• Demam Cepat Kebah dengan Shaklee Baby Oil

    Baru-baru ni, anak-anak KakMah tiba-tiba je demam. Bila dah nak subuh, baru perasan dia demam. Badan memang panas sangat, rasa ada kot suhu 38°C ke atas. Mula-mula Aisy demam, selang 2 hari Ayra pula. Mujur tak serentak. Hari bekerja pula tu, memang risaunya lah hati. Alhamdulillah, panas badan mereka tu kejap aje. Bila siang, mereka semakin aktif dan demam kebah. CERITA AISY Malam sebelum tidur, Aisy ok je. Tak menunjukkan tanda-tanda nak demam pun sebab dia aktif macam biasa. Dalam pukul 4 pagi, KakMah terjaga dan rasa kepala dia panas sangat. Hari tu sebenarnya KakMah nak hantar Ayah ke IJN untuk routine check up. So, lepas dah hantar En Suami…

  • Ruam Halus Anak Hilang Selepas 3 Hari

    Ini kisah KakMah sendiri. Dulu, masa mula Aisy lahir, Aisy memang ada masalah kulit sikit. Mungkin sebab di awal kelahirannya, Aisy dapat infection mata. So, kulit pun sama ada masalah (ada kaitan ke?). Hehe. Sebab nak ikutkan, apa KakMah amalkan masa pregnant kan Aisy, KakMah buat benda yang sama masa pregnant kan Ayra. Syukur, setakat ni kulit Ayra ok. But, KakMah still pakai sabun mandian yang no chemical. Ezerra namanya (sambung pakai from abang Aisy punya). Bila Aisy dah besar sikit, KakMah pun try pakai sabun mandian baby biasa. Mula-mula nampak dia ok. Tapi lama kelamaan, nampak Aisy asyik menggaru aje. Kejap garu dekat belakang leher, kejap kat bahu, kejap…