Ibu Hamil,  Kehamilan,  Set Hamil

Set Kehamilan Shaklee Penuhi Nutrisi Ibu Hamil

Ibu hamil memerlukan nutrisi seimbang untuk memastikan ibu bersedia untuk menampung pembesaran bayi di dalam kandungan. Pernah dengar tak, ibu berkongsi nutrisi dengan bayi. Sebab itu, risiko ibu untuk hilang nutrisi seimbang untuk dirinya sendiri sangat tinggi, jika tidak top-up dengan pemakanan harian. Contoh paling senang ialah kalsium. Bayi yang membesar memerlukan kalsium untuk membina tulang dan tunas gigi yang sihat dan kuat. Kekurangan kalsium dalam badan ibu boleh menyebabkan bayi juga kurang mendapat khasiat kalsium tersebut. Paling membimbangkan, ibu terdedah dengan risiko osteoporosis atau masalah tulang lain. Nak ke membongkok sebelum usianya? Nauzubillahiminzalik.

Sebab itu, penting untuk ibu mengamalkan pemakanan sihat setiap hari. Pastikan makanan dimasak dengan baik supaya nutrisi tidak berkurangan. The best is, kukus, grill, panggang. Kukus, grill, panggang. Banyakkan makan sayur-sayuran hijau seperti bayam, sawi, brocolli. Buah-buahan pun kena amalkan juga setiap hari. Cari yang tinggi zat besi seperti jambu dan banyak lagi.

Tapi, kadang tu even dah makan makanan sihat ni pun, masih belum cukup lagi untuk memenuhi nutrisi diperlukan ibu hamil. Sebab tu bacaan hemoglobin tetap menurun, berat badan terumbang-ambing, blood pressure kejap naik kejap ok. Kalau kita buat pemeriksaan di klinik atau hospital, dan tentu doktor akan berikan vitamin / supplement. Betul tak? Vitamin paling selalu bagi ialah asid folic, b complex, vitamin c, iron.

Shaklee pun ada supplement yang dapat membantu memberikan nutrisi seimbang untuk ibu hamil tau. Dan semestinya, supplement Shaklee selamat diamalkan sebab ada landmark study. Dan of course, dihasilkan daripada bahan semulajadi dan penghasilannya juga memastikan nutrisi tidak berkurangan dengan banyak.

ESP

  • Supplement berasaskan protein soya yang berperisa vanila. Sedap diminum begitu sahaja tau.
  • Membantu menguatkan rahim.
  • Membantu perkembangan tisu janin.
  • Membantu meningkatkan bekalan darah.

VITA-LEA

  • Supplement multivitamin yang juga lengkap dengan zat besi.
  • Membantu meningkatkan kepekatan darah (hemoglobin, Hb).
  • Membantu mengurangkan risiko anemia.
  • Membantu memberikan tenaga.

SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS

  • Supplement vitamin C yang dihasilkan daripada kanji jagung. Serta lengkap dengan kaedah “sustained release” iaitu membolehkan vitamin C ini diserap ke dalam badan sepanjang 5 jam untuk memastikan badan kita mendapat khasiat vitamin C disaat kita memerlukannya.
  • Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan ibu hamil.
  • Membantu pertumbuhan tulang dan gigi bayi.

B-COMPLEX

  • Supplement yang lengkap dengan pelbagai vitamin B yang diperlukan termasuk asid folic.
  • Membantu mengawal emosi dengan baik.
  • Membantu mengurangkan risiko kecacatan neural tube (spina bifida).

OSTEMATRIX

  • Supplement kalsium yang juga lengkap dengan magnesium dan vitamin D yang membantu penyerapan kalsium dengan baik.
  • Membantu membina tulang dan tunas gigi bayi.
  • Membantu mengurangkan masalah sakit pinggang dan cramp kaki semasa hamil.

OMEGA GUARD

  • Supplement yang lengkap dengan DHA, EPA, dan Omega-3.
  • Membantu ibu mengawal kenaikan berat badan.
  • Membantu mengawal emosi dengan baik.
  • Membantu perkembangan minda bayi.

KakMah juga mengamalkan supplement ni sepanjang kehamilan. Alhamdulillah, bacaan Hb cantik, kenaikan berat badan terkawal, bebas daripada GDM, dan bebas daripada masalah lain yang dibimbangi ibu hamil. Sepanjang 2 kehamilan KakMah, memang inilah supplement yang KakMah hamil. Doktor pun galakkan. Syukur, sebab KakMah dapat doktor yang memahami konsep supplement dan percaya pada produk Shaklee.

Nak order? Boleh hubungi KakMah sekarang untuk dapatkan supplement anda. In Shaa Allah, KakMah bantu anda mendapatkan nutrisi seimbang untuk anda dan juga bayi anda.

*Disclaimer*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *