#tsunamishaklee,  Kesihatan,  Pengambilan Supplement,  Supplement,  Tentang Shaklee

Adakah Rumah Kita Mesra Alam?

Sejak ada anak, baru ada kesedaran tentang chemicals, etc. Sebelum ni biaq pi la (cara orang Kedah habaq). Hehe. Paraben pun tak tahu apa tu.

Pada awal kelahiran Aisy, kulit dia agak sensitif. Tak sesuai guna sabun baby biasa. Apa akal barangan Shaklee baby belum masuk Malaysia time tu (sekarang pun belum. dalam proses). Hehe. Kalau tak, memang guna tu je. So, cari sabun mandi baby yang hypoallergenic.

Tak cukup dengan tu je. Sabun basuh baju-baju dia pun terpaksa tukar. Bermulalah guna fresh laundry concentrate from Shaklee. Alhamdulillah, since then, kulit Aisy bertambah sihat.

And for his bottles, guna dish wash concentrate ni. sisa susu tak melekat, puting botol bersih.

Go Green

Slowly, walaupun mungkin pada sesetengah orang supplement or barangan Shaklee ni mahal, tapi pada saya, saya perlu tukar pada Shaklee. Beli sikit-sikit, lama-lama satu rumah tukar kepada Shaklee. Sebab saya percaya dan sangat yakin, Shaklee dihasilkan daripada 100% bahan semulajadi. Ladang-ladang yang Shaklee tanam bahan mentah pun, adalah ladang organik. Tak guna racun untuk singkirkan perosak. Even nak tangkap ikan untuk Omega Guard pun, guna satelit tau. Ekau hado? Hehe.

Shaklee memang mengutamakan kehijauan alam semulajadi. Motto nya pun sentiasa selamat, sentiasa berkesan, sentiasa semulajadi kan.

So, uolls bila nak bertukar kepada produk Shaklee? Dari supplement, households, skincare pun ada tau. Jom tukar and lets go green.

roger ahkak kalau nak shaklee ok.

signature 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *