Status Halal

Status Halal Shaklee – Kenapa Saya Tetap Pilih Shaklee?

بسم الله الرحمن الرحم

Adakah supplement Shaklee HALAL? Dimana letak nya maksud halal itu? Bagaimana kita ingin tahu sekiranya produk Shaklee adalah Halal dan selamat untuk dimakan oleh umat Islam? Apakah status Halal Shaklee yang sebenar-benarnya? Jangan baca kalau dalam hati tak mahu berfikiran positif dan sentiasa ada aura negatif dalam minda yang menidakkan fakta.

Sebagai seorang umat Islam, mencari sesuatu yang halal itu adalah wajib. Maksud halal ini, bukanlah hanya produk yang dikeluarkan oleh JAKIM sahaja. Ini kerana JAKIM adalah Jabatan Kemajuan Islam MALAYSIA, yang bermaksud bidang kuasanya dan bidang auditor nya hanya terhad di Malaysia. Supplement Shaklee dihasilkan dari luar negara, iaitu di USA. Makanya, JAKIM telah pun melantik badan islam dari USA untuk memantau tahap halal syarikat pengeluaran di sana. Apa jua barang makanan atau produk, walaupun dari Indonesia ke, China ke, masing-masing mempunyai badan islam tersendiri. Dan badan islam itulah yang JAKIM lantik untuk memastikan produk mereka yang dipasarkan di Malaysia adalah Halal.

Bagaimana nak check kalau badan islam luar negara tu diiktiraf?

 
Oleh itu, janganlah ragui lagi akan status halal Shaklee. Shaklee disahkan Halal oleh Islamic Services of America (ISA). Boleh rujuk LINK ini untuk sijil halal Shaklee.

Kalau anda masih ragu, maka tak perlulah ambil supplement Shaklee. Nanti, takut haram pula jatuhnya sebab anda ada keraguan. Yakini dulu akan status Halalnya, baru ambil ya? Hubungi kami untuk keterangan lanjut.

———————————————————
Puan Shima (SID # 885670)
msg/whatsapp: 0196972866
———————————————————

**Disclaimer**

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *