianya merupakan sejenis phenol semulajadi yang terkandung di dalam buah anggur terutama jenis muscadine. Kajian menunjukkan bahawa resveratrol memainkan peranan yang sangat penting untuk melawan penuaan pada tahap sel ❁ BAGAIMANA…