• Kenapa Saya Jatuh Cinta Dengan Vivix?

    Kalau nak bercerita tentang produk favorite, semua produk Shaklee pun jadi favorite saya tau. Sebab saya memang amalkan kebanyakan produk Shaklee, sejak tahun 2012. Daripada supplement, skincare (NutriWhite), dan juga get clean products (sabun basuh baju, softener, etc). Kalau nak cerita tentang satu-satu supplement tu, memang panjang satu entri ni nanti. Hehe. Tapi baru-baru ni saya amat menggemari dan jatuh cinta dengan Vivix, supplement anti oksidan tertinggi dan kuat. Pertama kali try Vivix semasa berpantang baru ni (September – November 2016). Disebabkan bersalin anak kedua, jarak anak pun dekat, saya perlu segera pulih dari luka bersalin (sebab saya ada jahitan selepas bersalin). Bila jarak anak dekat, perhatian lebih kepada si…

  • Hadiah Istimewa Untuk Ibu Bapa

    Adakah anda sedang mencari hadiah yang istimewa untuk ibu bapa anda? Anniversary mereka dah dekat ya? Mesti pening kepala apa nak beli kan. Kalau nak beli jam, kena beli 2. Kalau belikan handphone, kena beli 2 juga. Ya la, seorang satu kan. Apa kata. Selain menghadiahkan sesuatu yang mahal seperti itu, anda spend sikit duit untuk belikan supplement anti oksidan terbaik dan di patent kan ni untuk ibu bapa anda. Kesihatan mereka juga adalah suatu nikmat tidak terhingga buat mereka. Jika mereka sihat, mereka boleh menjalankan ibadah dengan lebih sempurna. Betul tak? Jom hadiahkan ibu bapa anda dengan vivix. Kenapa vivix? So, jangan nak berkira sangat ya. Kalau barang mahal…

  • Apa Istimewanya Vivix Shaklee?

    Vivix, Vivix, Vivix. Apa yang istimewanya sangat Vivix dari Shaklee ni? Kenapa ramai orang sukakan Vivix walaupun harganya mahal? Kenapa orang masih sanggup melaburkan sejumlah wang untuk membeli Vivix dan bukan supplement lain? Sepertimana yang viral baru-baru ini, sebuah rawatan tradisional mengenakan cas sehingga berpuluh ribu ringgit untuk masalah kesihatannya. Dan pesakit sanggup menggadaikan rantai tangan untuk membayar kos rawatan tersebut. Allahuakbar. Cubalah cari alternatif lain untuk masalah kesihatan anda. Pilih rawatan yang lebih relevant dan berbaloi. Salah satu pilihan anda adalah dengan membeli sebotol Vivix, yang tinggi antioksidan ni. Meh tengok dulu keistimewaannya.   Jadi, dah faham kenapa harga sebotol vivix mahal? Pihak Shaklee menjalankan research bertahun-tahun untuk menghasilkan…

  • Retinal Detachment – Masalah Mata Yang Serius

    Pernahkah anda dengar tentang masalah Retinal Detachment? Ia merupakan satu masalah mata yang amat serius, dimana retina terpisah daripada tisu disekelilingnya. Ia boleh menyebabkan anda kehilangan penglihatan secara kekal sekiranya masalah Retinal Detachment ini tidak diatasi dengan segera. Siapakah yang berisiko mengalami masalah Retinal Detachment ini? Mengalami masalah rabun jauh yang sangat teruk. Pernah mengalami kecederaan mata. Pernah menjalani pembedahan katarak. Mempunyai sejarah kekeluargaan yang juga mengalami masalah Retinal Detachment. Apakah simptom yang dirasai sekiranya mempunyai masalah Retinal Detachment? Tidak tahan dengan kilauan cahaya. Melihat “floaters“, iaitu seperti ada benang-benang atau tompokan kecil yang dilihat. Sisi penglihatan anda gelap Adakah supplement Shaklee yang boleh membantu mengurangkan risiko Retinal Detachment ini?…

  • Masalah Tekanan Darah Tinggi dan Supplement Shaklee

    Masalah tekanan darah tinggi adalah antara masalah atau penyakit yang serius di kalangan rakyat Malaysia. Menurut kajian pada 2010, kira-kira 4.8 juta rakyat Malaysia adalah pesakit tekanan darah tinggi (ini berdasarkan kajian 6 tahun dahulu. bayangkan sekarang ini). Tekanan darah tinggi adalah pembunuh senyap kerana ia jarang menunjukkan simptom ketara. Perkataan lain untuk tekanan darah tinggi adalah Hipertensi. Seseorang akan di-diagnose mengalami hipertensi apabila tekanan darah tinggi melebihi 140/90 secara berterusan. Mereka yang berpotensi mengalami masalah hipertensi ialah mempunyai keturunan yang ada masalah hipertensi, jantung, diabetes berumur lebih 55 tahun berat berlebihan tidak aktif merokok makan makanan tinggi kandungan garam mengambil ubat-ubatan   Berapakah bacaan tekanan darah yang dianggap normal,…