• Rahsia Kejayaan Penyusuan Susu Ibu Untuk Ibu Bekerja

    Ibu yang bekerja sentiasa mengalami dilema bagaimana untuk jayakan penyusuan susu ibu kepada bayi mereka, terutama apabila mereka telah mula melangkah masuk ke alam pekerjaan semula. Dah tentu, tiada masalah sepanjang tempoh berpantang kerana bayi sentiasa di depan mata ibu. Tapi bila dah masuk kerja, jadual kerja yang padat kadang tu buat ibu rasa stress dan tak tahu macam mana nak manage untuk pam dan sediakan stok semasa bekerja. Tahu tak, bila ibu telah mula stress sepanjang tempoh cuti berpantang tu, production susu pun boleh menjadi semakin berkurangan. Nanti bekalan EBM untuk anak pun tak mencukupi bila ibu dah mula bekerja nanti. So, ibu perlu buat persediaan semasa hamil lagi.…

  • 6 Tips Jayakan Penyusuan Susu Ibu Untuk Ibu Bekerjaya

    Salah satu kerisauan yang ada pada ibu bekerjaya adalah bagaimana untuk menjayakan penyusuan susu ibu selepas kembali ke rutin bekerja. Bekerja di syarikat yang mesra penyusuan susu ibu adalah satu kelebihan kepada ibu. Tetapi untuk mereka yang mempunyai masalah, bagaimana pula? Kami ingin kongsikan dengan anda beberapa tips untuk menjayakan penyusuan susu ibu. Penuhi minda dengan Ilmu ❥ Ibu perlu mula belajar tentang penyusuan susu ibu. ❥ Pelajari teknik dan kaedah yang betul, serta apa yang diperlukan untuk menjayakan proses ini ❥ Sertai kelas-kelas laktasi yang dianjurkan oleh pihak hospital kerana mereka akan mengajar anda kebaikan susu ibu, kaedahnya, dan banyak lagi tips menarik Pelajari permulaan menyusu yang betul ❥…