Anti-Oksidan,  Diet,  Kurang Berat Badan,  Kurus Cara Sihat,  Vivix

Bagaimana Resveratrol Bantu Menurunkan Berat Badan?

Ramai yang mengamalkan Vivix dan mendapat bonus penurunan berat badan, selain daripada kadar kesihatan yang lebih baik. Resveratrol iaitu salah satu bahan yang terdapat di dalam Vivix, merupakan antara nutrisi yang dapat membantu mengawal/menurunkan berat badan dengan selamat. Hebat kan? Macam-macam khasiat resveratrol ni. Sebab tu ramai sangat yang mencari Vivix dan mendapatkannya, walaupun harganya mahal.

Bagaimana Resveratrol dapat membantu menurunkan berat badan?

Resveratrol dikatakan dapat menggalakkan penurunan berat badan melalui 2 cara. Menurut kajian, resveratrol dikatakan merangsang genes SiRT1 dalam tubuh badan kita. Genes ini membantu mengurangkan lemak bagi mereka yang mengamalkan diet pengurangan kalori. Dengan pengambilan resveratrol semasa diet, ia memberikan lebih significant pengurangan kalori. Selain itu, disebabkan oleh sifat semulajadinya sebagai antioksidan. Ramai penyelidik berpendapat bahawa antioksidan trigger satu sensor khas di dalam bahagian usus kita. Apabila sensor ini triggered, ia boleh menjadikan seseorang itu berasa kenyang. Oleh itu, mereka kurang makan, dan ini membantu dalam pengurangan berat badan.

Menarik kan? Khasiat antioksidan resveratrol ini memberikan 1001 khasiat bukan sahaja dari segi kesihatan dalaman, malah juga untuk pengurangan berat badan, kulit, kesihatan sendi dan lain-lain lagi. Sebab itu, ramai yang masih ingin mendapatkan Vivix sebagai supplement harian mereka. Tambahan pula, supplement resveratrol Shaklee ini mempunyai kelebihan yang sangat ketara berbanding produk lain di pasaran.

Apa keistimewaan Vivix Shaklee berbanding Produk lain?

Dapatkan Vivix anda sekarang dan amalkanlah setiap hari secara consistent. Ingat, pengambilan supplement bukan hanya untuk 1-2 minggu, ia perlulah berterusan. Dan untuk sesuatu supplement itu menampakkan hasil, adalah digalakkan untuk meneruskan pengambilan supplement ini lebih dari 3-6 bulan. Ini kerana badan kita mengalami “body adjustment” secara perlahan, bergantung kepada tahap penerimaan individu. Ingat, supplement bukan ubat. Supplement memberikan nutrisi seimbang yang diperlukan dalam badan kita. Jangan keliru antara ubat dan supplement (makanan tambahan) ya.

Berminat untuk dapatkan Vivix, boleh hubungi KakMah segera.

*Disclaimer*

Sumber daripada Website Resveratrol Benefits.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *