• Protein Menggemukkan?

    Ramai orang takut sangat nak makan supplement berasaskan protein seperti ESP Shaklee. Katanya, protein ni boleh menggemukkan. Tapi betul ke statement tu? Atau ia hanyalah andaian semata-mata. Sebenarnya, kita perlukan diet pemakanan seimbang untuk kekal sihat, cerdas, cergas. Pemakanan sihat ni pun penting untuk membantu menghalang segala jenis penyakit berbahaya untuk wujud dalam diri kita. Faktor asas terjadinya masalah kesihatan adalah daripada pemakanan dan juga rutin harian. So, sebenarnya protein ni betul ke menggemukkan? Jawapannya ialah tidak. Malahan, jika anda mengamalkan protein yang plant-based, rendah indeks glisemik, non-GMO protein, ia dapat membantu mengawal kenaikan berat badan anda. Kalau kita tengok balik piramid makanan, protein adalah salah satu nutrisi yang juga…

  • Bila Masa Sesuai Minum ESP?

    Ramai orang sukakan ESP ni, sampaikan kalau boleh setiap masa pun nak minum ESP. Sebab ESP ni mengenyangkan dan banyak khasiat lain terutama untuk kulit, masalah gastric, untuk ibu hamil, ibu menyusukan. Sehari boleh ambil sehingga 25g untuk kesan optimum. ESP merupakan protein soya yang sangat berkhasiat. Semua golongan tidak kira tua atau muda, lelaki atau perempuan, perlukan nutrisi protein. Dan sememangnya protein soya adalah antara terbaik untuk badan kita ni. Siapa memerlukan protein ni? Body builders Bakal ibu (wanita hamil) Ibu menyusu Mereka di pertengahan usia Mereka yang sedang diet / mengawal berat badan Mereka yang sukakan manisan So, bila kalanya masa sesuai untuk minum ESP? Jawapannya ialah, bila-bila!…

  • Cara Minum ESP Shaklee Sedap Dan Menyelerakan

    Ramai yang confuse tentang cara minum ESP Shaklee. Sampaikan ada yang tak mahu nak cuba ESP Shaklee sebab rasa soya. Mulai hari ini, silalah buang jauh-jauh tanggapan tu ya? Sebab ada cara untuk minum ESP Shaklee. Anda boleh mempelbagaikan cara minum ESP anda. Hari ini macam ni, hari esok macam ni pula. Dan apa yang membuatkan ESP ni sedap dan menyelerakan adalah ESP boleh dibancuh dengan air sejuk (ais pun boleh, buat ice blended). So, macam mana cara nak minum ESP Shaklee ni? KakMah nak share antara resipi ESP yang memang dah ramai amalkan. Confirm anda berpuas hati dan semakin jatuh cinta dengan ESP. Amalkan secara consistent, kulit pun makin…