Kekeluargaan,  Kisah Seorang Ibu,  Pembesaran Anak-Anak,  Shaklee Baby Set

Ruam Halus Anak Hilang Selepas 3 Hari

Ini kisah KakMah sendiri. Dulu, masa mula Aisy lahir, Aisy memang ada masalah kulit sikit. Mungkin sebab di awal kelahirannya, Aisy dapat infection mata. So, kulit pun sama ada masalah (ada kaitan ke?). Hehe. Sebab nak ikutkan, apa KakMah amalkan masa pregnant kan Aisy, KakMah buat benda yang sama masa pregnant kan Ayra. Syukur, setakat ni kulit Ayra ok. But, KakMah still pakai sabun mandian yang no chemical. Ezerra namanya (sambung pakai from abang Aisy punya).

Bila Aisy dah besar sikit, KakMah pun try pakai sabun mandian baby biasa. Mula-mula nampak dia ok. Tapi lama kelamaan, nampak Aisy asyik menggaru aje. Kejap garu dekat belakang leher, kejap kat bahu, kejap kat pelipat tangan, pelipat kaki. Kadang tu tak keruan nampak dia. Bila check betul-betul, rupanya ada ruam halus kat badan dia. Sebab tu Aisy asyik menggaru aje.

Mujur masa tu, Shaklee baru je lancarkan rangkaian mandian Shaklee Baby Set. Well, kalau dah namanya Shaklee keluarkan, of course tak ada paraben, tak ada SLS, dan sebagainya.

So, KakMah pun mulakan pakaikan set ni pada Aisy. Walaupun Aisy dah berusia hampir 3 tahun, tapi set ni masih sesuai untuk Aisy tau. Alhamdulillah, dalam masa 3 hari tu, nampak Aisy dah kurang menggaru. Bila usap badan dia, memang makin berkurang dan hilang ruam badan Aisy. Kulit Aisy pun semakin halus aje. Dah tak kesat macam sebelum ni. Aisy pun lebih selesa nak main, nak tidur. Dah tak ada nak menggaru ye, ye macam sebelum ni.

Alhamdulillah. Syukur sangat sebab Shaklee keluarkan rangkaian mandian Shaklee Baby set ni. Lembut, wangi, sangat menjimatkan tau. Setakat ni dah pakai almost sebulan, tapi masih ada banyak lagi. Rasa-rasanya, cukup untuk 2-3 bulan tu. Jimat kan?

Jika anak anda juga ada masalah kulit sensitif, eczema, atau masalah kulit lain, cuba amalkan Shaklee Baby set ni. Sangat berbaloi. Anak-anak mesti suka. Silap-silap, kita pun sama sekali pakai set yang sama tau. Baunya, menyenangkan dan menenangkan.

Nak order, boleh hubungi KakMah.

*Disclaimer*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *