Collagen Powder,  Kecantikan,  Kesihatan Tulang,  Penjagaan Kulit,  Wanita

5 Sebab Kenapa Kena Ambil Collagen

Badan kita sebenarnya memerlukan pelbagai nutrisi untuk sentiasa sihat, kuat. Ini untuk memastikan kita sentiasa bertenaga, tidak lesu, mampu untuk menjalani rutin harian dengan penuh semangat, dedikasi. Nutrisi ini bukan hanya untuk dilihat dari luaran atau fizikal sahaja, tapi juga dalaman kita. Kita nak pastikan sel kita sihat, mampu melawan sel-sel jahat daripada menyerang badan kita.

Antara nutrisi yang dimaksudkan ialah paling asas sekali iaitu protein, zat besi, kalsium, vitamin C, pelbagai jenis vitamin B, dan banyak lagi. Tahu tak, collagen juga merupakan antara nutrisi yang badan kita perlukan. Ramai orang beranggapan, collagen bersamaan dengan kecantikan. Tapi, tahu tak, collagen sebenarnya memberi khasiat lebih daripada kecantikan.

Cuba kita lihat bayi yang baru lahir. Mesti kita kata, lembutnya kulit baby tu. Tegangnya kulit baby. Betul tak? Semulajadinya memang begitu, sebab di dalam badan mereka mengandungi nutrisi collagen yang banyak dan mencukupi. Namun, semakin meningkat usia kita, kulit semakin bermasalah, tak tegang, tak lembut macam kulit baby. Ini kerana, collagen di dalam badan semakin berkurangan. Dan maka, timbullah pelbagai lagi masalah lain yang kita tidak sedar.

Terkejut tak? Ini memang sebenarnya yang terjadi dalam badan kita. Sebab tu, kita digalakkan untuk mengamalkan collagen, sejak dari usia remaja lagi. Umur sekitar 20-an tu, dah boleh amalkan collagen setiap hari. Sebab kita sering terdedah dengan radikal bebas, persekitaran tidak sihat. Jika kita tidak amalkan collagen, maka bermulalah episod penurunan collagen dan aging. So, let’s aging gracefully.

KakMah nak share dengan anda 5 sebab kenapa kita amat memerlukan collagen. This is not just for your skin, aging, tapi lebih daripada itu.

Secara ringkasnya, ini adalah antara 5 sebab kenapa perlu amalkan collagen.

  1. Untuk kulit yang lebih anjal, berseri.
  2. Untuk sendi yang sihat dan kuat.
  3. Untuk kesihatan rambut, kuku.
  4. Sebab penurunan collagen apabila meningkat usia.
  5. Pendedahan kepada radikal bebas, persekitaran tidak sihat.

Jadi, pastikan anda mengamalkan collagen setiap hari bermula hari ini juga. Jangan tunggu nak masuk 30an, baru nak mulakan. Tapi masih tidak terlambat walaupun anda sudah menginjak usia. It is never too late to take supplements.

Collagen Powder dari Shaklee memberikan khasiat collagen yang sangat natural dan semestinya lebih berkesan.

  • Mengandungi 4,000mg RSS Collagen iaitu dari Sisik Ikan Merah proprietari, sejenih collagen tulen dan bermutu tinggi
  • Sangat rendah dalam berat molekular (1,000 Dalton) dan ia mudah diserap oleh tubuh (sebab itu ada yang amalkan sekotak, dah nampak kesan)
  • Membantu meningkatkan sintesis collagen pada lapisan dermis dengan berkesan

Inginkan Collagen Powder anda? Boleh click link e-sell ini untuk pembelian secara online menggunakan debit atau credit card anda.

Atau, anda juga boleh menghubungi KakMah untuk pertanyaan lanjut dan pembelian terus daripada KakMah. Untuk penjimatan lebih 10-20% daripada harga pasaran, anda boleh mendaftar sebagai ahli dengan hanya bermodalkan RM75 sahaja. Peluang untuk jana pendapatan juga terbuka untuk anda. Hubungi KakMah sekarang.

*Disclaimer*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *