Ibu Hamil,  Kesihatan Tulang,  Masalah Sembelit,  OsteMatrix,  Set Berpantang,  Testimoni Set Berpantang,  Testimoni Set Shaklee

Sembelit Ketika Berpantang Diatasi Dengan OsteMatrix

Ibu berpantang sangat sinonim dengan masalah sembelit. Memang seringkali kita dengar, terutama ibu yang baru sahaja lepas bersalin, mengalami kesukaran untuk membuang. Mungkin kerana trauma, mungkin juga kerana kekurangan nutrisi atau kurang air, menyebakan ibu mengalami masalah sembelit.

Sakit sembelit ni sebenarnya tak dapat nak dibayangkan. Kita rasa nak membuang, sakit perut, tapi tak dapat nak keluar. Jika dipaksa, boleh menyebabkan luka pada bahagian dubur kita. Sembelit berlaku apabila pergerakan usus kita menjadi sukar atau tidak kerap. Sekiranya seseorang itu jarang membuang, mungkin seminggu kurang daripada 2 kali, risikonya untuk menghidap masalah sembelit ni lebih tinggi.

Ibu selepas bersalin akan mengalami 2x kesakitan daripada orang lain. Sakit selepas bersalin dan juga sembelit. Ibu sangat berhati-hati untuk menjaga bahagian bersalin supaya tidak koyak, tidak berdarah. Disebabkan itu, perasaan trauma dan kesukaran untuk membuang membuatkan ibu tidak boleh untuk meneran, kerana dikhuatiri akan lebih melukakan bahagian bersalin.

Oleh itu, ibu perlu ikhtiar untuk memastikan masalah ini tidak berlaku. Salah satunya adalah dengan mengamalkan pengambilan nutrisi yang secukupnya. OsteMatrix adalah supplement kalsium yang selamat diamalkan oleh ibu selepas bersalin. Ia dapat membantu mengatasi masalah sembelit ini, kerana ia membantu melancarkan pergerakan usus dengan baik.

Ikuti kisah Puan Najihah yang menderita menghidapi masalah sembelit semasa kelahiran anak pertama. Namun apabila mula mengenal Shaklee sewaktu kehamilan kedua, beliau tidak mengalami masalah sembelit ini selepas bersalin.

OsteMatrix terdapat di dalam set Prenatal/Postnatal Shaklee. Ibu boleh mengamalkan supplement ini seawal ibu ingin ikhtiar untuk hamil dan diteruskan sehingga ke sepanjang tempoh berpantang dan menyusukan anak. Pengambilan supplement ini membantu ibu untuk lebih bertenaga, lebih sihat, dapat mengawal emosi dengan baik, dapat mengawal berat badan dengan lebih efektif.

Jika anda ingin mendapatkan set berpantang Shaklee ini, anda boleh menghubungi KakMah.

Anda juga boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk mendapatkan harga 10-20% kurang daripada harga pasaran. Yuran keahlian hanyalah RM75 sahaja.

*Disclaimer*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *