Breastfeeding,  Ibu Menyusu,  Memerah Susu,  Panduan Penyusuan,  Set Menyusu

Supplement Shaklee Untuk Bantu Ibu Menyusu

Ibu menyusu memerlukan nutrisi seimbang, lengkap, dan juga sihat untuk keperluan ibu dan juga bayi yang disusui. Ya, mungkin ramai tak faham. Tapi apa ibu makan/minum, si anak juga mendapat khasiat atau rasa yang sama. Sebab tu perlunya pemakanan yang sihat supaya bayi juga turut sihat dan membesar dengan baik. Setuju?

Seperti juga ibu yang sedang hamil, antara nutrisi diperlukan oleh ibu yang menyusukan anaknya ialah protein, kalsium, vitamin c, zat besi, omega-3, dan banyak lagi. Nutrisi ini membantu perkembangan minda anak dan juga kesihatan anak. Manakala untuk ibu, ia membantu memberikan tenaga, mengawal emosi dengan baik. Bila ibu bertenaga, tak stress, kesihatan baik, maka susu pun mudah terhasil dan mencukupi untuk keperluan anak.

ESP

  • Menyediakan protein soya yang berkhasiat untuk badan kita.
  • Lengkap dengan 9 asid amino penting yang kita perlukan setiap hari.
  • Bagus untuk pertumbuhan sel yang sihat dan berkualiti.

ALFALFA COMPLEX

  • Merupakan raja tumbuhan yang kaya dengan pelbagai khasiat yang diperlukan, terutama untuk ibu menyusu.
  • Kaya dengan sumber protein, asid amino, dan serat.

VITA-LEA

  • Multivitamin yang terbaik dan dah berusia lebih 100 tahun di dunia.
  • Lengkap dengan zat besi untuk mengawal kepekatan darah.
  • Membantu memberikan tenaga.

SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS

  • Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan.
  • Sebiji mengandungi 500 mg khasiat Vitamin C yang diperlukan badan.

B-COMPLEX

  • Mengandungi 8 jenis vitamin B yang diperlukan badan termasuk asid folic.
  • Membantu menukarkan makanan kepada tenaga.
  • Membantu mengawal emosi dan mengurangkan stress.

OSTEMATRIX

  • Supplement kalsium yang lengkap dengan vitamin D dan magnesium.
  • Membantu mengurangkan sakit pinggang, sengal-sengal badan.
  • Membantu menguatkan tulang bayi.

OMEGA GUARD

  • Lengkap dengan Omega-3, EPA, dan DHA.
  • Membantu merangsang perkembangan minda bayi.
  • Membantu membakarkan lemak si ibu.
  • Membantu mengurangkan tekanan.

Ramai ibu memikirkan mereka tak perlukan supplement. KakMah tak kata mereka salah. Supplement ni pun bukan milk-booster yang bila makan, automatic susu mencurah-curah keluar. Bukan ya? Tapi supplement membantu ibu untuk kekal sihat, bertenaga, emosi terkawal. Bila ibu sihat dan follow steps untuk boost kan penghasilan susu, in shaa Allah, susu akan terhasil dengan banyak dan berkualiti.

Boleh cuba buat power pumping, teknik marmet untuk trigger penghasilan susu badan. In Shaa Allah, semuanya berjalan dengan lancar.

Ingin dapatkan supplement Shaklee, boleh hubungi KakMah untuk order. KakMah akan guide ibu dengan baik.

*Disclaimer*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *