Garlic,  Keletihan,  Kesihatan Tulang,  Lutut Sakit,  OsteMatrix,  Osteoporosis,  Sistem Imun,  Testimoni OsteMatrix,  Testimoni Supplement

Sakit Tumit, Kejang Kaki, Lenguh-lenguh Berkurangan dengan Shaklee

Pernah tak mengalami masalah kaki sakit, terutama di bahagian tumit? Dalam masa yang sama, kaki selalu rasa kejang, lenguh-lenguh. Simptom ni sebenarnya adalah sangat normal di kalangan wanita berusia. Tapi jika nutrisi kalsium di dalam badan tidak mencukupi, seawal usia 30-an pun dah boleh mula rasa dah. Bergantung pada tahap kesihatan seseorang. Sebab itu pentingnya pengambilan nutrisi yang betul seawal usia remaja. Supaya tulang, sendi, otot kita sihat dan kuat.

Kaki kita sebenarnya sangat kompleks dan ianya adalah sangat penting untuk membolehkan kita berdiri, berjalan, berlari, melompat. Ia adalah merupakan satu struktur daripada tulang, sendi, otot, dan tisu lembut.

Ada banyak masalah yang berkaitan dengan masalah kaki kita, terutama bahagian tumit. Kadang tu, bangun pagi, mulalah tumit terasa sakit sewaktu awal pergerakan tu. Ada masanya, bila dah duduk lama, lutut terasa sakit bila berjalan. Selain tu, bila tumit tak sihat, mulalah kaki mudah nak cramp (kejang), kaki mudah sangat rasa lenguh, terutama bila terlalu penat, lama berdiri. Betul tak?

Bila sakit menyerang, kadang tu makan masa beberapa hari, baru sakit tu berkurangan. Jika nasib baik, sakit terus hilang. Namun, bergantung juga pada tahap kesihatan seseorang tu juga. Jika kurang nutrisi, ambil masa jugalah untuk pulih.

Jika anda juga selalu mengalami masalah sakit tumit, kaki kerap cramp, lenguh-lenguh, apa kata anda dengar perkongsian daripada Puan Zainah Mukhtar yang juga mengalami masalah yang sama seperti anda. Bagaimana cara beliau mengatasi masalah ini?

Beliau mula berkongsi masalah beliau melalui page Supermom Shaklee Story musim ke-4 yang lalu. Sebanyak lebih 700 perkongsian di dalam laman sesawang Facebook.

Beliau mengamalkan Garlic Complex dan OsteMatrix untuk membantu beliau mengatasi masalah sakit tumit, kejang kaki, dan lenguh-lenguh badan.

OSTEMATRIX

Supplement Kalsium yang juga kaya dengan Vitamin D dan Magnesium untuk membantu penyerapan kalsium ke dalam dengan lebih berkesan. Kalsium amat diperlukan untuk tulang, sendi, otot yang sihat dan kuat.

GARLIC COMPLEX

Supplement yang membantu meningkatkan sistem antibodi badan secara semulajadi. Khasiat bawang putih ini juga membantu untuk membuang angin dalam badan, serta mengawal kolesterol dengan baik.

Jika anda juga ingin mendapatkan supplement ini untuk membantu mengurangkan masalah anda ini, anda boleh buat pembelian secara online dengan hanya click link e-sell ini. Pembelian secara debit atau credit card sahaja.

Berminat untuk mendapatkan penjimatan lebih 10-20% daripada harga pasaran? Sertai KakMah dan daftar sebagai ahli Shaklee.

Dengan hanya bermodalkan RM75 sahaja sebagai yuran pendaftaran, anda boleh join KakMah untuk jana pendapatan lumayan dengan menjalankan bisnes Shaklee secara serius. Team KakMah bersedia untuk membantu anda dengan memberikan guidance dan sokongan yang terbaik.

*Disclaimer*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *