Alfalfa,  Anti-Oksidan,  Gout,  Kesihatan Jantung,  Lecithin,  Mineral,  Omega Guard,  Set Gout,  Testimoni Gout,  Vivix

Sakit Akibat Gout Semakin Berkurangan dengan Shaklee

Gout sebenarnya antara penyakit yang selalu kita dengar. Seringkali ia terjadi di kalangan kaum lelaki berusia antara 30 hingga 60 tahun. Manakala ianya jarang terjadi pada kaum wanita sebelum masuk peringkat menopause. Tahu tak apa itu Gout dan bagaimana ianya boleh terjadi, terutama jika anda tidak mengawal pemakanan seimbang sejak dari awal lagi?

Gout merupakan sejenis penyakit sendi atau athritis yang berpunca daripada asid uric yang berlebihan dan ianya terkumpul di dalam sendi kita. Pada keadaan individu yang normal, ginjal akan menapi asid uric dan mengeluarkannya melalui tubuh badan kita iaitu peluh. Sekiranya terdapat kumpulan asid uric yang berlebihan, maka ianya akan membentuk kristal dan terperangkap di dalam sendi. Gout seringkali menyerang bahagian ibu jari kaki sebelum menyerang bahagian sendi yang lain seperti tumit, lutut, pergelangan tangan, siku, jari, dan tulang belakang.

Antara simptom yang anda perlu titik-beratkan adalah bengkak kemerahan dan rasa sakit apabila disentuh, sukar menggerakkan bahagian yang diserang gout, rasa perit apabila disentuh, dan berasa pedih pada bahagian sendi.

Supplement Shaklee boleh diamalkan sebagai salah satu ikhtiar untuk mengurangkan dan mengawal masalah gout ini. Ikuti kisah suami Puan Asfa Norain yang mengalami masalah gout ini dan pulih setelah consistent mengamalkan supplement Shaklee.

Suami Puan Asfa mengamalkan Vivix, Alfalfa Complex, Omega Guard, dan Lecithin secara consistent. Saban hari, kesakitannya semakin berkurangan. Namun perlu diingatkan, pemakanan harian juga perlu dikawal dengan rapi dan teratur. Pastikan anda tidak makan makanan yang boleh mengakibatkan masalah gout berulang kembali. Ingat, supplement bukan ubat tapi makanan tambahan untuk melengkapkan nutrisi di dalam badan kita supaya dapat berfungsi dengan sepatutnya dan lebih baik.

Ingin dapatkan supplement yang sama? Anda boleh click link e-sell ini dan beli secara online. Pembayaran dengan menggunakan debit atau credit card sahaja.

Atau, anda juga boleh menghubungi KakMah untuk mendapatkan keterangan lanjut tentang product, pembelian, serta konsultasi percuma.

Inginkan lebih penjimatan, daftar sebagai ahli Shaklee dengan hanya bermodalkan RM75 sahaja. Pembelian RM700 ke atas layak mendapat keahlian percuma. Anda boleh mendapat harga kurang 10-20% daripada harga pasaran.

Hubungi KakMah untuk daftar ahli dan dapatkan supplement anda.

*Disclaimer*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *