Kekeluargaan,  Meal Shakes,  Parenthood,  Pembesaran Anak-Anak

Tips Anak Pertama Kali Berpuasa

Alhamdulillah, bertemu lagi kita di bulan Ramadhan tahun ini. Dan, semestinya, pasti ada di antara anak-anak anda yang pertama kali belajar berpuasa pada tahun ini. Betul tak? Ibu bapa perlu memainkan peranan penting untuk memastikan anak-anak kuat semangat dan dapat berpuasa penuh sepanjang bulan Ramadhan ini. Tanamkan niat dan semangat dalam diri anak-anak tentang kelebihan berpuasa, dan kenapa puasa itu penting untuk kita. Jangan sesekali memaksa mereka untuk berpuasa. Dan disarankan untuk tidak “menyogok” mereka dengan sesuatu untuk memastikan mereka berpuasa penuh. Biar mereka ikhlas dan faham tentang apa itu puasa.

Ada banyak lagi cara lain untuk fahamkan anak tentang kepentingan berpuasa. Dan ada banyak cara juga untuk jadikan puasa ini sesuatu yang “fun”. Tidak semestinya memberikan mereka wang ringgit sebagai ganjaran, tapi juga boleh menyediakan makanan kegemaran mereka, buat aktiviti bersama supaya mereka tak fikir tentang makanan. Paling penting sekali, kita perlu memastikan nutrisi mereka seimbang supaya mereka kekal bertenaga, tidak mudah letih, dan kurang rasa dahaga.

Bekalkan anak anda dengan supplement multivitamin, Meal Shakes. Ia membantu memberikan nutrisi yang anak anda perlukan untuk mereka kekal bertenaga dan hydrated. In Shaa Allah, anak anda pasti seronok berpuasa.

  • berperisa vanila
  • membekalkan tenaga untuk memulakan hari si manja
  • menyokong perkembangan tumbesaran yang sihat
  • membantu mengekalkan kesihatan tubuh dan sistem pencernaan
  • membantu tubuh kekal sihat dan kuat

Jika anda ingin mendapatkan Meal Shakes ini, anda boleh hubungi KakMah. Promosi sempena Ramadhan juga masih lagi berlangsung sehingga 31 Mei 2018.

Hubungi KakMah untuk order sekarang.

*Disclaimer*

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *